Arena of Death nr 9
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Gratuluję zwycięzcy.
Ogry nie są chyba tak silne. Wygrałem z ogrzyca (co o sile nie świadczy), ledwo ledwo z orkiem, przegrałem z kobietą, która przegrała finał. Nic specjalnego, ale rzutów nie widziałem.
Słyszałem, że planuje się kolejna arena z udziałem Karla, reaktywowanego Judasza i jeszcze 1 reaktywacji. Może być sympatycznie.
Jeżeli
- będzie następna arena
- ogry nie zostaną zbanowane
rezerwuję sobie miejsce dla ogra. I nie wyzywać od PG, bo jestem prawdziwym fanem ogrów. Ale następnego złożyłem tak, że nie przejdzie 1 rundy, bardziej fluffowo - maczuga i tarcza fluffem raczej nie były, bardziej przypadkiem.
Przyszło mi do głowy, że jak będzie karol, judasz i 14 ogrów, to będą to ogrze igrzyska.
Ogry nie są chyba tak silne. Wygrałem z ogrzyca (co o sile nie świadczy), ledwo ledwo z orkiem, przegrałem z kobietą, która przegrała finał. Nic specjalnego, ale rzutów nie widziałem.
Słyszałem, że planuje się kolejna arena z udziałem Karla, reaktywowanego Judasza i jeszcze 1 reaktywacji. Może być sympatycznie.
Jeżeli
- będzie następna arena
- ogry nie zostaną zbanowane
rezerwuję sobie miejsce dla ogra. I nie wyzywać od PG, bo jestem prawdziwym fanem ogrów. Ale następnego złożyłem tak, że nie przejdzie 1 rundy, bardziej fluffowo - maczuga i tarcza fluffem raczej nie były, bardziej przypadkiem.
Przyszło mi do głowy, że jak będzie karol, judasz i 14 ogrów, to będą to ogrze igrzyska.
Ja coś tak przeczuwałem, że to się tak skończy. No coż gratulacje dla Karola podwójnego mistrza, a i kolejna walka wygrana przez pchniecie w oko, czyżby tajemniczy to był tajemniczy cios Karola dający mu zwycięstwa, był pchniecie DeNewera, to trez jest pchnięcie Wallensteina. Ale jak mu się uda wygrać trzeci raz to już bedzie masakra
.

Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Ogry nie będą zbanowane.
Judasz sobie odleciał do ukochanej. Wolałbym żeby już nie występował.
Będzie też tak że jak jak padnie żywy dopuszczę martwiaka wskrzeszonego przez nekromante czy cos podobnego ponownie ale ożywieni w ten sposób zabici ponownie juz się nie pojawią jak sądze.
Martwi od początku jak wampiry a zabici na arenie też zresztą nie wstaną.
Judasz sobie odleciał do ukochanej. Wolałbym żeby już nie występował.
Będzie też tak że jak jak padnie żywy dopuszczę martwiaka wskrzeszonego przez nekromante czy cos podobnego ponownie ale ożywieni w ten sposób zabici ponownie juz się nie pojawią jak sądze.
Martwi od początku jak wampiry a zabici na arenie też zresztą nie wstaną.
hmmm, a może by pomyśleć o lekkich zmianach, w końcu to edycja dziesiąta będzie....
chociażby jakieś niewielkie, np. dać 2 dodatki do wyboru każdemu
zauważyłem że dodatki mogą przesądzić wynik walki, i to dość znacznie. 2 dodatki dadzą większą różnorodność, inne kombosy
albo można by podzielić dodatki na kilka grup, np. przedmioty i umiejętności, tak żeby można było wziąć jeden przedmiot z każdej grupy....
chociażby jakieś niewielkie, np. dać 2 dodatki do wyboru każdemu
zauważyłem że dodatki mogą przesądzić wynik walki, i to dość znacznie. 2 dodatki dadzą większą różnorodność, inne kombosy

albo można by podzielić dodatki na kilka grup, np. przedmioty i umiejętności, tak żeby można było wziąć jeden przedmiot z każdej grupy....
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Myślałem o tym ale chodzi o to by nie padł delikwent za szybko. Nawet teraz czasem zdarzają się szybkie walki. Dodatkowy dodatek jeszcze by to chyba przyspieszył dlatego zostawiłem drugi dla tych bohaterów co koszt nie przekracza 50 pkt(oprócz krasnali co biora normalnie)
To kto pokona KarolaMorrok pisze:i tu mnie masz ;p
a niech zostanie u ukochanej(niech sie reszta tlucze ;p)
kogos nowego wymysle

Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
no i zostawiasz dodatek dla osoby ktora wygrywa drugi raz z rzędu areneMurmandamus pisze:Dodatkowy dodatek jeszcze by to chyba przyspieszył dlatego zostawiłem drugi dla tych bohaterów co koszt nie przekracza 50 pkt(oprócz krasnali co biora normalnie)
Właśnie!
Biję się w piersi za niewychowanie!
Dzięki autorowi za trud tej areny. Ja nie wiem, czy miałbym takie zacięcie, żeby ją sprawnie poprowadzić.
Co do Karla, to moją następną postać rozłoży w 2 tury. Wogóle nie wiem, czy tak złożona pokona kogokolwiek, ale za to cieszyć się będę z każdego zwycięstwa.
Biję się w piersi za niewychowanie!
Dzięki autorowi za trud tej areny. Ja nie wiem, czy miałbym takie zacięcie, żeby ją sprawnie poprowadzić.
Co do Karla, to moją następną postać rozłoży w 2 tury. Wogóle nie wiem, czy tak złożona pokona kogokolwiek, ale za to cieszyć się będę z każdego zwycięstwa.
Wszystko zostanie zgłoszone do komisji gier i zakładów, oraz zostanie powiadomione CBA, węsze przekręt 2x arene wygrać i to bez buteleczki zużytej
napewno na dopingu leciał, gdzie tu wyniki testów antydopingowych
a tak na marginesie gratuluje ^^

a tak na marginesie gratuluje ^^
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Zasady są ale znam je tylko ja. Wybór gracza to jego historia, postac i ekwipunek. Walka jest troszkę zmodyfikowanym warhammerem do którego rzucam kosci i opisuję.
przykłądowo też podam jak działają przedmioty.
np:
np(przykłąd z głowy): berdysz: +1 do siły, +1 do inicjatywy, +3 do obrażeń( zastąpiłem woundy hitpointami) -1 do sv dla przeciwnika.
np woda kolońska marki "dziki norsmen" powoduje zapach który sprawia aurę -1 do hita przeciwnika ale dla kobiet +1 do hita.
efekty oczywiście są różne.
Trzymam to tajne żeby można było sobie pofantazjować z historyjkami postaci, żeby nie kombinopwać ,przeliczać co się bardziej opłąca i o ile by nie tworzyc arenowych kombinatorów.
przykłądowo też podam jak działają przedmioty.
np:
np(przykłąd z głowy): berdysz: +1 do siły, +1 do inicjatywy, +3 do obrażeń( zastąpiłem woundy hitpointami) -1 do sv dla przeciwnika.
np woda kolońska marki "dziki norsmen" powoduje zapach który sprawia aurę -1 do hita przeciwnika ale dla kobiet +1 do hita.
efekty oczywiście są różne.
Trzymam to tajne żeby można było sobie pofantazjować z historyjkami postaci, żeby nie kombinopwać ,przeliczać co się bardziej opłąca i o ile by nie tworzyc arenowych kombinatorów.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
chwilkę panowie dajcie mi nieco odpocząć
pomyslec tez chce nad jakimis nowosciami