Wariant 1:
Heroes:
Paladin - 101Pts
General; Virtue of the Joust
Paladin (BSB) - 140Pts
Grail Vow; GGH; Virtue of Discipline
Core:
8 Knights of the Realm(FCG) - 216Pts
9 Knights Errant(FCG) - 201Pts
9 Knights Errant(FCG) - 201Pts
Spcial:
5 Mounted Yeomen(Musican) - 87Pts
Shield;
Shield;
6 Grail Knights(FCG) - 258Pts
Total Roster Cost: 1291Pts
Models in Army: 44
Wariant 2:
Heroes:
Paladin - 101Pts
General; Virtue of the Joust
Paladin (BSB) - 140Pts
Grail Vow; GGH; Virtue of Discipline
Core:
8 Knights of the Realm(FCG) - 216Pts
6 Knights Errant(Musican) - 127Pts
Spcial:
Shield;
Shield;
6 Grail Knights(FCG) - 288Pts
Banner of Defense
Total Roster Cost: 1300Pts
Models in Army: 44
Co powiecie na to? Ktory wariant lepszy?
Aha jako, że nie ma szans aby na Wzgorze Tumskie VI pojawily sie u mnie Pegazy a moj brat wspanialomyslnie postanowil mi udostepnic Glade Raidersow w liczbie 10 beda oni u mnie robili za Yeomenow [/b]
Dwie rozpiski Bretoni na 1300pkt
Jedna magiczna nie zaszkodzi na pewno, a skoro nie jest to EW to lepsza jest pierwsza wersja rozpiski, bo z takiej 6 errantów wystarczy , że odstrzelą tych 2 i już jest mało użyteczna (tak mi się zdaje, choć krótko grałem Bretonią). No i nie wiem czy Grale na te pkt to taki potrzebny unit
Przedewszystkim masz bardzo dobrego BSB, sam takiego uzywam;) (pozdro Dębek )
IMO Paladyn generał jest tu zbędny, o wiele bardziej przydalaby sie magiczka z cennymi scrollami. Proponawałbym zrobic cos takiego w wariancie rozpiski :
Paladyn na damsel z 2 scrollami (+29) pkt
Errantow zmniejszyć do 6 (-60)
Wywalic 1 realma(-24)
Wstawić warbanner(+25)
Wstawic errantry banner na duzych errantach(+20)
i masz 10 pkt. Może Chalons na graalach?
IMO Paladyn generał jest tu zbędny, o wiele bardziej przydalaby sie magiczka z cennymi scrollami. Proponawałbym zrobic cos takiego w wariancie rozpiski :
Paladyn na damsel z 2 scrollami (+29) pkt
Errantow zmniejszyć do 6 (-60)
Wywalic 1 realma(-24)
Wstawić warbanner(+25)
Wstawic errantry banner na duzych errantach(+20)
i masz 10 pkt. Może Chalons na graalach?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Nie biore Damselki bo nie moze podobno byc generalem(general musi miec wyzszy Ld lob rowny reszcie)
nie znam sie na magi absolutnie.
musial bym doprowadzic stara Morgiane do porzadku(tak tak stare jednorozce to bylo cos a nowe wygladaja jak kuce )
mimo wszystko pomysle nad tym jeszcze
nie znam sie na magi absolutnie.
musial bym doprowadzic stara Morgiane do porzadku(tak tak stare jednorozce to bylo cos a nowe wygladaja jak kuce )
mimo wszystko pomysle nad tym jeszcze
Strona 64 AB Bretoni na samym dole ostatnia linijka: "The General must be the model with the highest Leadership value in the army." Znaczy to tyle mniej wiecej dla mnie ze jak wezme EW bez grali jako czempinow to Damselka moze byc geniem...aha nie moze bo sztandarowy bedzie mial od niej liderki wiecej...nie wiem juz o co cho ale nigdzie w erracie tez nie znalazlem wzmianki o tym ze Damselka moze byc genim a co za tym idzie trzymam sie Army Booka. Chyba ze w podreczniku glownym jest cos innego ale to dopiero wieczorem bede mogl sprawdzic badz jutro.
Nie no chwileczke ! Nie chodzi o to że ma mieć najwyzsze Ld ze wszytskich figurek w twojej armi - tylko najwyżasze Ld z herosów (przeciez cytat jest z sekcji "choosing characters")... tak więc jeśli masz jednego paladyna (bsb) i damselke to ona z atomatu jest generałem chociażby daltego ze bsb nie może i nie ma zmiłuj ale gdybys miał 2 pladynów i damselke to wtedy racja ona nie moze być generałem. A co do rozpiski jakoś nie lubie i nie wierze w errantów ale jak już muszą być to nie wiecje niż 6 w oddziale ;]