Helm of Commandment

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Helm of Commandment

Post autor: Kosmo »

Opis przedmiotu:
If the wearer is not in combat, one friendly Undead unit within 12" (not mounts) may use his Weapon Skill instead of their own for that Close Combat phase.

Pytanie brzmi. Czy uzywająć tego przedmiotu
1 - najpierw wyznaczam oddział któremu chce przekazać WS'a a dopiero potem patrze czy mam zasięg i w przypadku jego braku w tej turze nie moge już z niego skorzystać.
2. najpierw patrze które oddziały są w zasięgu po czym wyznaczam sobie oddział którego zaszczytnie chce obdarzyć WS'em

Pozdro

eNJac
Pseudoklimaciarz

Post autor: eNJac »

A czy hełmu używa się na początku fazy CC czy w dowolnym jej momencie?

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Na początku, przynajmniej tak z opisu wynika
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

W dowolnym momencie

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

A w sumie ma to jakieś znaczenie?
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Imho ma, bo jak oddział zoverranuje w strone kolesia z hełmem i wpadnie w combat jeszcze nie rozgrywany, bedzie mogł miec jego Ws, tak przyanjmniej mysle, chyba ze pokreciłem cos z działaniem hełmu

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Nie, pokręciłeś coś z działaniem overruna :wink:

Szarże z overruna i gonienia są rozpatrywane w następnej turze

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

nie, mi mówią ze jak się wbije z overunna w combat który nie był rozstrzygany to sie bija normalnie z wyjątkiem takim ze nie mogą overunnowac

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Aaa, racja mój błąd - nie przeczytałem dokładnie

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

ale nic nie napisałeś że do combata

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

tedzio pisze:...bo jak oddział zoverranuje w strone kolesia z hełmem i wpadnie w combat jeszcze nie rozgrywany...
Eee ?

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

1. w bok klocka z wampem i helmem wpada przeciwnik. czy wamp moze dac WS temu klockowi jesli nie jest base to base z enemy?

2. taki sam klocek walcze z dwoma oddzialami z przodu i boku. oddział ktory byl z przodu (z ktorym stykal sie wampir) zostaje wybity czy w tym momencie wampir moze komus przekazac swoj WS?
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Herr Flik
Wałkarz

Post autor: Herr Flik »

1 tak, nie jeste involved in combat.
2 nie wiem, w sumie chyba tak, ale pewien nie jestem. W koncu juz nie jest w btb z enemy, wiec moze uzyc helmu normalnie.

majzownik
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: majzownik »

2. taki sam klocek walcze z dwoma oddzialami z przodu i boku. oddział ktory byl z przodu (z ktorym stykal sie wampir) zostaje wybity czy w tym momencie wampir moze komus przekazac swoj WS?
Jeśli wampir był w starciu (stykał się podstawką), to do momentu rozstrzygnięcia tego starcia (combat resolution) liczy się jako walczący - nie może więc użyć hełmu.

ODPOWIEDZ