Chaos 1,2k

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Furosion
Pseudoklimaciarz

Chaos 1,2k

Post autor: Furosion »

Siem
Oto moja rozpa, ktora gram przeciw krasiom. Jest to ktoras moja rozpa z kolei, wiec pewnie duzo bledow popelnilem ^^ Prosze o wyrozumialosc i ocene :)

Exalted Chaos Champion 207 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; General; Flail; Chaos Armour
Sword of Might [20]
Daemonic Mount

5 Marauder Horsemen 81 Pts
Flail; Musician

20 Marauders 165 Pts
Flail; Light Armour; Shield; Musician

4 Chosen Chaos Knights of Khorne 235 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Chosen Unit; Shield; Musician

5 Chaos Knights of Khorne 265 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [25]

5 Screamers of Tzeentch 165 Pts

5 Chaos Warhounds 30 Pts
5 Chaos Warhounds 30 Pts
5 Chaos Warhounds 30 Pts

Total Army Cost: 1208

Awatar użytkownika
Crom
Chuck Norris

Post autor: Crom »

Po pierwsze - jak masz generała Khorna, to nie mozesz miec demonow innych poza tymi khornowymi no i furiami. Tak więc screamery out...
na exaltedzie albo SoM albo flail - nie ma sensu dawac obu rzeczy...
War banner bym dawał raczej chosenom, a na pewno zwykły sztandar :) no i ich raczej wiecej niz zwykłych knightów
no i jeden oddział piesków za duzo :P
do maruderów na piechte nie jestem przekonany ;)

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Kraski beda mialy ze 4 maszyny pewnie i jakis thunderersow albo innych kusznikow, a wiec musisz dojsc do combatu najszybciej jak tylko mozesz. Dla tego jakakolwiek piechota calkowicie odpada - zwlaszcza maruderzy idacy z kapcia, ktorzy po jednym celnym strzale z klopy nie beda sie juz nadawac do niczego.

Wywal z rozpy piechotnich maruderow. Konnych tez wywal - nie potrzebujesz przeciwko dwarfom fasta, a juz na pewno nie takiego z T3 i bez sejwa. Zdejmij "chosen" - na te punkty nie potrzebujesz przeplacac. Daj za to kolejnych 5 rycerzy. Wywal war Baner. Wywal screamery bo rozpa nielegalna, zamiast nich wstaw dwa razy Furie.
Exaltedowi zabierz SoM i daj Gaze of Gods.

Jakos tak:
Exalted na Demonic Mouncie z wardem 4+
3x 5 Knights of Khorne
2x 6 Furie
3x Chaos Warhounds

Exalted z wardem ma szanse przezyc jak dostanie z maszyny, piatki rycerzy - bo jak zastrzela ci 1 czy 2 w oddziale, to oddzial jeszcze sie do czegos bedzie nadawal. Dwa oddzialy latajace - bardziej do sciagniecia ognia w 1 turze niz do niszczenia maszyn. Psy na screen.

W ten sposob dajesz dwarfom max 2 tury strzelania, a potem juz wszystko szarzuje.

Jako alternatywe rowazyl bym zamiane Exalted Championa na Exalted Demona z Master of Mortals. Mogl by sie sprawdzic na kraski.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2007, o 19:22 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.

Halun
Mudżahedin

Post autor: Halun »

Furii możesz mieć tylko jeden oddział w armii...

Furosion
Pseudoklimaciarz

Post autor: Furosion »

Esco pisze:Kraski beda mialy ze 4 maszyny pewnie i jakis thunderersow albo innych kusznikow, a wiec musisz dojsc do combatu najszybciej jak tylko mozesz.
No wlasnie nie. Z kolega gramy an 1,2k najczesciej i on wystawia organki+inyznier, hammerersi, warriorsi etc. Rzadko wystawia thundersow.
Screamery, owszem wymienie na furie, ale i tak gorzej wyjdzie bo 3 bitwy z rzedu dolecialy do organkow i kropnal ich inzynier a potem zaloga :/ od organkow.

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Rozpiska, ktora podales tez jest nielegalna, bo z tego co wiem to raczej nie mozna miec 2x furie. Ja bym generala dał od undivided i wrzucil screamery oraz furie. IMO 4 knightów są lepsze niz 5 i wlasnie dlatego bym ich zmniejszyl do takich rozmiarow, a za to dal jakies spawny slannesha moze, nie znam sie zbytnio na chaosie, ale mysle ze mogłyby sciagac ostrzal.
Pozdr!! EDIT:Koledzy mnie uprzedzili :wink: .

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

No to w takim razie moze i ta piechota maruderow by sie nawet sprawdzila. Ale tutaj jest problem - sama piechota nawet jak dojdzie to nie da rady - potrzebuje czegos co zaszarzuje razem i sypnie trupy, np. rydwan albo rycerze wlasnie. Z tym ze khornowcow to ciezko bedzie skoordynowac z tym ich frenzy. Skonczy sie tak ze psy padna albo uciekna od panik, a khorniki poleca do przodu zostawiajac samotny drepczacy z tylu oddzial maruderow :P

W takim razie ja juz bym juz wystawil 2x po 25 Maruderow z flailem i 2 rydwany do tego (moze byc mark of khorne nawet) - wtedy przynajmniej duza szansa ze da rade wyprowadzic kombinowane szarze. Do tego latacze i fasty, ktore pognebily by maszyny w czasie gdy piechota by sobie dreptala do przodu.

EDIT: co do furii koledzy maja racje - zagalopowalem sie. moga byc tylko jedne w armii.

ODPOWIEDZ