Co z tym KISLEVEM???

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Dyskusja ogólna jest dobrym na to miejscem. oazą i schronieniem dla biednych klimaciarzy.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

a to niby czemu, fluff z warhammerem jest nierozerwalnie związany a forum nie jest tylko dla powergamerów żeby go odseparować fluf od całości odrębnym działem.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Ja jeszcze na chwię wrócę do sprawy polskiej w Młotku otóż ostatnio przeglądałem „Dziedzictwo Sigmara” i wydaję mi się, że znalazłem odpowiednik Polski, sądzę, że będzie nim Ostland, aby podeprzeć moją tezę zacytuję kilka fragmentów które pamiętam.
Ostlandyczycy mają reputacje bardzo upartych, a wśród imperialnych rodaków trwają spory, kto pierwszy by ustąpił Ostlandczyk czy Krasnolud.
Hmm, skąd ja to znam, chyba z rodzinnego kraju przecież to my Polacy lubimy się upierać, przy różnych dziwnych rzeczach i ciężko się z nami idzie na kompromis
Prowincja to cień dawnej świetności.
No, to zupełnie jak Polska teraz.
Ksiązeta Ostlandu w czasach pierwszego tysiąclecia intensywnie poszeżali swoje granice na tereny dzisiejszego Kisleva, a gdy Imperium nie mogło już ich utrzymać jako jedyni starali zachować swoje zdobycze terytorialne
To coś jak polska ekspansja na wschód w XV i XVIw.
Niezwykle silny kult Sigmara, w odróżnieniu od innych wschodnich prowincji gdzie wyznaje się raczej Tala czy Ulryka.
Mi kojaży się to z naszym Katolicyzmem.

Było jescze kilka podobynych rzeczy ale już dokładnie nie pamiętam.
Napewno była wzmianka o zamiłowanu Ostlandczyków do Kislevskiej wódki. Co o tym sądzicie, a i co założony zostanie temat/dział poświecony fluffowi.
Ostatnio zmieniony 4 wrz 2008, o 16:43 przez Tullaris, łącznie zmieniany 1 raz.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

tak znalazłem w sieci.... znaczy na wikipedii :roll:
Ostland was the name given to the German occupied territories of the Baltic states (Estonia, Latvia and Lithuania), eastern parts of Poland, and Western parts of Belarus, Ukraine and Russia.

ODPOWIEDZ