Bretonia na 1300pkt

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
vex
Wałkarz

Bretonia na 1300pkt

Post autor: vex »

Witam i przepraszam, ze moj pierwszy post to odrazu rozpiska.

Uprasza sie o potraktowanie mnie jak nooba bo choc mam doswiadczenie w WH40k nieliche to w WFB jestem calkiem zielony. Ponizej przedstawiam wam moje do Bretki na turniej podejscie. Nie znam sie ale taka armia mi sie podoba poprostu a na turnieju mam zamiar zdobyc pierwsze szlify w WFB.

Heroes

Paladin General- 147 Pts
Grail Vow; The Lance of Artois; Virtue of the Joust

Paladin BSB - 145 Pts
Grail Vow; The Wyrmlance; Gromril Great Helm

Core

12 Peasant Bowmen - 89 Pts
Braziers; Skirmishers

9 Knights of the Realm (FCG) - 240 Pts

9 Knights of the Realm (FCG) - 240 Pts

6 Knights Errant (Musician) - 127 Pts

6 Knights Errant (Musician) - 127 Pts

Rare

4 Grail Knights (FCG) - 182 Pts

Models in Army: 38

Total Roster Cost: 1297

Lucznicy - Operacja Human Shield

Erraci - Oddzialy lotne flankujace(wolal bym Yeomenow do tego ale coz az tyle zlotowek nie mam)

Realmi - Trzon

Grale - Wraz z BSB i Generałem tworza walec drogowy ktory najciezsze zadania dostanie.

Co wy o tym powiecie? Nie ma magi ale nie znam sie na niej za mocno a i mam nadzieje sobie bez niej poradzic bo i mocno jej nie ufam.

Pomozecie?! :roll:

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

Post autor: Hero_Lord »

Witamy nowego Bretończyka w naszych szeregach.
IMO. łuczników do 10 ale z muzykiem, zmień 9 realmów na pegazy 4 ze sztandarem i muzykiem albo 3 tylko z muzykiem.Bardzo potrzebna jest damsela z 2 scrollami bo magia może ci napaskudzić . Rada nie wsadzaj w jeden odział BSB i Generała bo ten odział warty jest około : 800 pkt

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

ja bym to widział nieco inaczej

-przede wszystkim grale w takiej liczbie do których wchodzi dwóch bohaterów to fatalny pomysł, nie masz look out sira przed jakimkolwiek strzelaniem
-nie masz niczego co pozwoliło by się opędzić przed psami, orłami lub fastami przeciwnika, które będą ci przekierowywały szarże

paladyna generała zrób gołego, po prostu daj mu lance, tarcze i podstawowy vow, będzie kosztował 80 pts (147-80=67 pkt)
wywal 1 realma - wejdzie do nich nasz paladyn (-24)
Paladyn BSB to solista, standardowe ustawienie dla niego to GGH+Virtue od Discipline (-5pkt)
Łucznicy jako human shield - ok ale po co im w takim razie 2 dodatkowych i braziersy - lecą (-19)
mamy 115 punktów a fajnie byłoby wystawić pegazy - brakuje 50 - trzeba by coś pociąć drastyczniej - gdyby zmniejszyć 6 errantów do 5 i jednym zabrać muzyka (-47 pkt) brakuje ci 3pkt ale total army cost masz 1297 więc akurat dokładamy do równych 1300 - masz oddział pegazów

ODPOWIEDZ