Mortal 1500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Mauler pisze:Przy strzelaniu albo walce wręcz przeciw exaltedowi na demonic mouncie to losuje (przy strzelaniu) bądź deklaruje się w co się trafia - czy w jeźdźca czy w demonicznego wierzchowca, tak?
tak

p.s.
po wielu nieprzespanych nocach postanowilem zrobic zmiany w rozpisce :) teraz jestem z niej bardzo zadowolony... jednak jest ze mnie plewa bo nie umiem grac bez 2ch solidnych oddzilow lataczy ;) a i caddego wole miec trwalszego... :twisted:

pzdr !!

1 * Exalted Chaos Champion @ 184 Pts
Mark of Chaos Undivided; General; Flail; Chaos Armour; Shield
Gaze of the Gods [30]

1 Daemonic Mount

1 Chaos Sorcerer @ 151 Pts
Mark of Chaos Undivided; Magic Level 1; Chaos Armour; Barding
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

1 Chaos Steed

4 Chaos Knights of Khorne @ 177 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Heavy Armour; Shield

4 Chaos Knights of Khorne @ 177 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Barding; Heavy Armour; Shield

5 Marauder Horsemen @ 81 Pts
Flail; Musician

5 Marauder Horsemen @ 81 Pts
Flail; Musician

5 Chaos Warhounds @ 30 Pts

5 Chaos Warhounds @ 30 Pts

6 Chaos Furies @ 90 Pts

5 Screamers of Tzeentch @ 165 Pts

4 Minotaurs @ 184 Pts
Mark of Chaos Undivided; Great Weapon

2 Fiend of Slaanesh @ 150 Pts

Casting Pool: 3

Dispel Pool: 5

Models in Army: 49

Total Army Cost: 1500

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Coz ja moge powiedziec - przecierz nie bede ojca uczyl dzieci robic :D

Ale jednak ja bym optowal za mniejsza iloscia screamerow (4 sztuki) i zwiekszeniem jednego oddzialu knightow do 5 (tego, w ktorym jak sie domyslam bedzie siedzial caddy). Sam caddy tez jakis taki drogawy mi sie wydaje, ale co zrobic... :D

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

caddy nie bedzie siedzial w oddziale rycerzy, bo nie moze ;) rycerze maja MoK

jest drogawy, kosztuje tyle co nie jeden mag II lev, ale warto doplacic, save 2+ Ws 5, pozwalaja mu przezyc kopaczy, czy jakies czary singlujace go w srodku lasu majace zazwyczaj S4...

po dwoch doswiadczeniach bede go prawie zawsze (jak sie zmiesci...) wystawial, pierwsze gra z Chorym, kiedy to Adrian zeskiterleapowal elektryka ktory lutnal pioruna w caddego, Adrian rzucil malo hitow i wysejwowalem tyle zeby caddy przezyl...a druga sytuacja to gra z Barbarossa na DMP kiedy to moj sorcerer nie dosc ze przetrzymal fell baty przez kilka tur, to jescze z 1,5 zabil :P (one oczywiscie nic nie robily.. save 2+) a ja z 2 A z S4 co ture zadawalem 1W :) az do odsieczy dragon ogrow...

pomimo tego nie ze nie mam gdzie go chowac (w ostatecznosci w maruderach) to i tak jest badzo solidny i przezywalny

a screamery sie przydadza w liczbie 5, mysle ze na te punkty dadza rade jeszcze bardziej niz na duze :)

pzdr

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Teraz dopiero widze caly zamysl tego niecnego planu - caddy the czolg :D

Co do rycerzy to w takim razie wyglada na to, ze jedna czworka lata sobie samopas bez zadnego wsparcia. Zastanawia mnie fakt, do czego ta czworka bedzie sie nadawac, jak jakis defens zastrzeli im 1 model. :P Ja bym jednak wystawil piatke, na wszelki wypadek, co by wiecej atakow chlopaki dowiezli :D

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Esco pisze: do czego ta czworka bedzie sie nadawac, jak jakis defens zastrzeli im 1 model. :P Ja bym jednak wystawil piatke, na wszelki wypadek, co by wiecej atakow chlopaki dowiezli :D
jak mi defens w sensie stricte defens zestrzeli tylko jeden model to bede szczesliwy ;) a z defensem stricte defensem to starczy ze mi 1-2 rycerzy dojedzie do maszynek...

a na mniej stricte defenes mysle ze mam wystarczajaco ilosc screenu zeby tych 3ch dojechalo...

zreszta mozna zauwazyc pewna prawidlowosc. zadna jednostka w mojej armii nie jest warta 200pkt... taka juz mam zasade, duzo dosc silnych jednostek, bez wygiec punktowych...

pzdr

ODPOWIEDZ