De 1200
De 1200
Sorceress II 185
-dagger
-scroll
Assasin 171
-ahw
-rune of khaine
-touch of death
-cloak of twilight
5x Dark Raiders 110
-rxb
5xDark Raiders 110
-rxb
10x Xbowmen 110
-shield
5x Shades 80
-ahw
5x Shades 80
-ahw
5x Cold One Knights 151
-standard
2x RBT 200
Full shooting na male punkty wydaje mi się, ze tkaie zmaksowane strzelanie moze zniszczyc calkowcie wroga. Na kontre są CoK plus fasty, które z hatem mogą próbować coś niszczyć oraz assol.
Czarka ze sztyletem. Wole jego niz dodatkową kostke. Siedzi raczej w kusznikach gdy bezie musiala dorzucać. W sumie dorzut potrzebny jest tylko na power of darknes jak nie wejdzie z jednej. Potem mozna go w zasadzie darować. Ewentualnie dorzucic jak mocniejszy czar się nie powiódl. Zwieskza mi to bezpieczeństwo czarowania, gdyż jestem prawie zawsze pewien, że czar wejdzie.
Strasznie boli mnie brak WB na jeżdzie, zostalo mi 3 pkt. po wyrzuceniu tarcz z kuszników braknie mi 12, mozna pozbyc sie z jednych raiderów kusz, ale to zmniejszy dosć sporo potencjal strzelecki wbrew pozorom.
-dagger
-scroll
Assasin 171
-ahw
-rune of khaine
-touch of death
-cloak of twilight
5x Dark Raiders 110
-rxb
5xDark Raiders 110
-rxb
10x Xbowmen 110
-shield
5x Shades 80
-ahw
5x Shades 80
-ahw
5x Cold One Knights 151
-standard
2x RBT 200
Full shooting na male punkty wydaje mi się, ze tkaie zmaksowane strzelanie moze zniszczyc calkowcie wroga. Na kontre są CoK plus fasty, które z hatem mogą próbować coś niszczyć oraz assol.
Czarka ze sztyletem. Wole jego niz dodatkową kostke. Siedzi raczej w kusznikach gdy bezie musiala dorzucać. W sumie dorzut potrzebny jest tylko na power of darknes jak nie wejdzie z jednej. Potem mozna go w zasadzie darować. Ewentualnie dorzucic jak mocniejszy czar się nie powiódl. Zwieskza mi to bezpieczeństwo czarowania, gdyż jestem prawie zawsze pewien, że czar wejdzie.
Strasznie boli mnie brak WB na jeżdzie, zostalo mi 3 pkt. po wyrzuceniu tarcz z kuszników braknie mi 12, mozna pozbyc sie z jednych raiderów kusz, ale to zmniejszy dosć sporo potencjal strzelecki wbrew pozorom.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
No dobrze ale diabelnie cię mało.... Na strzelaniu nie można polegac aż tak bardzo. Wystarczy że ci odstrzelą dark riderów i kwiczysz.
są sahdzi i kusznicy i bolce, dlaej mam sporo strzelania, plus dobra magia, bo ona moze zurzyc 11 kości jedna 2 levelowa czarka...
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Może ale może równierz jej się zdarzyc wypadek. Tak czy inaczej bezwzględnie PoD się dispeluje a potem niech sobie rzuca i martwi o konsekwencje póxniej.
jak zdispeluje PoD to musi uzyć przynajmniej 2 kości (spokojnie moge rzucać przy pomocy sztyletu), a mi zostają 3 kości na czar (zawsze można wspomóć sie sztyletem) oraz bound, jak dla mnie bomba .
A na te punkty ochrona magiczna nie jest wybujana.
Oczywiscie wszędzie pisze o tym sztylecie, ale on bedzie w użytku kiedy zajdzie takwoa potrzeba bo nie ma za bardzo kogo ciąć. Ewentualnie kuszników na warriorów. Akurat wejdzie 14 i war banner na coldy.
Tylko czy warto dawać takich warriorów? Kusznicy przynajmniej ostrzelają, ale warriorzy dają większy komfort w użyciu sztyletu i troszke lepiej chronią czarke przed strzelaniem wroga.
A na te punkty ochrona magiczna nie jest wybujana.
Oczywiscie wszędzie pisze o tym sztylecie, ale on bedzie w użytku kiedy zajdzie takwoa potrzeba bo nie ma za bardzo kogo ciąć. Ewentualnie kuszników na warriorów. Akurat wejdzie 14 i war banner na coldy.
Tylko czy warto dawać takich warriorów? Kusznicy przynajmniej ostrzelają, ale warriorzy dają większy komfort w użyciu sztyletu i troszke lepiej chronią czarke przed strzelaniem wroga.
oj, żebyś się nie zdziwił....chciałbym zobaczyć jak wystrzeliwujesz oddziały Brettoni z tego, WE, albo VC ....na male punkty wydaje mi się, ze tkaie zmaksowane strzelanie moze zniszczyc calkowcie wroga
tylko, ze bretoni ciezko bedzie tutaj coś chwycić...
a ja strzelam dalej
WE? zalezy jakie, jak na driadowisko to mozę być maly problem, ale teraz nie ma tak dużo driad, 2 oddzialy da się spokojnie przetrawić, gorzej jak już jest ten trzeci.
a ja strzelam dalej
WE? zalezy jakie, jak na driadowisko to mozę być maly problem, ale teraz nie ma tak dużo driad, 2 oddzialy da się spokojnie przetrawić, gorzej jak już jest ten trzeci.
na czolg są bolce...
drzewo jest niezniszczalne dla bolców
zawsze jak jest zranione, ot ward
a czolg go na szczęscie nie ma
pare woundów i jest warzywo, potem można próbować dobijać.
zawsze jak jest zranione, ot ward
a czolg go na szczęscie nie ma
pare woundów i jest warzywo, potem można próbować dobijać.
Nie którzy graja.Jankiel pisze:Kto tym gra?chciałbym zobaczyć jak wystrzeliwujesz oddziały Brettoni z tego, WE, albo VC
Na demony masa strzelania spisuje się świetnie
xYz
wystarczy, że chwyci bolce, kuszoli i COK ....tylko, ze bretoni ciezko bedzie tutaj coś chwycić...
Demony łatwe do wystrzelania? No nie wiem - ciężko jest wystrzelać np. takich plaguebearerow z regenką...że już o psach ,furiach nie wspomnę
i moze jeszcze great demonie?
a co do brety, pewnie, wyjade CoK na środek stolu i cierpliwie bede czekal na szarże kawaleri bretonskiej
a co do brety, pewnie, wyjade CoK na środek stolu i cierpliwie bede czekal na szarże kawaleri bretonskiej
sami wyjada z glupoty a breta bedzie overrunowac po nich i zyska 1 ture
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
no, o to mi chodziDr Crane pisze:Great Deamon na 1200 ??i moze jeszcze great demonie?
bo przeciwnik ma cala mase jendostek.