Strzelania do oddziału z modelami o wartości W>1

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Remo
Falubaz

Strzelania do oddziału z modelami o wartości W>1

Post autor: Remo »

Witam.

Czy jak strzelam łucznikami np. do 3 pegazów to też rozdzielam trafienia pomiędzy championa i zwyklaków? Bo ostatnio miałem taką sytuację i wyszło że zadałem 2 rany i żaden pegaz nie zszedł bo przeciwnik powiedział: "mniej niż pięć modeli - jest podział" I miał rację ale jakoś tak dziwnie bo to się trochę kłóci z zasadą przenoszenia ran. Zajrzałbym do RB czy chempiona też się rozdziela ale nie mam pod ręką. :wink:

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Nie, czempion schodzi jak zwykły model, w kolejności bodajże: muzyk->czemp->sztandar , albo odwrotnie. Nie ma randomizacji.

Awatar użytkownika
galahar
Mudżahedin

Post autor: galahar »

Dowódcy traktowani są tak samo jak Postacie w sytuacji, gdy ich jednostka zostaje trafiona atakami strzeleckimi (np. korzystają z zasady "Uwaga Panie" itp.) Mały RB str 81.
Czyli według mnie się losuje kto dostał :)

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Nehan pisze:Nie, czempion schodzi jak zwykły model, w kolejności bodajże: muzyk->czemp->sztandar , albo odwrotnie. Nie ma randomizacji.
owszem,zabic mozna praktycznie wszystko w tym systemie
co nie zmienia faktu ze champ. jest jak bohater-losuje sie kto ile dostal

tak samo jest np z banshee w oddziale np 4 wrightow

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Bardzo to utrudnia rozgrywkę, ale niestety jest zgodne z zasadami.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

a ja mam taka sytuacje...3 pegazy w tym champion na 1 ranie, jesli otrzymaja 1 W ze strzelanie to musi zejsc champion, czy mozna zdjac zwyklaka????
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

champion nie jest r&f i nie przechodza na niego rany z oddzialu.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Shino, ale dopowiedz, że nie jest R&F podczas strzelania bo potem ludzie będą zostawiać championa z wybitego w HtH oddziału kawalerii i podpierać się Twoimi słowami. :P
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

b_sk pisze:Shino, ale dopowiedz, że nie jest R&F podczas strzelania bo potem ludzie będą zostawiać championa z wybitego w HtH oddziału kawalerii i podpierać się Twoimi słowami. :P
w challengu tez ak wbijesz championowi ogrow 2 rany a potem bedziesz tlukl po zwyklych i zadasz 1 rane to nie schodzi caly model ;)

ale fakt jak wybijesz caly oddzial to champion tez schodzi z tym, ze jest to napisane wprost w zasadach

ODPOWIEDZ