szarża na skirmiszerów/harcowników

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Czy moglby ktos potwierdzic to co mowi Jankiel? (LS)
Prawde mowiac zdziwiony troche jestem.
Fajnie by bylo jakbyscie napisali dokladnie w uscisleniach, ze po lini laczacej srodki najblizszych modeli trzeba szarzowac jesli sie da. Im precyzyjniejsze uscislenie tym lepiej, jak ja przez pol roku bylem pewien, ze to co jest w uscisleniach znaczy co innego niz ma znaczyc i nigdy nie spotkalem sie z inna interpretacja, szarzowalem lotem lekko zmieniajac zawsze kierunek to cos chyba jednak bylo nie tak. A w armii mam 4 oddzialy latajace.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

latacz moze pi8votowac na poczatku i leci do najblizszego tak samo zwykly skirmish, dobrze rozumiem?

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

raczej to skirmish leci do najblizszego zupelnie jak latacz...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Podraze troche temat.
Szarzuje lordem na pegazie (40x40) na oddzial salamander. Najblizszym skirmisherem jest salka.

Zgodnie z tym co pisze Jankiel musze sie dostawic po lini laczacej srodki modeli, czyli na rowno podstawka w podstawke, 2 kanty w 2 kanty z salka.
Jednak zgodnie z RB musze sie dostawic tylko na sam kant do salki, by gracz lizakow mogl do walki dostawic jeszcze 2 skinkow i jedna salke badz kolejnego skinka. (Jeden model walczacy wiecej niz jak szarzuje srodek do srodka).

Rozumiem, ze w takiej sytuacji moge sobie wybrac, w ktory rog salki szarzuje a niepisana zasada szarza po srodkach modeli nie obowiazuje tylko jedynie musze jechac w prostej linii lataczem?

ODPOWIEDZ