Arena of Death nr 9

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Uważaj bo jeszcze skończysz jak Adam Małysz wygrywając 3 arenę...
Ale chyba nikt nie ma tyle szczęścia by przetrwac 3 areny z rzędu.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

no nic, dotarłem do finału po raz pierwszy przynajmniej :P

czekam na następną arenę i może zasłużę sobie na miksturkę :roll:

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

Gratuluję zwycięzcy.

Ogry nie są chyba tak silne. Wygrałem z ogrzyca (co o sile nie świadczy), ledwo ledwo z orkiem, przegrałem z kobietą, która przegrała finał. Nic specjalnego, ale rzutów nie widziałem.

Słyszałem, że planuje się kolejna arena z udziałem Karla, reaktywowanego Judasza i jeszcze 1 reaktywacji. Może być sympatycznie.

Jeżeli
- będzie następna arena
- ogry nie zostaną zbanowane

rezerwuję sobie miejsce dla ogra. I nie wyzywać od PG, bo jestem prawdziwym fanem ogrów. Ale następnego złożyłem tak, że nie przejdzie 1 rundy, bardziej fluffowo - maczuga i tarcza fluffem raczej nie były, bardziej przypadkiem.

Przyszło mi do głowy, że jak będzie karol, judasz i 14 ogrów, to będą to ogrze igrzyska.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Ja coś tak przeczuwałem, że to się tak skończy. No coż gratulacje dla Karola podwójnego mistrza, a i kolejna walka wygrana przez pchniecie w oko, czyżby tajemniczy to był tajemniczy cios Karola dający mu zwycięstwa, był pchniecie DeNewera, to trez jest pchnięcie Wallensteina. Ale jak mu się uda wygrać trzeci raz to już bedzie masakra :wink: .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Ogry nie będą zbanowane.
Judasz sobie odleciał do ukochanej. Wolałbym żeby już nie występował.

Będzie też tak że jak jak padnie żywy dopuszczę martwiaka wskrzeszonego przez nekromante czy cos podobnego ponownie ale ożywieni w ten sposób zabici ponownie juz się nie pojawią jak sądze.

Martwi od początku jak wampiry a zabici na arenie też zresztą nie wstaną.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

i tu mnie masz ;p

a niech zostanie u ukochanej :D (niech sie reszta tlucze ;p)

kogos nowego wymysle

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

hmmm, a może by pomyśleć o lekkich zmianach, w końcu to edycja dziesiąta będzie....
chociażby jakieś niewielkie, np. dać 2 dodatki do wyboru każdemu
zauważyłem że dodatki mogą przesądzić wynik walki, i to dość znacznie. 2 dodatki dadzą większą różnorodność, inne kombosy :roll:
albo można by podzielić dodatki na kilka grup, np. przedmioty i umiejętności, tak żeby można było wziąć jeden przedmiot z każdej grupy....

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Myślałem o tym ale chodzi o to by nie padł delikwent za szybko. Nawet teraz czasem zdarzają się szybkie walki. Dodatkowy dodatek jeszcze by to chyba przyspieszył dlatego zostawiłem drugi dla tych bohaterów co koszt nie przekracza 50 pkt(oprócz krasnali co biora normalnie)

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Morrok pisze:i tu mnie masz ;p

kogos nowego wymysle
To kto pokona Karola :roll: , bo ja mu chyba następnego DE na żer nie oddam. Co do dodatków to wydaje mi się, że jest ok i nie trzeba zmieniać.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Chmuruś
Chuck Norris

Post autor: Chmuruś »

Gratulacje dla zwycięscy i dla Ciebie Murm za poprowadzenie kolejnej świetnej Areny. Dzięki! ;)

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Tullaris pisze:
Morrok pisze:i tu mnie masz ;p

kogos nowego wymysle
To kto pokona Karola :roll:
Agnes Zebub :roll:

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

Murmandamus pisze:Dodatkowy dodatek jeszcze by to chyba przyspieszył dlatego zostawiłem drugi dla tych bohaterów co koszt nie przekracza 50 pkt(oprócz krasnali co biora normalnie)
no i zostawiasz dodatek dla osoby ktora wygrywa drugi raz z rzędu arene

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

Właśnie!

Biję się w piersi za niewychowanie!

Dzięki autorowi za trud tej areny. Ja nie wiem, czy miałbym takie zacięcie, żeby ją sprawnie poprowadzić.

Co do Karla, to moją następną postać rozłoży w 2 tury. Wogóle nie wiem, czy tak złożona pokona kogokolwiek, ale za to cieszyć się będę z każdego zwycięstwa.

Awatar użytkownika
KreoL
Mudżahedin

Post autor: KreoL »

Wszystko zostanie zgłoszone do komisji gier i zakładów, oraz zostanie powiadomione CBA, węsze przekręt 2x arene wygrać i to bez buteleczki zużytej :P napewno na dopingu leciał, gdzie tu wyniki testów antydopingowych :!:

a tak na marginesie gratuluje ^^

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

czy mógłby ktoś mi dokładnie wytłumaczyć na czym polega arena? np. czy są jakieś zasady dla wymienionych dodatków, bądź zwykłego oręża?
Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Zasady są ale znam je tylko ja. Wybór gracza to jego historia, postac i ekwipunek. Walka jest troszkę zmodyfikowanym warhammerem do którego rzucam kosci i opisuję.

przykłądowo też podam jak działają przedmioty.
np:

np(przykłąd z głowy): berdysz: +1 do siły, +1 do inicjatywy, +3 do obrażeń( zastąpiłem woundy hitpointami) -1 do sv dla przeciwnika.

np woda kolońska marki "dziki norsmen" powoduje zapach który sprawia aurę -1 do hita przeciwnika ale dla kobiet +1 do hita.

efekty oczywiście są różne.
Trzymam to tajne żeby można było sobie pofantazjować z historyjkami postaci, żeby nie kombinopwać ,przeliczać co się bardziej opłąca i o ile by nie tworzyc arenowych kombinatorów.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

a załapie sie jeszcze bo mam juz postać :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Capek
Chuck Norris

Post autor: Capek »

ja tez chce ja tez! :D zrobcie nastepna edycje ;)

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

chwilkę panowie dajcie mi nieco odpocząć ;) pomyslec tez chce nad jakimis nowosciami

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

IMO przerwa na min miesąc, zeby było wiecej ludzi, bo tak sie jeszcze stanie ze arena bedzie normalką

ODPOWIEDZ