DL 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pierun
Mudżahedin

DL 2250

Post autor: Pierun »

DL jest boskie, na tyle sposobów można to poskładac że aż miło :).

Koncept taki - mocna magia, solidny kop, solidny defens.
Coś żeby proporcje magia/kop/defens wychodziły 3/2/2 .
Z rydwanem się trochę bawiłem i przynosi bardzo zadawalające efekty :) , ale pomysł z dwoma to już od thuriona wziołem.
Mam dylemacik czy by nie wywalić 3 flamerów i wrzucić za to fienda i dopakować plagi oraz herów.
...a z plagami można fajne myki robić :)
Magia co prawda wymaksowana ale poza tym to armijka wrażliwa dosyć i sądzę że od innych demonów to tęgie baty bedą, ale co tam, fajnie wygląda :).

1 Lord of Change @ 565 Pts
General; Lore of Tzeentch
Power Vortex [30]

1 Herald of Nurgle @ 290 Pts
Battle Standard Bearer
Staff of Nurgle [50]
Banner of Hellfire [100]

1 Herald of Tzeentch
@ 200 Pts
Magic Level 2; Lore of Tzeentch
Master of Sorcery [25]
1 Burning Chariot of Tzeentch @ [60] Pts

1 Herald of Tzeentch @ 200 Pts
Magic Level 2; Lore of Tzeentch
Master of Sorcery [25]
1 Burning Chariot of Tzeentch @ [60] Pts

.....................................................................
5 Chaos Furies @ 60 Pts

5 Chaos Furies @ 60 Pts
......................................................................
13 Plaguebearers of Nurgle @ 180 Pts
Standard, champ

10 Pink Horrors of Tzeentch @ 120 Pts

10 Pink Horrors of Tzeentch @ 120 Pts
......................................................................
5 Flesh Hounds of Khorne @ 175 Pts

3 Flamers of Tzeentch @ 105 Pts

5 Flamers of Tzeentch @ 175 Pts
--------------------------------------------------------

Casting Pool: 13

Dispel Pool: 8

Models in Army: 64

Total Army Cost: 2250
...........................................................................

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Banner zamien na jakiś przydatny, ten ma najgorszy stosunek jakosci do ceny. Z tego co wiem te rydwany się wogle thurionowi nie spisywały, tez mozna je wymienic na cos sensownego. Z tych cięć by ci wyszło punktow na 2 oddział psów, czyli cos co imo brakuje w tej rozpisce.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Koniecznie jeszcze raz piątka psów. Brakuje tu scrolli. Za dużo flamerów, mi się one kiepsko sprawdzają ze względy na swoją losowość. Fiendy są pewniejsze i mają zabawne figurki :lol2:
Rydwany się sprawdzają ale nie na każdą, np na krasie albo imperium posysają ale jeśli przeciwnik nie ma nic z 7s żeby je skrzywdzić to są ok :)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Młody pisze:Banner zamien na jakiś przydatny, ten ma najgorszy stosunek jakosci do ceny. Z tego co wiem te rydwany się wogle thurionowi nie spisywały, tez mozna je wymienic na cos sensownego. Z tych cięć by ci wyszło punktow na 2 oddział psów, czyli cos co imo brakuje w tej rozpisce.
nic dodac nic ujac :) ja do tej pory DLem zagralem 17 bitew.... jedyne 3 przegrane to te grane rydwanami :) mimo ze przeciez gram chaosem wiec jakos je tam kminilem... to mimo wszystk zzeraja 120pkt a to juz prawie prawie pieski :P u mnie za to weszly 3cie psy.. a sztandar to tak jak Mlody pisze, chyba najgorszy z mozliwych... w takiej rozpie bym se chyba wogle magiczny sztandar odpuscil, ew sundering, bo mimo wszsytko nie masz scrolli a minu do casta w dispellowaniu z kostek zawsze pomaga ;)

Awatar użytkownika
Pierun
Mudżahedin

Post autor: Pierun »

Dzięki za odzew :)

Faktycznie ten banner do najtańszych nie należy, mam do niego tylko sentyment jak raz sciągnołem nim 2 wampiry i nekrusa plus z 10 innego śmiecia w jednym odpaleniu :).

Co do użyteczności rydwanów to sądze że w tej rozpie trochę inne zadanie mają niż w thurionowej - tutaj kontra tam bardziej agresywnie.
Mając 13 kosteczek + bound + 8 flamerów, aż tak bardzo mi się nie śpieszy. Szczególnie gdy większość armi czołowych to zdecydowanie nie są defensy( 1 wyjątek to imperium ). Stąd pomysł na defens demonów z kontrą. Jak bym miał grać na same dwarfy to coś innego by powstało.

Flamery vs psy ... cena ta sama. IMO w ofensie demonowym psy lepsze, w defensie flamery, chociaż psy rzeczywiście nieco mniej losowe.

Trochę theoryhammera popłyneło :).

.....a puki co to wskoczy sundering i dopakuje plagi :)
kilka testów pogram i jak okaże się ze macie racje i dorzuce te psy to macie piwko :).

ps.Jak wsadze rydwan do horrorów to ma on ,,look out sir''?

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Pierun pisze: ps.Jak wsadze rydwan do horrorów to ma on ,,look out sir''?
Rydwan demoniczny to dalej normalny rydwan, nie można go dołączać do oddziałów.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

ODPOWIEDZ