High Elves - 2250!!!!
High Elves - 2250!!!!
Prince
* Items: Great Weapon, Vambraces of Defence,
Armour of Caledor, Amulet of Light
* Mount:
Star Dragon
Mage
* Items: 2 x Dispel Scroll, 1 Magic Level
Mage
Spearelves x 20
* Items: Hand weapon, Spear, Light Armour Shield, Musician, Standard, Banner of Ellyrion, Martial Prowess
Spearelves x 20
* Items: Hand weapon, Spear, Light Armour Shield, Musician, Standard, Martial Prowess
White Lions x 20
* Items: Hand Weapon, Great Weapon, Heavy Armour, Lion pelt, Full Command Group, Lion Standard, Mask of the Merlord
Tiranoc Chariot
Tiranoc Chariot
Bolt Thrower x 4
Mam nadzieje że problemów z czytelnością nie będzie... W moim zamierzeniu armia jest "for fun" i na piechocie, zagrałem nią jak narazie 2 bitwy - oba remisy z delikatna przewagą punktów na moją korzyść ... myslę że jak nabiorę więcej wprawy z rozpą bedzie jeszcze lepiej.... Zachęceam do komentowania...
* Items: Great Weapon, Vambraces of Defence,
Armour of Caledor, Amulet of Light
* Mount:
Star Dragon
Mage
Mage
Spearelves x 20
* Items: Hand weapon, Spear, Light Armour Shield, Musician, Standard, Banner of Ellyrion, Martial Prowess
Spearelves x 20
* Items: Hand weapon, Spear, Light Armour Shield, Musician, Standard, Martial Prowess
White Lions x 20
* Items: Hand Weapon, Great Weapon, Heavy Armour, Lion pelt, Full Command Group, Lion Standard, Mask of the Merlord
Tiranoc Chariot
Tiranoc Chariot
Bolt Thrower x 4
Mam nadzieje że problemów z czytelnością nie będzie... W moim zamierzeniu armia jest "for fun" i na piechocie, zagrałem nią jak narazie 2 bitwy - oba remisy z delikatna przewagą punktów na moją korzyść ... myslę że jak nabiorę więcej wprawy z rozpą bedzie jeszcze lepiej.... Zachęceam do komentowania...
jak fun to koniecznie BSB, bez niego jakoś ciezko.
Wyluskalbym tez gdzies punkty na standard of balance na lewkach, a lion na spearelfów. Zamienic orla na bolca, moze styknie...
Wyluskalbym tez gdzies punkty na standard of balance na lewkach, a lion na spearelfów. Zamienic orla na bolca, moze styknie...
Ja bym zmniejszył WL do 14tu i wsadzil levele na magach
( jak bez bsb), wbrew pozorom mogą poczarowac. Proponowalbym magie beast zeby w razie czego niedzwiadki miec a i reszta czarow jest b. przydatna
( jak bez bsb), wbrew pozorom mogą poczarowac. Proponowalbym magie beast zeby w razie czego niedzwiadki miec a i reszta czarow jest b. przydatna
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
czym?DolmiR pisze:Może to i defens ale ze pakernym smokiem i 4 bolcami.
W założeniu trzeba sie pozbywać magów przeciwnika.
nie ma tutaj nic do niszczenia magów wroga.
Ja bym wywalił tych 6 WL i za to wstawił zwiadowców.
Shade stfu... nie ta armia! Shadow warriors myśle ze dobrze by sie tu wkonponowali
Shade stfu... nie ta armia! Shadow warriors myśle ze dobrze by sie tu wkonponowali
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
shadow warriorsi to jest bardzo slaby scout, za drogi na to co umieją, co z tego, że ws5 i hate, skoro mjaą po jednym ataku i kosztują 16 pkt...
czasem to nie wystarcza aby zniszczyc maszyne, a maga też mają nikle szanse utluc, tylko 3 się styknie wieć cieżkawo, nie to co shadzi z DE...
czasem to nie wystarcza aby zniszczyc maszyne, a maga też mają nikle szanse utluc, tylko 3 się styknie wieć cieżkawo, nie to co shadzi z DE...
Kosa ale tną marsz. strzelają . Jak trzeba to ptk trzymają. a myśle ze skoro to rozpiska 4 fun to sie ładnie wkomponują
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
penwie, że masz racje...GarG pisze:Kosa ale tną marsz. strzelają . Jak trzeba to ptk trzymają.
ale to samo zroib przykladowo fast, który jest o niebo lepszy, a do tego w krytycznej sytuacji może odgiać szarżę, podobnie orzelek, który dla mnie jest musowy.
Takze SW niestety to najgorsza jednsotka w HE, podobnie Lotherni, ale ona ma jeszcze jakieś zastosowania, dla SW nie widze, strata punktów.
Zgadzam sie jednak jest bardziej podatny na strzelanie, dotego ma mniejszy klimat. SW to jedna z najbardziej klimatycznych jednostek w HE
dla mnie są to dragon princi, swordmasterzy i spearelfy
wcale nie jest mniej podatne na strzelanie. Fast ma sava i 9mv.
Jednak fast to nie scout, a scout to nie fast.
Ale w SW bym nie inwestowal, imo strata punktów, nic nie robią.
wcale nie jest mniej podatne na strzelanie. Fast ma sava i 9mv.
Jednak fast to nie scout, a scout to nie fast.
Ale w SW bym nie inwestowal, imo strata punktów, nic nie robią.
no no nie spodziewałem się tylu odpowiedzi... dzięki za rady... osbiście trochę pokombinuję (grałem nią dopiero 2 razy) i zobacze ale tak narazie styka.. jeśli chodzi o zmiejszanie ilości WL to raczej nie bo oni (i smok) są dla mnie esencją tej armii no a ogulnie trochę pokombinować - pozminiać i może nawet wyjdzie z tego coś turniejowego (doradzajcie też w turniejowym kierunku) a jeśli chodzi o maske to z braku punktów nie wiem co innego za nią wźiaść
to koniecznie bym wywalil jednego bolca na orla, masz 50 pkt, dwóch lionków i maske i wchodzi fast oraz chyba gem of courage na kotkach.
Potrzebne Ci wsparcie, a 2 rydwany go nie zapewnią.
Potrzebne Ci wsparcie, a 2 rydwany go nie zapewnią.