Proksowanie na turniejach

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

trikk pisze:Cyelu, wszystko byłoby git, gdyby nie fakt, że obecnie 90% przegiętych modelinowych proxowych armii to vampiry i demony tzn. najbardziej przegięte armie. I Ci ludzie zbierają te armie tylko wyłącznie dla powera i jeszcze mają czelność powiedzieć, że nie stać ich na hobby.
Jakby normą na turniejach był CS i wyrównane szanse, oraz solidna ocena malowania, myślę że nie byłoby problemu ;)

I nie rozumiem niestety czemu uważacie,że byłoby lepiej dla polskiego WFB gdyby jednak JJa wywalano z turniejów kiedyś :wink:
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2008, o 11:30 przez Cyel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gremli
Mudżahedin

Post autor: Gremli »

Jankiel pisze:
Jako początkujący gracz który z biedą wystawia 1000 ptk mam pytanie odnośnie takich proxów:
:shock:
Ale to nie jest żaden proks. To zwyczajna krasnoludzka katapulta. W dodatku bardzo ładna.
Czyli teoretycznie na masterach nikt nie będzie miał żadnych pretensji że używam "nie GW"? Git

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Gremli pisze:
Czyli teoretycznie na masterach nikt nie będzie miał żadnych pretensji że używam "nie GW"?
oczywiscie ze nie, bedzie to nawet mile widziane ;)
w Polsce jest jeden turniej na ktorym trzeba wystawiac tylko figsy GW a mianowicie Grand Tournament Eastern Europe, ktory to nawet nie jest masterem...

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

@Cyel
Piszesz, że wolisz grać z bejcowanymi dire wolfami jako kornowe psy na lokalach. Ta rozmowa jednak odnosi się do masterów, a nie lokali. IMO na masterach nie potrzebna jest ocena malowania, która włączona jest do klasyfikacji generalnej. Master ma to do siebie, że z urzędu każdy powinien mieć pomalowaną armię. Jak kogoś nie stać to niech gra na lokalach.

Dziś tak na prawdę nie ma żadnej różnicy między lokalami a masterami. Tu i tu można przybyć z sproxowaną armią, tylko na masterach ludzi więcej i więcej pkt do Ligii. Powinno być inaczej.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Cyel pisze:
trikk pisze:Cyelu, wszystko byłoby git, gdyby nie fakt, że obecnie 90% przegiętych modelinowych proxowych armii to vampiry i demony tzn. najbardziej przegięte armie. I Ci ludzie zbierają te armie tylko wyłącznie dla powera i jeszcze mają czelność powiedzieć, że nie stać ich na hobby.
Jakby normą na turniejach był CS i wyrównane szanse, oraz solidna ocena malowania, myślę że nie byłoby problemu ;)

I nie rozumiem niestety czemu uważacie,że byłoby lepiej dla polskiego WFB gdyby jednak JJa wywalano z turniejów kiedyś :wink:
Po pierwsze, demonów nie da się uciąć na CS, bo mają wszystko, mocne strzelanie, mocny combat, mocna magie. Nie ma jak tego uciąć, żeby wyrównać szanse. Tak samo VC. Po za tym nigdy nie zrobisz csa, który przytnie pakerne demony, nie przycinając klimatycznych demonów...
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

trikk pisze:
Po pierwsze, demonów nie da się uciąć na CS, bo mają wszystko, mocne strzelanie, mocny combat, mocna magie. Nie ma jak tego uciąć, żeby wyrównać szanse. Tak samo VC. Po za tym nigdy nie zrobisz csa, który przytnie pakerne demony, nie przycinając klimatycznych demonów...
exactly... nie rozumiem Cyel twojego podejscia, jezeli chcesz sobie fajnie pograc to kto ci broni? kultura gry na masterach naprawde ogromnie wzrosla, ja juz dawno nie gralem wkurwiajacej bitwy... nawet jak sie przegrywa to po milej partii, jezeli jestes bardzo dobrym graczem, a zarazem klimaciarzem i brzydzisz sie PG rozpisek, to kto ci broni pograc sobie na stole 7 czy 8 zamiast na 1 czy 2?

Awatar użytkownika
qlpin
Chuck Norris

Post autor: qlpin »

thurion pisze:
...jezeli jestes bardzo dobrym graczem, a zarazem klimaciarzem i brzydzisz sie PG rozpisek, to kto ci broni pograc sobie na stole 7 czy 8 zamiast na 1 czy 2?
rozumiem że chciałeś napisać stół 27 czy 28 :lol2:

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

trikk pisze: Po pierwsze, demonów nie da się uciąć na CS, bo mają wszystko, mocne strzelanie, mocny combat, mocna magie. Nie ma jak tego uciąć, żeby wyrównać szanse. Tak samo VC. Po za tym nigdy nie zrobisz csa, który przytnie pakerne demony, nie przycinając klimatycznych demonów...
Już niedługo... Nowa odsłona CS'a.

Bez dziur.
Bez przegiętych Demonów.
Bez przegięcyh Vampirów.

Takie rzeczy tylko u Furiona :twisted:
Thurion pisze:exactly... nie rozumiem Cyel twojego podejscia, jezeli chcesz sobie fajnie pograc to kto ci broni? kultura gry na masterach naprawde ogromnie wzrosla, ja juz dawno nie gralem wkurwiajacej bitwy... nawet jak sie przegrywa to po milej partii, jezeli jestes bardzo dobrym graczem, a zarazem klimaciarzem i brzydzisz sie PG rozpisek, to kto ci broni pograc sobie na stole 7 czy 8 zamiast na 1 czy 2?
Ja chcę grać w grę strategiczną, nie w grę "kto ma najlepsze zabawki".
Gdybym chciał grać w to drugie, grałbym w Magic: the Gathering.

Problem istnieje... ale juz niedlugo...

]:->

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Oni No Maćko
Chuck Norris

Post autor: Oni No Maćko »

Furion - co Ty z tym Magic'iem ? Grałem w MtG od Revised do Strongholda i jakoś nie zauważyłem by "kto ma lepsze zabawki" miało aż takie znaczenie na turniejach. Chyba, że coś się w ostatnich czasach zmieniło, bo ja zrezygnowałem z Mtg mniejwięcej jak interrupty wycofali, bo dla dzieci za trudne zasady ich dotyczące były...

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

pewnie chodzi o to furionowi że MgT jest teraz(bo kiedys było w mniejszym stopniu) grą w wyszukiwanie kombosów kart co mocniejszych np typu "zakończenie rozgrywki w drugiej trzecie kolejce".
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

exactly... nie rozumiem Cyel twojego podejscia, jezeli chcesz sobie fajnie pograc to kto ci broni? kultura gry na masterach naprawde ogromnie wzrosla, ja juz dawno nie gralem wkurwiajacej bitwy... nawet jak sie przegrywa to po milej partii, jezeli jestes bardzo dobrym graczem, a zarazem klimaciarzem i brzydzisz sie PG rozpisek, to kto ci broni pograc sobie na stole 7 czy 8 zamiast na 1 czy 2?
Dokładnie tak , ale 8 zamieniasz na 18 bądź 28 i tak sobie pogrywam już pare lat . :)
Beka na maxa

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Furion pisze:
Ja chcę grać w grę strategiczną, nie w grę "kto ma najlepsze zabawki".
Gdybym chciał grać w to drugie, grałbym w Magic: the Gathering.
to chyba musis zmienic system ;) WFB w swoim założeniu jest grą taktyczną nie strategiczną :twisted:

czekam na twoj CS ;) ciekawe czy zloze na nim jakakolwiek armie figurkami ktore posiadam :roll:

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

Obrazek

zrobione na dmp :?
Obrazek

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Bania pisze:Obrazek

zrobione na dmp :?
A że niby co to przedstawia? :shock:

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

stawiam na fellbaty.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

jakaś KAKA DEMONA :D
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

albo po prostu demony nie trawią nietoperzy ;]
Obrazek

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Tak, to są fellbaty, widziałem "je". Biomasa czyli g...o.
Obrazek

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

Witam!

Jakie są wasze zapatrywania na następujący zamysł (proksa czy dopuszczalne na 100%)

Mam huntera do ogrów, niestety bez tygrysków. Czy zamiast tygrysków (jedne z najbrzydszych figurek u ogrów) mogę 100% legalnie wystawić lwy od HE z rydwanu? - tylko spiłować trochę tą część co wygląda jak siodło i zgolić brodę, pomalować po tygrysiemu lub lepiej lwiemu- byłoby o niebo ładniej, tylko nie chcałbym usłyszeć kiedyś komentarzy podobnych do tych w sytuacji SH robiących za DP.

Więc?

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Mozesz

ODPOWIEDZ