2250 Pts - Dark Elves Army
1 Supreme Sorceress @ 560 Pts
General; Magic Level 4
Pendant of Khaeleth [35]
Tome of Furion [15]
Power Stone [20]
Lifetaker [30]
1 Manticore @ [200] Pts
1 Sorceress @ 235 Pts
Magic Level 2
Focus Familiar [25]
Dispel Scroll [25]
1 Dark Pegasus @ [50] Pts
1 Sorceress @ 230 Pts
Magic Level 2
Power Stone [20]
Dispel Scroll [25]
1 Dark Pegasus @ [50] Pts
5 Dark Riders @ 92 Pts
Spear; Light Armour; Musician
5 Dark Riders @ 92 Pts
5 Dark Riders @ 92 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
5 Harpies @ 55 Pts
6 Shades @ 247 Pts
2ndWeapon; Rptr Crossbow
1 Dark Elf Assassin @ [145] Pts
mundane hand weapons and handbow have Poison Attacks
Touch of Death [30]
Rune of Khaine [25]
6 Shades @ 241 Pts
Rptr Crossbow
1 Dark Elf Assassin @ [145] Pts
mundane hand weapons and handbow have Poison Attacks
Touch of Death [30]
Rune of Khaine [25]
1 War Hydra @ 175 Pts
1 War Hydra @ 175 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 51
Total Army Cost: 2249
DE 2250
- Corvus Albus
- Kretozord
Nie podoba mi się czarka na manticorze, troche to samobójstwo jak dla mnie ;p i 2 bolce przydają się jako straszak na wielkie potwory. Do tego nie widać czegoś co będzie wroga unicestiwać. Same hydry + Assassinowie? Shades spadna od byle pocisków magicznych do tego brak BSB i totalna klapa. Jak dla mnie wiele do przerobienia.
Focus Familiar dałbym dużej czarce
2 bolce zamiast Hydry
Zabojca lepszy z dwiema bronmi, KB, +d3A i Dark Venom (na DMP zrobił furorę kładąc trupem 4 generałów / 5 bitew).. mina przeciwnika gdy dostaje +6CR za zabicie kolesia -- bezcenne!
2 bolce zamiast Hydry
Zabojca lepszy z dwiema bronmi, KB, +d3A i Dark Venom (na DMP zrobił furorę kładąc trupem 4 generałów / 5 bitew).. mina przeciwnika gdy dostaje +6CR za zabicie kolesia -- bezcenne!
Cloack of twililight moge miec tylko 1?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Czarka na Manti to samobójstwo.... nie zdasz LD i lecisz odrazu do CC. i nie wazne czy to jest Blodzio czy działo imperialne... muszi i juz
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Wystarczy dać jeje fmiliara i stawiac model tak by nie widział potencjalnego calu szarzy jeżeli nie masz w planach szarżować.GarG pisze:Czarka na Manti to samobójstwo.... nie zdasz LD i lecisz odrazu do CC. i nie wazne czy to jest Blodzio czy działo imperialne... muszi i juz
A familiar pozwoli ci i tak rzucać czary na kogo chcesz.
To lepiej dac pegaza. Nie jest duzym celem, nie musi liderki zdawac co ture i nie dostaje freenzy bo wyleci Ci koles specjalnie jakims fastem i musisz go szarzowac on flee i co zrobisz? Prosty przykład DE vs DE koles sie ustawia nawet czołem w środek lasu ja wychodze shade albo biegne tam DR zeby mnie widział on nie zdaje raggght i furia! Ojej musi mnie szarzowac ja flee poświecam fasty za 85 a on mi sie wystawia pod szarze BG albo pod 2 bolce i 3 czarki. Spx lubie takie prezenty.Andy pisze:Wystarczy dać jeje fmiliara i stawiac model tak by nie widział potencjalnego calu szarzy jeżeli nie masz w planach szarżować.GarG pisze:Czarka na Manti to samobójstwo.... nie zdasz LD i lecisz odrazu do CC. i nie wazne czy to jest Blodzio czy działo imperialne... muszi i juz
A familiar pozwoli ci i tak rzucać czary na kogo chcesz.
Jak juz konkretnie chcesz cos duzego to na smoka manticora bardzo dobrze sprawdza sie na mniejsze ptk. jak dostada jej Master.
Pozatym SS z power stone? bezens to juz lepiej dac jej clocka z +1 do PD.
a ja nie lubie teohammera
ale fakt, czarka na mantysi to troszke ryzywkone, daj ją na smoka
ale fakt, czarka na mantysi to troszke ryzywkone, daj ją na smoka