High Elves 2,25

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

High Elves 2,25

Post autor: czreq »

Taką sobie wyimaginowałem rozpę ostatnio. Wszystkie modele już właściwie są, wystarczy tylko pomalować... Ciekaw jestem co powiecie :P

Bohowie:

Arcy-caddy-generał 325

BSB 1+ re-roll, słomka, gem 184

core:

20 łuków 220

spec:

15 lewków balance-szmata, muzyk 288

13 lewków lion-szmata 232

15 pheonixów war-szmata, muzyk 263

lwi rydwan 140

5 silverków muzyk 123

5 silverków muzyk 123

rare:

3 bolce 300

orzeł 50

razem: 2248

Jednostki te, które mi się podobają - za 6 edycji zawsze chciałem nimi pograć. Rozpy jeszcze nie miałem okazji przetestować, ale wydaje mi się, że powinna jakoś tam dawać radę. Wszystko wyjdzie w praniu. Macie jakieś ciekawe sugestie/rady?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

taka lajtowa, fajna.

Myśle, ze spokojnie znalazlbyś punkty na 2x5 DP zamiast silverów, wywalając 4 lewki, akurat bedzie, bo tak to nie amsz dobrej kontry, która potrafilaby zmieść to co zatrzyma się na piechocie.
Warto też znaleść punkty na czempionów do oddzialów
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

Post autor: Possessed »

spoko czrequ, jak wrócę ze Słowenii to ci to zmiotę w ziemię :wink: :) to ci da wystarczający komentarz do rozpy :P

Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

kto kogo zmiecie to zobaczymy jak wrócisz :)

Nad DP się zastanowię, chociaż jeżeli bym już jakichś wrzucał to raczej z ellyrionem, bo strasznie mi brakuje jednej takiej kawki do misji specjalnych ;) A wtedy to raczej druga piątka nie wejdzie. Szkoda, że SH już nie mogą nosić magicznych ścierek... :(
Ale najpierw i tak muszę zobaczyć jak mi się ilościowo WL będą sprawdzać...

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

ostatnio dochodze do wnisoku, że 5DP z ellyrionem to jest musowe, przynajmniej u mnie.
Zdecydowanie wiećej robią niż DP z WB, któego nawet obecnie nie używam. Te szarże przez lasy, ach :D
F.N.

Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

Heh... na 6 ed nie pamiętam bitwy w której bym nie miał Ellyrion Bannera. No ale czasy się zmieniają, może trzeba będzie bez - zobaczymy. WL mają niby to swoje bieganie po lasach.
Btw. - WB bym tak nie wzgardzał... static CR zawsze się przydaje... szczególnie kawalerii :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

ja WB nie wzgardzam, bo to jest super szmatka.

Ale jak się ma tylko dwa oddzialy DP i do tego tylko te dwa mogą wziaść szmate do 50pkt, nie licząc lucnzików ;) a w jednym oddziale BoS musi być to wole z WB i ellyriona tego drugiego.
Z resztą i tak gram na piatkach, a w piątkach WB nie jest taki kozacki jak w szóstkach...

Ellyrion jest dobry do szachowania, przeciwnik już tak nie wykorzystuje lasu do kitrania się, czy też do ustawiania oddzialów tak, że kawaleria musi zachaczyc o las przy szarży na dany oddzial. Szmata zdecydwoanie lepsza i taktyczniejsza. Oczywisćie WB dalej jest jedną z lepsyzch szamtek w każdej armi, ale nie wszędzie się tak sprawdza jak EB (taki browar kiedyś byl :D )
F.N.

ODPOWIEDZ