nasze bitwy...
Moderator: Yudokuno
- Corvus Albus
- Kretozord
Dreadlord 545
Pendant of Khaeleth [35]
Crismon Death [25]
Armour of Darkness [25]
Black Dragon [320]
Master 185
BSB, SDC, Shield
Armour of Eternal Servitude [35]
Sword of Might [15]
Cold One
Sorceress 150
2 x Dispel Scroll
5 Dark Rider 85
5 Dark Rider 110
Rptr Crossbow
5 Dark Rider 110
Rptr Crossbow
5 Harpies 55
5 Harpies 55
5 Harpies 55
5 CoK 190
FCG, Null Talisman
6 CoK 227
FCG, Ring of Hotek
6 Shades 102
2nd weapon
1 War Hydra 175
2 x RBT 200
Total: 2244
Czymś takim grałem ostatnio z DL:
Wielki ptak z ulicy sezamkowej
2 x herald cincza
herald slanisza
1 x demonetki
2 x horrory
1 x psy
2 x furie
2 x flamersy (5 i 6)
Przeciwnik miał naprawdę wyjątkowego pecha wielki ptak mistcast w pierwszej turze, przerzut jednej kości znowu wypada jedynka, potem rzut na efekt i 2 jedynki. Ogólnie hydra prawie nic nie zrobiła unikała 11 flamersów (długi czas siedziała w ruinach ). Trójka CoK rozmontowała 10 horrorów. Smok zjadł 5 flamersów po czym przyjął szarże w bok od horrorów i psów. Ustał jedną turę po czym wytłukł horrory i reszta się posypała dzięki czemu zostały 2 pieski, które nic nie mogły zrobić i posypały się w kolejnej turze. Następnie zaszarżował w demonetki które niestety stały tyłem i zostały zrównane z ziemią. Czarka miała dość ciekawe starcie z heraldem cincza wbiła mu ranę xD dostała jedną i ustała jedną turę niestety później już nie miała tyle szczęścia
Na koniec pozostało mi: smok, hydra, 5 CoK + BSB i jedna harpia o której zapominaliśmy od 4 tury . zająłem 3 ćwiartki. U przeciwnika pozostało: Herald Slanisza i dwóch cincza (jeden społowiony przez czarke xD) ;p jedne flamersy.
Pendant of Khaeleth [35]
Crismon Death [25]
Armour of Darkness [25]
Black Dragon [320]
Master 185
BSB, SDC, Shield
Armour of Eternal Servitude [35]
Sword of Might [15]
Cold One
Sorceress 150
2 x Dispel Scroll
5 Dark Rider 85
5 Dark Rider 110
Rptr Crossbow
5 Dark Rider 110
Rptr Crossbow
5 Harpies 55
5 Harpies 55
5 Harpies 55
5 CoK 190
FCG, Null Talisman
6 CoK 227
FCG, Ring of Hotek
6 Shades 102
2nd weapon
1 War Hydra 175
2 x RBT 200
Total: 2244
Czymś takim grałem ostatnio z DL:
Wielki ptak z ulicy sezamkowej
2 x herald cincza
herald slanisza
1 x demonetki
2 x horrory
1 x psy
2 x furie
2 x flamersy (5 i 6)
Przeciwnik miał naprawdę wyjątkowego pecha wielki ptak mistcast w pierwszej turze, przerzut jednej kości znowu wypada jedynka, potem rzut na efekt i 2 jedynki. Ogólnie hydra prawie nic nie zrobiła unikała 11 flamersów (długi czas siedziała w ruinach ). Trójka CoK rozmontowała 10 horrorów. Smok zjadł 5 flamersów po czym przyjął szarże w bok od horrorów i psów. Ustał jedną turę po czym wytłukł horrory i reszta się posypała dzięki czemu zostały 2 pieski, które nic nie mogły zrobić i posypały się w kolejnej turze. Następnie zaszarżował w demonetki które niestety stały tyłem i zostały zrównane z ziemią. Czarka miała dość ciekawe starcie z heraldem cincza wbiła mu ranę xD dostała jedną i ustała jedną turę niestety później już nie miała tyle szczęścia
Na koniec pozostało mi: smok, hydra, 5 CoK + BSB i jedna harpia o której zapominaliśmy od 4 tury . zająłem 3 ćwiartki. U przeciwnika pozostało: Herald Slanisza i dwóch cincza (jeden społowiony przez czarke xD) ;p jedne flamersy.
Ostatnio zmieniony 4 wrz 2008, o 10:38 przez Corvus Albus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Offspringman
- Kretozord
a gdzie chciałbyś go wsadzić?Andy pisze:
jakoś mi tu zabójcy brakuje
ciekawa rozpiska. przypomina mi moje stare rozpy(z wyłączeniem harpii i hydry)
Ostatnio zmieniony 4 wrz 2008, o 08:39 przez Offspringman, łącznie zmieniany 1 raz.
zabójcy ? niby gdzie ?
i z czym ? bo chyba nie z lataniem skoro przy takiej magii go nawet nie wykorzysta. . .
i z czym ? bo chyba nie z lataniem skoro przy takiej magii go nawet nie wykorzysta. . .
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Albo Pentant albo reginka po co mu az tyle pancerza? Wole jeden z tych przedmitów dac BSB.
Assasin daje rade i to bardzo... shade i tak siedzą w lesie wiec spx. Ale assasini lepiej sie z magią kompnują jakos.
Assasin daje rade i to bardzo... shade i tak siedzą w lesie wiec spx. Ale assasini lepiej sie z magią kompnują jakos.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Dr Crane pisze:zabojca w Shades.
KB, +d3A, Dark Venom
Opcja za droga IMO...taki oddział wart jest z 300 pkt, zbyt ryzykowne
Święta racja. Wczoraj zagrałem pierwszą bitwę Dark Elfami.W rozpisce miałem 8 shadesów z assassinem. Po tym jak przepędzili duży skład goblinów z szamanem dostali z divera i fanatyka i poszli w długą...
Dziwne mi sie prawie zawsze shade zwracają dwukrotnie. A jak jest tam assasin a koles szarzuje na mnie kawaleria a ja nie mówie flee tylko S&S a potem challange assasinem i nagle okazuje sie ze koles musi zdawac brake na -3. jego mina? bezcenna ;]Konop pisze:Dr Crane pisze:zabojca w Shades.
KB, +d3A, Dark Venom
Opcja za droga IMO...taki oddział wart jest z 300 pkt, zbyt ryzykowne
Święta racja. Wczoraj zagrałem pierwszą bitwę Dark Elfami.W rozpisce miałem 8 shadesów z assassinem. Po tym jak przepędzili duży skład goblinów z szamanem dostali z divera i fanatyka i poszli w długą...
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
jakim cudem zrobi chalannge?
5 DP spokojnie przejedzie przez takich shadów, no chyba, że siądzie niestandardowa ilość KB.
Jednak oto tu chodiz aby nie dać się zaszarżować a assol ma tylko latać a nie siedzieć w shadach, bo jak tam siedzi to troszke się marnuje i glupi rydwan po tym moze przejachać.
5 DP spokojnie przejedzie przez takich shadów, no chyba, że siądzie niestandardowa ilość KB.
Jednak oto tu chodiz aby nie dać się zaszarżować a assol ma tylko latać a nie siedzieć w shadach, bo jak tam siedzi to troszke się marnuje i glupi rydwan po tym moze przejachać.
Kosa normalnie A Assasin nie siedzi w nich bezczynnie w dobrym momencie sie go ujawnia taj by pozamiatał
rzadko kiedy w kawaleriach są czempioni
chyba, ze w bretonskich, albo jakiś mega klocach z herosami, a tak to ich nie ma. Z resztą jak wpadnie lanca, albo mega kloc to nic shadom nie pomoze, wiec rozumowanie blędne.
chyba, ze w bretonskich, albo jakiś mega klocach z herosami, a tak to ich nie ma. Z resztą jak wpadnie lanca, albo mega kloc to nic shadom nie pomoze, wiec rozumowanie blędne.
siedzą albo nie siedzą.....nie na każdym stole są lasy, a jak już są to nie zawsze tam gdzie byśmy chcieli źeby były....a np. taka stopa Gorka, czy kowadło dwarfów i nawet las nie pomoże....shade i tak siedzą w lesie wiec spx.
Zaraz zaraz..3 shades z 6 atakami zabilo 4 pieski khorna (każdy po 2 woundy)?????To chyba przekracza wszelką "statystykę"?No chyba, że się sypnęły...A zgadza sie. 3 Shadow bylo, 2 bronie. 2raki sa dla lam...(chyba ze ma sie kociolek ;p)