Krawędź stołu a impassable

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Jedy Knight pisze:
Barbarossa pisze:Akurat to rozbijanie się o krawędź stołu, Jacku, to szczera prawda. RB str 46:
"If any model from a fleeing unit moves into contact with a non-fleeing enemy unit of US 5 or more, impassable terrain or the edge of the table, the entire unit is destroyed"
Jestem przekonany przez Pana.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

To jaka jest ostatecznie odpowiedz na pytanie Kolaty? "Tak"?

Swoja droga, rydwany sie zatrzymuja na impassablach i nie dostaja od nich hitow, nigdy. Chyba, ze gina od razu uciuekajac przez impassable.

dagome
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: dagome »

Barbarossa pisze:Akurat to rozbijanie się o krawędź stołu, Jacku, to szczera prawda. RB str 46:
"If any model from a fleeing unit moves into contact with a non-fleeing enemy unit of US 5 or more, impassable terrain or the edge of the table, the entire unit is destroyed"
Duze niedoppatrzenie ze strony GW, zaprzczanie samemu sobie, ale w swietle powyzszego cytatu faktycznie wychodzi na to ze jednostki rozbijaja sie o krawedz, powodujac tym samym panike. Sorki za mlyn.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

mam nadzieję że z tą paniką to jakieś żarty... :shock:

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Nie. Tak jest.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

ODPOWIEDZ