A więc tak, wrzucam tutaj to, co udało mi się stworzyć z figurek, które posiadam. Kocham strzelanie, dlatego też tyle go tutaj. Co o tym sądzicie?
1 Thane @ 117 Pts
General; Oath Stone; Gromril Armour; Shield
Runic Armour: Rune of Stone
Runic Talisman: Master Rune of Challenge
25 Warriors @ 250 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician, Veteran
10 Quarrellers @ 130 Pts
Crossbow; Light Armour; Shield; Standard
10 Quarrellers @ 130 Pts
Crossbow; Light Armour; Shield; Standard
10 Thunderers @ 160 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield; Standard
2 Bolt Thrower @ 200 Pts
1# Engineering Runes
Rune of Burning
Rune of Penetrating
Rune of Reloading
Engineer
Brace of Pistols;
2# Engineering Runes
Rune of Burning
Rune of Penetrating
Engineer
Brace of Pistols;
1 Cannon @ 115 Pts
Engineering Runes
Rune of Burning
Engineer
Brace of Pistols;
1 Grudge Thrower @ 125 Pts
Engineering Runes
Rune of Penetrating
Engineer
Brace of Pistols;
1 Organ Gun @ 120 Pts
Dispel Pool: 4
Casting Pool: 2
Models in Army: 80
Total Army Cost: 1347
Krasie na 1350
Ja bym wywalił tego oathstona, rzadko się używa i wogóle jest lipny, wywal go i zamień kuszoli na thundów. Wywal pistolety enginnerom, to jest taki syf nieprzydatny, żeby pkt tracić, tak samo na drugim bolcu tracisz pkt, po co ci reloading? Daj 2xburning, 5 pkt taniej i za te pistolety i tego burninga masz pkt na podstawe na katapulcie, czyli rune of accuracy, bez tego klopka jest bezużyteczna, bo rzadko trafia.
Powiem Ci tyle - pistolety są ostatnią rzeczą, jaką wykopię... Bo nie dość, że mam 2 strzały przy S&S to jeszcze potem dodatkowy atak. Baaaardzo przydatne, inżynierek cośtam może nimi upolować. Co do kuszników - wolę ich niż thundererów, bo do nich coś, co ma długie łuki nie może bezkarnie strzelać...
Co do tych run, dzięki za radę, postaram się to jeszcze jakoś pozmieniać.
A co do kamyczka - on jest po to, żeby z Master Rune of Challenge "zawołać" coś na siebie i potem to przetrzymać. Przynajmniej takie jest założenie...

Co do tych run, dzięki za radę, postaram się to jeszcze jakoś pozmieniać.

A co do kamyczka - on jest po to, żeby z Master Rune of Challenge "zawołać" coś na siebie i potem to przetrzymać. Przynajmniej takie jest założenie...

Jak ktoś ci zaszarżuje maszyny i bedzie to cos wiecej niż 2-3fasty albo jakis plewny skirmish - to znaczy że popełniłeś błąd. A jak popełniłeś błąd to juz nie ma znaczenia czy masz pistole czy nie - bo i tak przegrasz.
A zeby do błędu nie dopuscić nalezy warriorów wyrzucić i na ich miejsce dać longów rangersów którzy trzymia wszystko! Kuszoli na thundów. Wtedy nie musisz sie obawiać że cosdo maszyn dojedzie.
Pozdro
A zeby do błędu nie dopuscić nalezy warriorów wyrzucić i na ich miejsce dać longów rangersów którzy trzymia wszystko! Kuszoli na thundów. Wtedy nie musisz sie obawiać że cosdo maszyn dojedzie.
Pozdro
Z fastami to już mam takie doświadczenia, że szkoda gadać. Szarżuje 5 Dark Riderów - S&S spada dwóch, dojeżdża trzech... Spoko, atakują, zabijają mi jednego krasnala, oddaje tych trzech z 4 ataków pada 2 Dark Riderów. I łamią tego, który został.
A poza tym, mam na razie takie figurki, że chąc mieć WYSIWYGa muszę brać 2x kuszników. Co najwyżej w tej rozpie mogę sobie wymienić itemki na herosach. A tak przy okazji - co sądzicie o wywaleniu kilku Warriorów na rzecz Dragon Slayera?

A poza tym, mam na razie takie figurki, że chąc mieć WYSIWYGa muszę brać 2x kuszników. Co najwyżej w tej rozpie mogę sobie wymienić itemki na herosach. A tak przy okazji - co sądzicie o wywaleniu kilku Warriorów na rzecz Dragon Slayera?
Po pierwsze to masz 1 strzał przy SnS.Necro pisze:Powiem Ci tyle - pistolety są ostatnią rzeczą, jaką wykopię... Bo nie dość, że mam 2 strzały przy S&S to jeszcze potem dodatkowy atak
Tyle, że te syfy na 30 calach mają mało siły.Co do kuszników - wolę ich niż thundererów, bo do nich coś, co ma długie łuki nie może bezkarnie strzelać...
A można wiedzieć co w tym ci pomoże kamyczek ?A co do kamyczka - on jest po to, żeby z Master Rune of Challenge "zawołać" coś na siebie i potem to przetrzymać. Przynajmniej takie jest założenie...

Zwykłych longów starcza.Daro pisze:na ich miejsce dać longów rangersów
Bardzo optymistyczne nastawienie... nawet jakbyś miał te 2 strzały.Necro pisze:Z fastami to już mam takie doświadczenia, że szkoda gadać. Szarżuje 5 Dark Riderów - S&S spada dwóch, dojeżdża trzech
Z 4 ataków, powinieneś 2 trafić, a potem na 4+, jeden przebić do tego on ma jakiegoś tam śmiesznego sejwa.Spoko, atakują, zabijają mi jednego krasnala, oddaje tych trzech z 4 ataków pada 2 Dark Riderów. I łamią tego, który został.
Jak masz nowych to albo bym ich przerobił na thundów, albo na więcej warriorsów.A poza tym, mam na razie takie figurki, że chąc mieć WYSIWYGa muszę brać 2x kuszników.
Byś musiał wywalić 6, a wtedy ranke tracisz, ale to już jak chcesz, kwestia gustu.A tak przy okazji - co sądzicie o wywaleniu kilku Warriorów na rzecz Dragon Slayera?
Jak to ma jeden strzał? Przecież ma multipla?
A dwa - skoro twierdzisz, że kamyczek zły, wywalić kamyka i 3 warriorów, to jest 47 punktów, a 3 mi zostały wolne, więc jest 50.
A dwa - skoro twierdzisz, że kamyczek zły, wywalić kamyka i 3 warriorów, to jest 47 punktów, a 3 mi zostały wolne, więc jest 50.

Dobrze powiedziane. Ale to nie moja wina, że mam jakieś skopane rzuty i statystyka w moim wypadku zawodzi. A save'a oni nie mają, bo w pierwszej turze pistolety mają 4 siły i -2 do save'a. No chyba, że mnie pamięć zawodzi bo rule booka dosyć dawno miałem w rękach...TomCio pisze:Z 4 ataków, powinieneś 2 trafić, a potem na 4+, jeden przebić do tego on ma jakiegoś tam śmiesznego sejwa.

SnS się robi z 1 pistoletu, nawet jak masz 2. Next > teraz pistolety zawsze działają jak 2 bronie w combacie, czyli niemasz 4 siły i niemiasz -2sejwa.