Do Listy Ligowej

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Do Listy Ligowej

Post autor: Jedy Knight »

Dostałem wiadomość.
adeon pisze:Jacku, czy mógłbyś na ll rozpocząć nowy temat za mnie ? Ja mogę się tylko w jednym temacie wypowiadać.. Oto treść mojego posta:

Witam, mam osobiście problem z jednym turniejem i jednym graczem.
Przedstawię sprawę od początki.
2 września zgłosił się do mnie gracz, żebym usunął mu punkty za ligę lokalną bo nie brał on w niej udziale. Poprosiłem organizatora(Młody) tej ligi o wyjaśnienia.

Dostałem taką odpowiedź:
"Wpisywałem generalnie ludzi którzy zgłaszali się do ligi, jeżeli takie coś miało miejsce to musiał to być błąd przy wpisywaniu wyników, jaki jest sens w dopisywaniu 30 którejstam osoby ??"

W tym momencie poprosiłem o szczegółowe wyniki tej ligi, bo zgodnie z regulaminem wszystkie wyniki cząstkowe powinny być dostępne przez www. Okazało się, że wyników szczegółowych nie ma - jest tylko fragment (http://www.spidergames.vizz.pl/forum/vi ... 8035#18035) .
Jak widać graczy, którzy rozegrali wymaganą dla zaliczenia jako liga lokalny(4) jest
koło 14 osób.

I szczerze mówiąc nie wiem co z tym zrobić - z jednej strony mamy tutaj prawdopodobne dopisanie graczy do wyników(nie praz pierwszy w przypadku tego gracza), poza tym mamy niespełnienie wymagań formalnych lig lokalnych no i na dodatek nieprawidłowe wprowadzenie wyników.

Co byście z tym zrobili ?
1 – Nie mam w ogóle możliwości pisania na LL.
2 – Sprawa jest jasna – dopisane zostały osoby w celu uzyskania przez Karola Pietrewicza maksymalnej ilości punktów do ligi.
3 – Wspólnicy;

Imię Nick Nazwisko Armia Klub Miasto Punkty
Karol Młody Pietrowicz Skaven Snot Gdańsk 100
Michał Mike Kawczyński Vampire Counts Spiders Games Gdańsk 96
Tomek Ptaku Ptasznik Orcs & Goblins Snot Gdynia 93
Karol . Buchnowski Vampire Counts . Gdańsk 90
Piotrek . Pabis Empire Snot Gdańsk 87
Adam Rzymek Rzymowski Empire Snot Gdańsk 84
Łukasz Jagal Jagalski Bretonnia Snot Gdańsk 80
Krzysztof Kołek Kołtan Empire Snot Gdańsk 77
Karol Kreol Kurzawa Dark Elves BWT Gdynia 74
Piotrek . Kieliszczyk Chaos Dwarfs . Gdańsk 71
Jakub Kroolik Królikowski Bretonnia Snot Gdańsk 68
Mateusz Mati Wanta Dwarfs BWT Gdynia 64
Łukasz Pająk Frankiewicz Lizardmen BWT Gdynia 61
Filip Da Boss Szokalski Orcs & Goblins Zad Trolla Koszalin 58
Karol Malin Malinowski Daemons of Chaos XIII Kohorta Gdynia 55
Kuba Kowal Kowalczuk High Elves Spidergames Gdańsk 52
Krzysztof Mapet Adamczyk Lizardmen Snot Lidzbark Warm. 48
Szymon Rychu Rychert Dark Elves . Gdynia 45
Michał . Salamon High Elves BWT Rumia 42
Tadeusz tedzio Chilicki Empire BWT Kids Gdynia 39
Krzysztof Guzka Kawczyński Orcs & Goblins SpiderGames Gdańsk 36
Kacper . Schroeder High Elves . Gdańsk 32
Bogdan . Kotarski Dwarfs Snot Gdańsk 29
Wojtek . Meck Dwarfs . Gdańsk 26
Karol Drwal Juralewicz Vampire Counts Snot Gdańsk 23
Oskar . Przydatek Tomb Kings . Gdańsk 20
Szymon . Jasiński High Elves Snot Gdańsk 16
Marcin . Karpiuk Dark Elves . Sopot 13
Andrzej . Dzedzej High Elves Snot Gdańsk 10
Błażej . Rajkowski Bretonnia . Gdynia 7
Adrian Chory Choromański High Elves Snot Gdynia 4
Mateusz Żbik Żbikowski Empire . Gdańsk 1

Minus jedna osoba która zaprotestowała przeciw dopisaniu swego nazwiska do tego towarzystwa.
Ponadto – ktoś tam pewnie jakieś partie rozgrywał, choć te wyniki;

iga wfb 1.JPG

Plik ściągnięto 197 raz(y) 86,89 KB

liga wfb 2.JPG

są z całą pewnością sfałszowane.

4 – Komentarz – autocenzura.

5 – Wnioski – róbcie z tym co chcecie.
Zapewne znowu przegłosujecie, że wszystko jest w porządku, jak to między swojakami.
Szkoda słów.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Z każdym dniem coraz bardziej odechciewa mi się organizowania czegokolwiek w tym kraju, zrobię turniej, czy ligę a potem mi jeszcze ludzie wypominają.
Co jest nie tak:
1) Pierwszy raz zgłaszałem lige do rankingu, nie czytałem dokładnie regulaminu, takze myslałem ze może ona miec dowolne zasady
2) Liga miała 2 fazy, grupowa i pucharową, do grupowej zgłosiło się 40 osob, do pucharowej przeszło 32, które to zgłosiłem do ligi ogolnopolskiej, jak zresztą (jak widać omylnie) zaznaczyłem w regulaminie ligi.
3) Adeon chciał ode mnie szczegółowe wyniki, ktorych już nie mam, sam miałem formata na kompie, a w sklepie gdzie były one spisywane oddzielnie nie było ostatnich tabel, faza pucharowa tez była rozpisywana w sklepie na kartce także tychże tez nie ma. Nie mam jak poprawic dokładnie tych wynikow, ale pewnie wyszłoby cos około 23 osob ktore powinno sie sklasyfikowac

Chcecie to sie popytajcie ludzi ktorzy grali w ta lige, ja mam dosc, cokolwiek robie to jest zle, moze jakbym zajmował 200 miejsce w tej jebanej lidze to byscie nic do mnie nie mieli, ale jak raz pojdzie plota ze odpisuje graczy, a drugi raz nie doczytam rankingu ligi to od razu nagonka na mnie i najlepiej wyjebac. Nie wiem juz co robic :roll: , moze powinienem sobie darowac organizowanie czegokolwiek, przynajmniej jeden osrodek w Polsce odpadnie, no bo nikt inny w Gdansku organizacja sie nie zajmie :?
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2008, o 13:51 przez Młody, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Młody pisze:Z każdym dniem coraz bardziej odechciewa mi się organizowania czegokolwiek w tym kraju, zrobię turniej, czy ligę a potem mi jeszcze ludzie wypominają.

Chcecie to sie popytajcie ludzi ktorzy grali w ta lige, ja mam dosc, cokolwiek robie to jest zle, moze jakbym zajmował 200 miejsce w tej jebanej lidze to byscie nic do mnie nie mieli, ale jak raz pojdzie plota ze odpisuje graczy, a drugi raz nie doczytam rankingu ligi to od razu nagonka na mnie i najlepiej wyjebac.
Don't be EMO :( Chcesz żyletki?
Obrazek

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Nie chce zyletek, chcesz to sie zamienimy, moze pogadaj z kims z 3miasta to ci powiedzą ile czasu poswiecam temu zeby to hobby sie u nas rozwijało i trzymało kupy, a jak co pół roku mi ktos dopierdala to sie bez kitu odechciewa. :?
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Młody pisze:Nie chce zyletek, chcesz to sie zamienimy, moze pogadaj z kims z 3miasta to ci powiedzą ile czasu poswiecam temu zeby to hobby sie u nas rozwijało i trzymało kupy, a jak co pół roku mi ktos dopierdala to sie bez kitu odechciewa. :?
Wiem co to znaczy bo wiele pracy włozyłem z Shinue w to by w zadupiu zwanym Włocławek było wogóle coś takiego jak WFB. To, że ktoś co pół roku robi coś takiego to norma. Skoro spotykasz się z czymś takim któryś raz z kolei to powinieneś być na to przygotowany i wiedzieć jak sobie z tym radzić. Nie znam prawdy jest mi to obojętne mam swoje podwórko, jednak jeżeli to prawda to przykro mi, że polskie WFB jest takie żałosne w gonitwie za punktami...
Obrazek

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

nie dopisujmy zaraz jakiejś teorii spiskowej gdzie jej nie ma...jeden kolo sie zgłosił, ok, mogło mu sie pojebac albo zapomniał, malo wazne.

Ale ze młody nie przeczytał regulaminu i wyników nie ma i nie bedzie - życie, jak lokal bez wyników, nie powinna byc liczona.

Ale nie linczujmy go tu publicznie, bo sie chłopak załamie :)
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

szafa@poznan pisze:nie dopisujmy zaraz jakiejś teorii spiskowej gdzie jej nie ma...jeden kolo sie zgłosił, ok, mogło mu sie pojebac albo zapomniał, malo wazne.

Ale ze młody nie przeczytał regulaminu i wyników nie ma i nie bedzie - życie, jak lokal bez wyników, nie powinna byc liczona.

Ale nie linczujmy go tu publicznie, bo sie chłopak załamie :)
Masz rację.
Szczegółowe wyniki partii JJ w Gołkowie dopisywał, fałszował, żeby raz na pół roku jakąś nagonkę rozpocząć.
Myśle, że temu złu, co w Gołkowie się zalęgło, trzeba raz na zawsze dać odpór - aby WFB w Gdańsku i Polsce rosło w siłę, a ludziom żyło sie dostatniej.
A o reszcie - cicho sza, bo zaszkodzi środowisku.
Tak trzymać.

Logging out.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Oj dajcie spokój - zagrałem w tej lidze 1 bitwę, potem zrezygnowałem - parę osób podobnie - po prostu czasu nie było itd. Nikt nikogo nie dopisywał (bo po co). Mogło się zdarzyć, że ktoś nie rozegrał wymaganej liczby bitew, choć po części winien jest system rozgrywek w tej lidze, bo niektórzy mogli przejść dalej, grając mniej bitew jak się ktoś wycofał. Akurat tutaj nie ma co dorabiać sobie teorii spiskowej - pech chciał, że trafiło na Młodego i tyle. Skoro jest jakiś problem, to proponuję nie zaliczać tej ligi wogóle, a następna może dostanie takie zasady, aby nie było w/w kłopotu.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Chyba się Jacku mimowolnie dałeś wciągnąć w jakieś gówno.

Ligi lokalne to jakiś relikt przeszłości, nie wiadomo, po co tu jeszcze są. Nikt tego praktycznie nie kontroluje, bo i jak dopilnować tyle graczy i tyle bitew toczonych na przestrzeni kilku miesięcy. Jako takie rozeznanie może mieć w tym jedynie obsługa sklepu, która ma w dupie regulamin ligi.
W Katowickim Bardzie od pół roku też trwa jakas liga. Zastanawiałem się, czy jej nie zgłosić. W sumie dobrze zrobiłem, bo roboty miałbym z tym od cholery, korzyści żadne (20 punktów to sobie walnę na byle lokalu, jak mi będzie zależało), a jeszcze w podzięce jakiś Trupank czy inny Pawka Morozow sie przypierdoli, że oszukuję, bo nie dopilnowałem, kto się dopisał, kto się wypisał, kogo zdyskwalifikowali, kto ustawiał wyniki, a kto wbrew regulaminowi zmienił armię 4 razy.

Tak więc na przyszłośc sugeruję - jak Ci ktoś podrzuca podejrzane zgłoszenie o przekręcie, napisz mu jak się na forum zakłada nowy temat.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Elokwentny z Ciebie gościu Jankielu zgadzam sie z Tobą w 100 % . Akurat Młodego nie podejrzewałbym o takie fałszowanie wyników. Turnieji wygra i tak od groma . W tamtej lidze 27 rozegranych , 7 lokali wygranych wyniki same mówią za siebie . W tym sezonie może być ciężej , ale nie aż do tego stopnia ... Wyniki chyba najlepiej anulować i tyle .
Beka na maxa

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Młody pisze:, przynajmniej jeden osrodek w Polsce odpadnie, no bo nikt inny w Gdansku organizacja sie nie zajmie :?
tam od razu padnie ;) ale faktem jest ze bedzie trzeba jezdzic na lokale do Bydgoszczy i Torunia :wink:
Jankiel pisze:a jeszcze w podzięce jakiś Trupank czy inny Pawka Morozow sie przypierdoli, że oszukuję, bo nie dopilnowałem, kto się dopisał, kto się wypisał, kogo zdyskwalifikowali, kto ustawiał wyniki, a kto wbrew regulaminowi zmienił armię 4 razy.
dokladnie... jakis burak sie uwali i wielka afera, a kolesie ostatnio coraz bardziej zawistni, szczegolnie na Pomorzu... ale tak to jest jak ktos ciagle od kilku osob maski zgarnia to sie pozniej musi jakos odegrac bo jego gleboko zakorzenione emo ego tego nie zniesie...

p.s.
Mlody, ta lige co niebawem ma startowac to zrob tak zeby juz w grupie byly 4 bitwy... czyli minimum po 5 osob w grupie, a lepiej to wiecej bo ktos zapewne znowu w ciagu trwania ligi da dupy...

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Moim zdanie w ogóle możnaby wywalić ligi lokalne z rankingu. One są chyba przede wszystkim adresowane do nowych graczy, którym niespecjalnie na lidze zalezy. Roboty tu mnóstwo, a wyniki bardzo cięzkie do zebrania i upilnowania.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

thurion pisze:
Młody pisze:, przynajmniej jeden osrodek w Polsce odpadnie, no bo nikt inny w Gdansku organizacja sie nie zajmie :?
tam od razu padnie ;) ale faktem jest ze bedzie trzeba jezdzic na lokale do Bydgoszczy i Torunia :wink:
masz jeszcze bliżej Wejherowo :D
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Scimitar pisze:
thurion pisze:
masz jeszcze bliżej Wejherowo :D
zawsze jestem w Wejhu ;) tyle ze grajac tylko u Was 6 lokali na sezon to raczej nie wyrobie... :D

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

spoko - postaram się by było więcej - grunt by nie było kolizji z innymi jak mam tylko 1 termin w miesiącu - ale to pisałem już ;)

rozumiem, że temat pod kłódeczkę podchodzi ??
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Nie, nie, nie.

Daj nam jeszcze pojeździć po Młodym :D

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Jankiel pisze:Nie, nie, nie.

Daj nam jeszcze pojeździć po Młodym :D
Mamy czarownicę, czy możemy ją spalić?! :D

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

A ja zapytam troche inaczej, kto wywalil z aktualnego regulainu podpunkt o ligach lokalnych z regulaminu?? :evil:
Nie dziwie sie, ze Mlody nie wiedzial nic o tym, ze trzeba 4 bitwy rozegrac... Jakos nie pamietam, zeby ktokolwiek przeglosowywal wywalenie lig lokalnych na LL

Zgadzam sie z Jankielem poza tym, ze uwazam, ze Ligi lokalne powinny zostac.
Max jedna tylko sie liczy (wiec duzego pola do walow nie ma). Poza tym, nie oszukujmy sie, oszukanie na turnieju lokalnym wcale trudniejsze nie jest od oszukania na lidze lokalnej, zwlaszcza, ze w lidze lokalnej musi byc jakis sklep czy cos, wiecej osob sie tym interesuje itd. No i wyniki kazdej bitwy musza byc opublikowane w internecie, o czym chyba wszyscy zapominaja.

A stworzenie ligi lokalnej, ktora sie liczy do ligi powoduje, ze mlodzi gracze graja ze starymi i sie ucza od tych lepszych i bardziej doswiadczonych (a co za tym idzie w wiekszosci przypadkow ucza sie tez odpowiedniej kultury gry, nie walowania itd).
Przyklad: u nas w Legionowie wszystko sie rozkrecilo przez jeden drobny osrodek, ktory byl cafejka internetowa z dwoma stolami do gry w battla i stworzona liga lokalna, w ktora wszyscy grali.

Co do tej sytuacji, nie ma spelnionego tego pudpunktu (wzialem go z regualminu ligi na sezon 2005/2006)
Każda Liga Lokalna musi być szczegółowo relacjonowana w Internecie, w szczególności
uwzględniając:
- rozegrane bitwy i ich wyniki
- aktualny ranking Ligi Lokalnej
- szczegółowe zasady Ligi Lokalnej

wiec jej wyniki powinny byc anulowane. Choc z drugiej strony, ktos wywalil ligi lokalne z regulaminum, wiec w tym konkretnym przypadku uwazam, ze nalezy ta lige zaliczyc.

Nastepnie dorzucic podpunkty o Ligach lokalnych do regulaminu ligi i w przypadku braku opublikowania bitew w necie, nie zaliczac.

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: adeon »

Marek Golan pisze:A ja zapytam troche inaczej, kto wywalil z aktualnego regulainu podpunkt o ligach lokalnych z regulaminu?? :evil:
Nie dziwie sie, ze Mlody nie wiedzial nic o tym, ze trzeba 4 bitwy rozegrac... Jakos nie pamietam, zeby ktokolwiek przeglosowywal wywalenie lig lokalnych na LL

Zgadzam sie z Jankielem poza tym, ze uwazam, ze Ligi lokalne powinny zostac.
Max jedna tylko sie liczy (wiec duzego pola do walow nie ma). Poza tym, nie oszukujmy sie, oszukanie na turnieju lokalnym wcale trudniejsze nie jest od oszukania na lidze lokalnej, zwlaszcza, ze w lidze lokalnej musi byc jakis sklep czy cos, wiecej osob sie tym interesuje itd. No i wyniki kazdej bitwy musza byc opublikowane w internecie, o czym chyba wszyscy zapominaja.

A stworzenie ligi lokalnej, ktora sie liczy do ligi powoduje, ze mlodzi gracze graja ze starymi i sie ucza od tych lepszych i bardziej doswiadczonych (a co za tym idzie w wiekszosci przypadkow ucza sie tez odpowiedniej kultury gry, nie walowania itd).
Przyklad: u nas w Legionowie wszystko sie rozkrecilo przez jeden drobny osrodek, ktory byl cafejka internetowa z dwoma stolami do gry w battla i stworzona liga lokalna, w ktora wszyscy grali.

Co do tej sytuacji, nie ma spelnionego tego pudpunktu (wzialem go z regualminu ligi na sezon 2005/2006)
Każda Liga Lokalna musi być szczegółowo relacjonowana w Internecie, w szczególności
uwzględniając:

wiec jej wyniki powinny byc anulowane. Choc z drugiej strony, ktos wywalil ligi lokalne z regulaminum, wiec w tym konkretnym przypadku uwazam, ze nalezy ta lige zaliczyc.

Nastepnie dorzucic podpunkty o Ligach lokalnych do regulaminu ligi i w przypadku braku opublikowania bitew w necie, nie zaliczac.
W regulaminie na stronie ligowej są zapisy o ligach lokalnych:

I. REGULAMIN PRZYZNAWANIA I ORGANIZACJI TURNIEJÓW I LIG LOKALNYCH
I. Ligi Lokalne
1.1
KaŜdy klub moŜe zgłosić do Rankingu Ligi tylko jedną Ligę Lokalną.
1.2
KaŜdy gracz moŜe otrzymać punkty do rankingu Ligi tylko za jedną Ligę Lokalną raz w
sezonie.
1.3
KaŜda Liga Lokalna ma punkty liczone na zasadach turnieju lokalnego
1.4
KaŜda Liga Lokalna musi być szczegółowo relacjonowana w Internecie, w szczególności
uwzględniając:
1.5
KaŜda osoba, aby być uznana za uczestnika Ligi Lokalnej musi w jej ramach rozegrać
minimum 4 bitwy w jej ramach. Liczba bitew rozegranych przez uczestnika Ligi Lokalnej nie
moŜe być mniejsza niŜ połowa liczby bitew rozegranych przez najaktywniejszego gracza
danej Ligi Lokalnej. Za najaktywniejszego gracza w rozumieniu zdania poprzedniego uwaŜa
się gracza, który rozegrał największą liczbę bitew w ramach danej Ligi Lokalnej.

Wydaje mi się, że należałoby wybrać jedną osobę, która weryfikowałaby po prostu ligi lokalne - a nie je likwidować.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

2 – Sprawa jest jasna – dopisane zostały osoby w celu uzyskania przez Karola Pietrewicza maksymalnej ilości punktów do ligi.
Wrzuc na Luz JJ. Liga odbywala sie zgodnie z zasadami. Moze mlody nie wiedzial, ze trzeba rozegrac 4 bitwy, osoby dopisal, Adeon zweryfikuje. Wyniki, zapewne nie wszystkie sa na podforum 3miejsckim. Czesc osob sie zapisalo, bitwe rozegralo a potem zrezygnowalo.

A Mlody i tak tygra te 7 potrzebnych mu lokali.

PS. W lidze udzialu nie bralem, ale forum czytalem.

BTW wkrotce startuje kolejna liga, wiec moze tym razem organizatorzy regulaminu przestrzegac beda.

ODPOWIEDZ