Turcja w UE

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Wyznawców Latającego Potwora Spaghetti i Kościoła Jedi też ten ochronny bąbel otacza?
Nie-e. To paladynów w wowie.
Uerph.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

b_sk pisze:Dobra panowie, Tularian został zbesztany za Caps Locka, ale wy mi tutaj z PiM katolik.pl nie róbcie. :P
Nie zoształem zbesztany ,bo sam chodzę do kościoła i nawet jeśli was to interesuje na oazę i nawet na rekolekcjach więc spróbujcie mnie inaczej zbesztać;) bardziej mi chodziło o zachód ,a i o Polskę też ,ale jak sytuacja wygląda względem wiary każdy widzi. Chodzi o to ,że wszyscy mówia Turcja do nas nie pasuje bo my jesteśmy chrześcijanie ,a oni muzłumanie a ile osób z tych zawziętych anty Turków jest "prawdziwdziwym" chrecijaninem...?

Do GrazBird
robienie komuś z tego zarzutów to moim zdaniem daleko idąca dziecinada, żenada i brak elementarnych zasad zrozumienia drugiego ludzia...

Jestem dzieckiem i jestem z tego dumny!!! ( i uwież jeżeli ty jesteś dorosły to ja dorosłym być niechce)

Polsce powinno zależeć na kontaktach z łotwą , Estonią , Litwą ,gdyż my jesteśmy dla nich oknem na europę i wiele wspólnie byśmy zyskali. A przede wszystkim oni nas rozumieją wiedzą co to komuna , wiedza co to rosyjski bat imperializmu. Na zachodzi istnieje przekonanie ,że komuna jest super! A dlaczego bo nie dostali chłostania na własnym tłustym tyłku. Pozatym jak mam być blisko rusków kiedy oni przez 300lat pozbawili nas wolnośći,WOLNOŚĆI. A tłumaczą to albo przez cierpienia ,które dotkneły ich w 1612 , albo ,że nasi bracia rosjanie chcą pomóc nam, tak z własnej dobrej woli chca nam pomóc. Jak wytłumaczcie mi jak Polak który zachłysnął sie Wolnością ma oprzec swoją przyszłość w rosjii!!! W rosji ,która chce przywrócić swoją imperialną potęgę, rosji w której czasem dobrzi ludzie cierpią przez zamordyzm władzy, ale cóż jeśli nie kochacie Polski i wolicie być podporządkowani naszym bracią rosjaną to OK, ale od razu mówię ja prędzej zgine niż dam oskubać POLSKĘ ( chociaż rosjanie częściej połykają) . I możecie się śmiać , nazywać to żenadą , a mnie dzieckiem ,ale ja kocham swój Kraj i nie dam go sobie odebrać

Pozdrawiam wszystkich nawet antypolaków i prorusków (żeby nie było,że nie jestem tolerancyjny)
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

czyli niewierzący, a praktykujacy? ;)

taki żart :)

cóż, historia a polityka to dwie rózne sprawy są.
Rosjanie wyrządzili nam wiele krzywd, naprawde wiele...
ale oni się chyba mszczą, za tą Moskwe co kiedyś zdobyliśmy, jako jedyni na świecie zdobylismy Moskwe :D

Nie licząc tam Mongolów, bo to sie nie liczy :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

i Napoleona
rozumiem ,że "...naprawde wiele.." to też taki żart :)

pozdro

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Napoleon nie zdobyl Moskwy.

a ten żart? Nie to nie żart, Rosjanie nam wyrządzili wiele krzywd, no ale trzeba o nich inaczej pamieać jak o checi odwetu...
F.N.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

jeżeli dla ciebie 300lat to "aż" wiele to ok. A Napoleon zdobył rosję wszedł do niej ,ale wcześniej została opuszczona, a partyzantka rosyjska będąca na tyłach zmusiła Wielką Armię to ucieczki(odwrotu) choć większa w tym zasługa pogody(klimatu) niż rusków

pozdro

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Moskwy nie zdobyl...

a Napoleon przegral nie tylko przez pogode, przyczynil się tez do tego "geniusz" generala Kutuzova.
F.N.

Awatar użytkownika
DrętWy 40%
Wałkarz

Post autor: DrętWy 40% »

Jakie 300 lat? o czym Ty mówisz? Maksymalnie 123 + 45 po wojnie

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

raczej od Iwana IV Groźnego...
F.N.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Faktycznie on do niej poprostu wszedł, ale nazajutrz zapłoneła Moskwa co skłoniło Napoleona do podjęcia ostateczej decyzji o ewakuacji. Jaki problem rozbić uciekającą armię ,dziesiątkowaną przez mróz,dezercję ,nie posiadającej praktycznie nawet nadzieji?!
nie chodzi mi o rok1772 ,ale o datę dominacji rosji nad polską. Mówię oczasach kiedy Polska Husaria uganiała się za kozakami zbuntowanymi przez rosjan i kiedy szwecja i rosja zrobiła sobie z terenów Polski poligon wojskowy, a przy okazji ciągłe najazdy turków ,którzy dopiero później rozpoczeki dramatyczną obronę. Mówię o czasach kiedy ruscy zdobyli i poporządkowali sobie morze azowskie. Można spojrzeć na to okiem ścisłowca , można okiem humanisty ,aten dostrzerze co działo się z Polską przed 1772

pozdro
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

tylko dlaczego ta armia byla tak zmaltretowana? ;)

a to niby ja jestem humanistą? :D :D
F.N.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Kosa pisze:Moskwy nie zdobyl...

a Napoleon przegral nie tylko przez pogode, przyczynil się tez do tego "geniusz" generala Kutuzova.
Kutuzow był cwany ale nie koniecznie genialny bo jak by był, to pokonał by Napoleona wcześniej, a Napoleon był za bardzo pewny siebie.
Kosa pisze:raczej od Iwana IV Groźnego...
Iwan nie był taki groźny bo dostał od nas baty, stracił Inflanty i Rosja dopiero za Piotra I dobrała się do Bałtyku.
Tularian pisze:aten dostrzerze co działo się z Polską przed 1772
Tularian dzialo co się działo i teraz już tego nie zmienimy. Jak by się mądrzej krajem rządziło to by jego rozbiorów nie było, a tak to cóż zmarnowaliśmy potęge, a Rosja to wykorzystała i stała się Imperium. Teraz trzeba kombinować, żebyśmy się historia nie powtórzyła (co prawda potęgi już nie mamy, ale pozostało nam trochę wolnosci którą szkoda by byo znowu zmarnować)
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

racja, gdyby Poslka w tych czasach byla na miejscu Rosji zrobilaby to samo. Można nawet rzec, że zabory to nasza wina i tak bylo. Po Sobieskim byl regres straszny naszego imperium, a wcale tak nie musailo być.
Idąc dlaej w historie, Polska moglaby być cala Europą ;) zawarzylo nad tym zbyt "gorliwe" wyznawanie wiary katolickiej u naszego szweckiego króla, gdyby nie to, to wlączenie Szwecji do korony i mamy potęge jakich malo bylo. Gdyby nasza zaloga parenascie alt póżniej nie mordowala i grabila Moskwy to i nasz król bylby na tronie Rosyjskim. Gdyby tak się stalo to nic by nas nie powstrzymalo przed elkspansją na zachód, potem Turcje etc ;) ;) ;)

Co do Kutuzova: genialny jest w cudzyslowie ;)
F.N.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

"Nie rozumiem tego tekstu za cholerę. Albo wierzysz, chodzisz do kościoła, z wiernymi się utożsamiasz i Ci wisi, że komuś się to nie podoba, albo taka wiara jest jak dla mnie nic nie warta.
Jestem w stanie zrozumieć niechęć katolików do nabijania się z Jezusa (nie żebym pochwalał bo żarty o Jezusie w Family Guy'u są pierwsza klasa) ale niby dlaczego nie wolno najeżdżać na to, że ktoś chodzi do kościoła?
Wolno najeżdżać na filatelistów, scjentologów, battlowców, linuksiarzy, komunistów i ateistów, a na katolików nie wolno? Wyznawców Latającego Potwora Spaghetti i Kościoła Jedi też ten ochronny bąbel otacza?"

żarty a pałanie nienawiścią do kogoś tylko dlatego że chodzi/niechodzi gra/niegra itp to chyba drobna różnica ?

nie mówię żeby nie żartować (bo dlaczego niby nie ? :D )

tak samo broniłem i będę bronił ateistów atakowanych przez religijnych fanatyków (w ogólniaku wiekszość lekcji z religi spędzałem na korytarzu bo mnie babka wywalała za dyskusje :D )

ps. żadnego fanatyzmu religijnego nie pochwalam :D
ps II b_sk pozdrawiam i cieszę się z ciekawej dyskusji :D

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Tularian napisał :
I możecie się śmiać , nazywać to żenadą , a mnie dzieckiem ,ale ja kocham swój Kraj i nie dam go sobie odebrać

idiotą jesteś po prostu :) tacy jak ty rozpierdolili polske, nawet nie będę dyskotwał z twoimi postami bo powtarzasz jak pusta tuba slogany których nie rozumiesz. chciałbym żeby wszyscy tacy ludzie jak ty zmarli, mielibyśmy najmniejsze zaludnienie na km2 w Europie.

pozdro krzyżyk na drogę, poskarż się księdzu na oazie

Tullaris: imo ciężko mówic w przypadku rosji o polityce antypolskiej. rosja nie zauważa i zlewa polske bo faktycznie rzecz biorąc od paru lat nie ma tam z kim i o czym dyskotowac szczególnie po cudownym występie debila-prezydenta w gruzji :roll:

a co do Turcji to moze i faktycznie gospodarczo sie to opłaca i moze faktycznie turcja miała historię związaną z europą ale jest jedno ale .
w Turcji jakieś 99% populacji to muzełmanie. muzełmanie nie zmieniają swoich zasad jak są w innym kraju niż muzełmański.
nie zachowują się w demokratycznym kraju demokratycznie.

muzełmanie niszczą kulturę kraju do jakiego napływają, a napływać będą w (dużo) większej ilości gdy Turcja będzie w UE.
Spójrzcie co sie dzieje we Francji.
Mówienie o nietolerancyjności jest na wyrost. tu mowa o obronie wartości i kultury. i właśnie dlatego 300 jest takim ważnym obrazem teraz , szkoda że większośc ludzi widzi w tym tylko rzeźnie bez przesłania :)

enyłej wszystkich zainteresowanych muzełmanami zachęcam jednak do poznaniu bliżej tej kulturu i mentalności tych ludzi

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Jasiuu masz racje, ale ja bym to sprostowal, Muzulmanie nie niszczą kultury innego kraju ;) oni po prostu mu ją narzucają bo sami się nie chcą dostosować. Tak wiem, to to samo, ale ladniej brzmi :P
F.N.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Ale to jest większa wina Francji bo ona pozwala właśnie na panoszenie się muzłumanów. Ja nie mówię ,że muzłumanie są ok , bo oni faktycznie chcą "zapanować" nad krajem do którego emigrują, i myślę że jednak zachód pozwala im na za dużo i dało by się nad tym zapanować np. nie dając 10tys. euro za dzieciaka ,kiedy turcy mają ich po 10!? Skoro turcy zachowują się nie demokratycznie ,to jak nazwiesz zachowanie Kremlu?( czytałeś akta Litwinienki?)

Jestem Idiotą ,więc może Ty mistrzu wyjawisz mi fakty historyczne ,które stwierdzą że antyrusek doprowadził do "rozpierdolenia" Polski (z reguły przez rusków). Jeśli będzie więcej takich ludzi jak Ty to pewnie szybko umrę( ale przynajmiej z godnością w obronie Polski ,a nie jak proruskie ścierwo)

pozdro
I believe in Honour.!

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

rotfl

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Kosa pisze:Jasiuu masz racje, ale ja bym to sprostowal, Muzulmanie nie niszczą kultury innego kraju ;) oni po prostu mu ją narzucają bo sami się nie chcą dostosować. Tak wiem, to to samo, ale ladniej brzmi :P
muzułmanie mają wręcz "nakaz" narzucania swojej wiary i poglądów. Koran i Dżihad, te sprawy. Tak jak jasiuu napisał proponuję poczytać o tej kulturze, warto zacząć od fragmentów Koranu, które są dostepne.

Turcja w UE... Il est improbable

Co do bluzgów i Waszej religijności...zachowajcie to dal siebie, nie jestem oczytany w Biblii, ale skromność chyba jest chwaloną cnotą... Jasiuuu nabijaj na pal, a Ty Tularian nadstawiaj drugi policzek :D

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Tularian pisze:Ale to jest większa wina Francji bo ona pozwala właśnie na panoszenie się muzłumanów. Ja nie mówię ,że muzłumanie są ok , bo oni faktycznie chcą "zapanować" nad krajem do którego emigrują, i myślę że jednak zachód pozwala im na za dużo i dało by się nad tym zapanować np. nie dając 10tys. euro za dzieciaka ,kiedy turcy mają ich po 10!? Skoro turcy zachowują się nie demokratycznie ,to jak nazwiesz zachowanie Kremlu?( czytałeś akta Litwinienki?)

Jestem Idiotą ,więc może Ty mistrzu wyjawisz mi fakty historyczne ,które stwierdzą że antyrusek doprowadził do "rozpierdolenia" Polski (z reguły przez rusków). Jeśli będzie więcej takich ludzi jak Ty to pewnie szybko umrę( ale przynajmiej z godnością w obronie Polski ,a nie jak proruskie ścierwo)

pozdro
tak jest!! spalmy Rosje, to jest siedlisko samego szatana. Nasz ukochany prezydent już dal nakaz do wojny, chodzmy na Moskala!!
Będziemy patriotami, zemścimy sie na nich!

Czy o to chodzi?
F.N.

ODPOWIEDZ