BSB
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Wybacz Jacku, ale usiądź sobie na chwilkę z karteczką papieru i podlicz. Nawet konieczność przerzucania breaków, po których dostałes jedną ranę jest korzystniejsza, niż nie przerzucanie braków w ogóle.Obowiązek przerzucania zdanych breaków, jest lepszy niż brak sztandaru.
Jeśli nie zdasz, zawsze możesz przerzucić. Jeśli zdałeś a po przerzucie nie zdałeś, trudno, równie dobrze mogłeś nie zdać za pierwszym razem.
W porządku, niestety kodeks demonów twierdzi inaczejJa twierdzę, że każdy break po którym stoję – jest breakiem zdanym.
Ja się czepiać tego nie zamierzam, moim zdaniem zgodnie z kodeksem demony, jako jedyne, mogą przerzucać testy, ale nie muszą.
Jak ja przerzucę sobie break testa to uciekam bez względu na to, czy przerzuciłem o jeden czy o 5. I każdy przerzucony test jest oblany.Dostałem jakieś tam rany, które chętnie przyswoję. A Ty chcesz mnie zmusić do ryzyka wyparowania? O, taki..
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Na tym polega różnica między 0-1 Break test, a instablility "częściowo zdane".Jankiel pisze:[
Jak ja przerzucę sobie break testa to uciekam bez względu na to, czy przerzuciłem o jeden czy o 5. I każdy przerzucony test jest oblany.
Looz, ja też się tym nie podniecam - moża tak na forum wygląda.
Choć Demonów nikt nie lubi, to taki RAW RL nie jest fajny.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
poprosze wszystkich super-rulees-lawyerów pokazac mi definicję oblania break testu przed demony.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
We fragmencie wrzuconym przez KrzyśkaW jest JASNO napisane, że demony oblewają testy - zawarte jest to w słowach:
"For each point the unit FAILS its instability test by..."
Nie wiem, dlaczego nie potraficie tego dostrzec.
Inna sprawa, że demonom w sumie to nie robi, no bo maja wyraznie napisane do rerola z bsb, że can. A can to nie must. A ab ma wyzszosc nad rb.
Chociaż osobiście wydaje mi się, że wynikło to wszystko z niedopatrzenia autora rb.
Inna sprawa, że demonom w sumie to nie robi, no bo maja wyraznie napisane do rerola z bsb, że can. A can to nie must. A ab ma wyzszosc nad rb.
Chociaż osobiście wydaje mi się, że wynikło to wszystko z niedopatrzenia autora rb.
Uerph.
Na pewno nie wynikło z niedopatrzenia RB bo tam jak byk stoi, że nieudany break test przerzuca się automatycznie i, że nie ma opcji nie-przerzucać nieduanego.
Jeśli test breaka oraz niestabilności załatwia się za jednym zamachem (jednym rzutem) to w świetle RB gracz musi przerzucić nieudany test i basta.
Niestabilność jest zresztą tym, co czyni demony podatnymi na przegraną w świecie nie-chaosu.
Wydaje się to dość logiczne IMO:
nie zdałes testu, przerzucasz i liczysz się z ewentualnymi konsekwencjami.
Zdałeś? Nie martwisz się niczym.
Jeśli test breaka oraz niestabilności załatwia się za jednym zamachem (jednym rzutem) to w świetle RB gracz musi przerzucić nieudany test i basta.
Niestabilność jest zresztą tym, co czyni demony podatnymi na przegraną w świecie nie-chaosu.
Wydaje się to dość logiczne IMO:
nie zdałes testu, przerzucasz i liczysz się z ewentualnymi konsekwencjami.
Zdałeś? Nie martwisz się niczym.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
to nie definicja, to wyrwane z kontekstu zdanie. I nie mowi co znaczy oblac test, tylko opisuje ze za każdy punkt oblania tracisz 1 ranę.We fragmencie wrzuconym przez KrzyśkaW jest JASNO napisane, że demony oblewają testy - zawarte jest to w słowach:
Niby proste, nie?Szczurza Jucha pisze:We fragmencie wrzuconym przez KrzyśkaW jest JASNO napisane, że demony oblewają testy - zawarte jest to w słowach:
No pewnie. Nie wiadomo, kiedy test jest oblany, ale za kazdy punkt oblania otrzymuje się ranę. Idac tokiem rozumowania JJ, dla którego test jest oblany wtedy, gdy demon wyparowuje, to rany mozesz otrzymać dopiero gdy rzucisz tyle, by wyparowaćI nie mowi co znaczy oblac test, tylko opisuje ze za każdy punkt oblania tracisz 1 ranę.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
A takie glupie pytanie, czy mozna przerzucic rzut demonami jak sie nie posypaly w ogole?
Albo nie przerzucac jak sie posypaly calkowicie .
Wydaje sie, ze tak.
Aha i z drugiej strony, czy moga nie uzywac stubborna jak chca zginac? (to juz rzadka sytuacja, ale jednak ciekawa ).
Opis jest identyczny...
Albo nie przerzucac jak sie posypaly calkowicie .
Wydaje sie, ze tak.
Aha i z drugiej strony, czy moga nie uzywac stubborna jak chca zginac? (to juz rzadka sytuacja, ale jednak ciekawa ).
Opis jest identyczny...
... Chcesz mi powiedzieć, że podczas oblewania testu demony nie oblewają testu? Aaacha. Ye. Rajt.to nie definicja, to wyrwane z kontekstu zdanie. I nie mowi co znaczy oblac test, tylko opisuje ze za każdy punkt oblania tracisz 1 ranę.
To może demony w ogóle nie dostają ran kiedy wyrzucą za mało na kostkach?
Uerph.
tak demony nie dostaja żadnych ran jeżeli rzucą za mało na instability,żeby go niezdaćSzczurza Jucha pisze:... Chcesz mi powiedzieć, że podczas oblewania testu demony nie oblewają testu? Aaacha. Ye. Rajt.to nie definicja, to wyrwane z kontekstu zdanie. I nie mowi co znaczy oblac test, tylko opisuje ze za każdy punkt oblania tracisz 1 ranę.
To może demony w ogóle nie dostają ran kiedy wyrzucą za mało na kostkach?
sory nie mogłem się powstrzymać
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
odpowiedz masz w army booku demonów - "demony mogą przerzucac testy niestabilnośc w 12 calach od swojego bsb".
Jakiekolwiek by bzdury na temat oblewania wypisali w rulebooku - lex speciali derogat legi generali
Jakiekolwiek by bzdury na temat oblewania wypisali w rulebooku - lex speciali derogat legi generali