Krasie na 1350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Krasie na 1350

Post autor: Necro »

A więc tak, wrzucam tutaj to, co udało mi się stworzyć z figurek, które posiadam. Kocham strzelanie, dlatego też tyle go tutaj. Co o tym sądzicie?

1 Thane @ 117 Pts
General; Oath Stone; Gromril Armour; Shield
Runic Armour: Rune of Stone
Runic Talisman: Master Rune of Challenge

25 Warriors @ 250 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician, Veteran

10 Quarrellers @ 130 Pts
Crossbow; Light Armour; Shield; Standard

10 Quarrellers @ 130 Pts
Crossbow; Light Armour; Shield; Standard

10 Thunderers @ 160 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour; Shield; Standard

2 Bolt Thrower @ 200 Pts
1# Engineering Runes
Rune of Burning
Rune of Penetrating
Rune of Reloading
Engineer
Brace of Pistols;
2# Engineering Runes
Rune of Burning
Rune of Penetrating
Engineer
Brace of Pistols;

1 Cannon @ 115 Pts
Engineering Runes
Rune of Burning
Engineer
Brace of Pistols;

1 Grudge Thrower @ 125 Pts
Engineering Runes
Rune of Penetrating
Engineer
Brace of Pistols;

1 Organ Gun @ 120 Pts

Dispel Pool: 4

Casting Pool: 2

Models in Army: 80

Total Army Cost: 1347

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Ja bym wywalił tego oathstona, rzadko się używa i wogóle jest lipny, wywal go i zamień kuszoli na thundów. Wywal pistolety enginnerom, to jest taki syf nieprzydatny, żeby pkt tracić, tak samo na drugim bolcu tracisz pkt, po co ci reloading? Daj 2xburning, 5 pkt taniej i za te pistolety i tego burninga masz pkt na podstawe na katapulcie, czyli rune of accuracy, bez tego klopka jest bezużyteczna, bo rzadko trafia.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Powiem Ci tyle - pistolety są ostatnią rzeczą, jaką wykopię... Bo nie dość, że mam 2 strzały przy S&S to jeszcze potem dodatkowy atak. Baaaardzo przydatne, inżynierek cośtam może nimi upolować. Co do kuszników - wolę ich niż thundererów, bo do nich coś, co ma długie łuki nie może bezkarnie strzelać... :twisted:
Co do tych run, dzięki za radę, postaram się to jeszcze jakoś pozmieniać. :D
A co do kamyczka - on jest po to, żeby z Master Rune of Challenge "zawołać" coś na siebie i potem to przetrzymać. Przynajmniej takie jest założenie... :lol:

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Jak ktoś ci zaszarżuje maszyny i bedzie to cos wiecej niż 2-3fasty albo jakis plewny skirmish - to znaczy że popełniłeś błąd. A jak popełniłeś błąd to juz nie ma znaczenia czy masz pistole czy nie - bo i tak przegrasz.
A zeby do błędu nie dopuscić nalezy warriorów wyrzucić i na ich miejsce dać longów rangersów którzy trzymia wszystko! Kuszoli na thundów. Wtedy nie musisz sie obawiać że cosdo maszyn dojedzie.

Pozdro

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Z fastami to już mam takie doświadczenia, że szkoda gadać. Szarżuje 5 Dark Riderów - S&S spada dwóch, dojeżdża trzech... Spoko, atakują, zabijają mi jednego krasnala, oddaje tych trzech z 4 ataków pada 2 Dark Riderów. I łamią tego, który został. :wink:
A poza tym, mam na razie takie figurki, że chąc mieć WYSIWYGa muszę brać 2x kuszników. Co najwyżej w tej rozpie mogę sobie wymienić itemki na herosach. A tak przy okazji - co sądzicie o wywaleniu kilku Warriorów na rzecz Dragon Slayera?

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Necro pisze:Powiem Ci tyle - pistolety są ostatnią rzeczą, jaką wykopię... Bo nie dość, że mam 2 strzały przy S&S to jeszcze potem dodatkowy atak
Po pierwsze to masz 1 strzał przy SnS.
Co do kuszników - wolę ich niż thundererów, bo do nich coś, co ma długie łuki nie może bezkarnie strzelać...
Tyle, że te syfy na 30 calach mają mało siły.
A co do kamyczka - on jest po to, żeby z Master Rune of Challenge "zawołać" coś na siebie i potem to przetrzymać. Przynajmniej takie jest założenie...
A można wiedzieć co w tym ci pomoże kamyczek ? :roll: Co na flanke chcesz brać ten oddział ? :?
Daro pisze:na ich miejsce dać longów rangersów
Zwykłych longów starcza.
Necro pisze:Z fastami to już mam takie doświadczenia, że szkoda gadać. Szarżuje 5 Dark Riderów - S&S spada dwóch, dojeżdża trzech
Bardzo optymistyczne nastawienie... nawet jakbyś miał te 2 strzały.
Spoko, atakują, zabijają mi jednego krasnala, oddaje tych trzech z 4 ataków pada 2 Dark Riderów. I łamią tego, który został.
Z 4 ataków, powinieneś 2 trafić, a potem na 4+, jeden przebić do tego on ma jakiegoś tam śmiesznego sejwa.
A poza tym, mam na razie takie figurki, że chąc mieć WYSIWYGa muszę brać 2x kuszników.
Jak masz nowych to albo bym ich przerobił na thundów, albo na więcej warriorsów.
A tak przy okazji - co sądzicie o wywaleniu kilku Warriorów na rzecz Dragon Slayera?
Byś musiał wywalić 6, a wtedy ranke tracisz, ale to już jak chcesz, kwestia gustu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Jak to ma jeden strzał? Przecież ma multipla?
A dwa - skoro twierdzisz, że kamyczek zły, wywalić kamyka i 3 warriorów, to jest 47 punktów, a 3 mi zostały wolne, więc jest 50. :wink:

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

I to jest już jakaś myśl :)

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

TomCio pisze:Z 4 ataków, powinieneś 2 trafić, a potem na 4+, jeden przebić do tego on ma jakiegoś tam śmiesznego sejwa.
Dobrze powiedziane. Ale to nie moja wina, że mam jakieś skopane rzuty i statystyka w moim wypadku zawodzi. A save'a oni nie mają, bo w pierwszej turze pistolety mają 4 siły i -2 do save'a. No chyba, że mnie pamięć zawodzi bo rule booka dosyć dawno miałem w rękach... :wink:

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

SnS się robi z 1 pistoletu, nawet jak masz 2. Next > teraz pistolety zawsze działają jak 2 bronie w combacie, czyli niemasz 4 siły i niemiasz -2sejwa.
Obrazek

ODPOWIEDZ