reaver bow i stand and shoot
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
reaver bow i stand and shoot
1. czy mozna zrobic s&s uzywając reaver bowa.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Młody Pajak
- Kradziej
można jeśli wróg jest dalej niż połowa jego szarży
Opis jest taki sam, ja w przypadku "multiple shot" - i w jednym, i drugim przypadku jest mowa jedynie o fazie strzelania. Ale możemy to potraktować jako kolejną głupotę GW, w stylu tej, że magiczne łuki WE nie mają magicznych strzałów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
dokladnie o to mi chodzi.Jankiel pisze:Opis jest taki sam, ja w przypadku "multiple shot" - i w jednym, i drugim przypadku jest mowa jedynie o fazie strzelania. Ale możemy to potraktować jako kolejną głupotę GW, w stylu tej, że magiczne łuki WE nie mają magicznych strzałów.
Skoro reaver bow moze strzelic raz jako reakcja s&s to dlaczego lifetaker moze strzelic 3 razy? rozumiem ze dzieki zasadzie mulitiple shot. tak?
rownie dobrze moge powiedziec ze lifetaker nie jest bronią strzelecką(bo nie ma nic napisane w ab do DE na ten temat)i nie moze zrobic s&s bo zeby zrobic s&s trzeba byc uzbrojonym w bron strzelecką(patrz zasade s&s z rb)
kurwa co za ludzie piszą zasady do army bookow. przez takie szczegóły az mi sie robi niedobrze!
pozdrawiam
P.S. Teoria z lifetakerem jest moim naduzyciem i tak naprawde w nią nie wierze!
Dla angoli to oczywiste że Life teaker to kusza DE że Caleders bane to lanca a Reaver bow to łuk że caradryan ma halabardę itp.(jak był Openik w BB to żaden gracz mi nie pozwoił uzywać halabardy Caradryanem bo nei było napisane wprost że ma halabardę dopiero po FAQ) Ale polakom jak zwykle trzeba dobitnie cos tłumaczyć i wyjasniać bo dusza PG nigdy na to nie pozwoli żeby wziać coś na zdrowy rozsadek (który po faq GW i tak przeczy jakim kolwiek prawom)Aldean pisze:
kurwa co za ludzie piszą zasady do army bookow. przez takie szczegóły az mi sie robi niedobrze!

co do tych kruczków to zawsze sie cos znajdzie musieli by chyba rok play testy robić i to 200 osób na raz najlepiej
Niech se będzie, czym chce. Dla naszych graczy DE to oczywiste, że lifetaker ma armour piercing.Dla angoli to oczywiste że Life teaker to kusza
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
NIE.Aldean pisze: jezeli moze robic s&s to ma ap, no bo nie ma cudów, trzeba miec bron strzelcka zeby owy s&s robic.![]()
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Treeman i Banszetka - jeszcze coś chcesz?Aldean pisze:TAK. ja moge tak do rana. zaargumentuj wpierw.Jedy Knight pisze:NIE.Aldean pisze: jezeli moze robic s&s to ma ap, no bo nie ma cudów, trzeba miec bron strzelcka zeby owy s&s robic.![]()
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.