Mam do Was pytanie:
Jak możliwie łatwy i szybki sposób zrobic fajną górke??
Elementy terenu.
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
strytodur, ciach ciach nożem, czarna farba, jakiś drobny piasek, czarna farba która nie zrobi dziur i drubrush dużym pędzlem
na koniec można małe kępki trawy
na koniec można małe kępki trawy
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
Wyciąć ze styropianu, posmarować wikolem, obsypać piaskiem, poczekać aż wyschnie, pomalować czarnym, zdrybrushowac szarym i opcjonalnie posypać trawką tudzież innymi dodatkami.
Proste, szybkie i mamy ładną górkę.
EDIT: Zox trochę mnie uprzedził.
Proste, szybkie i mamy ładną górkę.
EDIT: Zox trochę mnie uprzedził.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2007, o 15:48 przez Krassus, łącznie zmieniany 1 raz.
najprosciej bierzesz styropian lub styrodur (taki w plaskich arkuszach) zaokraglasz go i potem walisz wikol ,na to piasek i masz gorke (mozesz oczywiscie dodac jakies skalki czy rawke statyczna ....)
Edit. w tym samym momencie
Edit. w tym samym momencie
Ja swoją zrobiłem tak:
Dwa płaty styropianu (miałem pod ręką tylko takie dość cienkie, jak masz gruby styropian to można zrobić z jednej warstwy ), wycięte w odpowiedni kształt, naklejone jedno na drugie, potem na to wszystko piasku z piaskownicy, szprej i drajbrasz. Na koniec sniezek z sody, ale to mozna sobie darowac na rzecz trawy . Wychodzi w dzień, może dwa, jeśli klej nie wyschnie dobrze. Tyle że mi się tego nie chciało zbytnio robić a i nie spiesyzło mi sie, więc prace trwały z tydzień zanim skończyłem . Ale gdyby spiąć poślady to myślę że bez problemu dzień, dwa i jest górka. A można robić kilka naraz .
Ale czy ta górka co ją zrobiłem jest fajna to już sprawa subiektywna:
Teraz ma więcej śniegu, bo to stare zdjęcie. No i prawdopodobnie podczas sprejowania trochę rozpuściło styropian, więc gdzieniegdzie są placki bez piasku Jak na pierwszą górkę daje rade - da się na tym czymś grać
joł
Dwa płaty styropianu (miałem pod ręką tylko takie dość cienkie, jak masz gruby styropian to można zrobić z jednej warstwy ), wycięte w odpowiedni kształt, naklejone jedno na drugie, potem na to wszystko piasku z piaskownicy, szprej i drajbrasz. Na koniec sniezek z sody, ale to mozna sobie darowac na rzecz trawy . Wychodzi w dzień, może dwa, jeśli klej nie wyschnie dobrze. Tyle że mi się tego nie chciało zbytnio robić a i nie spiesyzło mi sie, więc prace trwały z tydzień zanim skończyłem . Ale gdyby spiąć poślady to myślę że bez problemu dzień, dwa i jest górka. A można robić kilka naraz .
Ale czy ta górka co ją zrobiłem jest fajna to już sprawa subiektywna:
Teraz ma więcej śniegu, bo to stare zdjęcie. No i prawdopodobnie podczas sprejowania trochę rozpuściło styropian, więc gdzieniegdzie są placki bez piasku Jak na pierwszą górkę daje rade - da się na tym czymś grać
joł
Myślałem że to białe to strytodur
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
-
- Pseudoklimaciarz
PLZ RATUNKU JAK SIE NAZYWA STYROPIAN BEZ KULEK!???? CZYU TAk; pienkowy????i gdzie moprzna kupic bo w ikea i obi niema
http://allegro.pl/item161284149_styrodu ... _2_cm.html
lepszy jest ten rozowy ale do makiet ten tez bedzie ok.
lepszy jest ten rozowy ale do makiet ten tez bedzie ok.
-
- Powergamer Rozpiskowy
ja robie tak:kupuje styrodor/styropian lepiej styrodur! tniesz kwadrat,ścinasz na skos!potem biezesz papier ścierny i ścierasz potem morzesz dac kawałki kamiani i zrobic klif na wikolu potem czekasz 10godz az wyschnie potem:psprajem nalepiej chaos black i malujesz i posypka jak chcesz:pi gotowe:p