Master w Lublinie "Painkiller" 3-4 Marzec 2007

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

testowalem 5 scenariusz z heretykiem i tak

1) troche glupio ze heros ktory ma palic heretyka musi stac tam od poczatku tury - w armiach ofensywnych to jest minus .... samego herosa tez na ostrzal nie zostawisz, proponuje dodac zmiane ze moze sie poruszyc i spalic go
2)dodac jakas premie ptk jak heretyk nie zostanie spalony ale nie uwolnia go
3 ) -1 do casta i do ld powinno byc dla armi przeciwnika

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Post autor: Szczur6 »

o fajny pomysł, nawet taki klimatyczny :D

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

-1 do casta i Ld jest sensowne w twojej armii dlatego ze z jednej strony chcialbys jak najszybciej go spalic i uwolnic sie od tego minusu, a z drugiej trzymac i palic go jak najdluzej.

Natomiast tez uwazam ze powinna byc opcja ze charakter w regimencie moze stanac (regimentem) na heretyku i go spalic (wiecej gawiedzi do palenia...).

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

wiesz tlumaczyc mozna na druga strone ze przeciwnik ma - 1 bo sie wnerwiaja ze im gosci pala na stosie, osobiscie to moje DE sie chyba ciesza ze kogos pala na stosie a nie maja minusy

premia ptk za spalenie w pozniejszych turach powinna nagroda ze utrzymujesz heretyka przed atakiem wrogow

Awatar użytkownika
qlpin
Chuck Norris

Post autor: qlpin »

Mućka pisze:I w 2 scenariuszu radze przemyslec kwestie zamku "Rampart", bo jak takie szczury z 10 jezzailami dostaną podwojony strzał to ja nie wiem kto do nich dojedzie. W zasadzie to szczurki mają ten scenariusz wygrany na starcie.
no skoro już napisałeś o szczurach to wyobraź sobie thunderersów strzelających 2 razy, masakra :!: :!: :!:

a swoją drogą chciałem zapytać czy jak mam move or fire i się zreformuje to moge strzelić odziałem z tą marką że ma 2 strzał :?:
tzn. czy przy reformie trace 2 możliwość strzelania :?: bo 1 napewno :wink:

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Ale ja nie tlumacze tego fluffowo (bo tak to nijak sensu dla mnie nie ma), tylko jaki to ma efekt na gre, i dlaczego mniej sensowne by bylo gdyby bylo na odwrot.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Mućka pisze:I w 2 scenariuszu radze przemyslec kwestie zamku "Rampart", bo jak takie szczury z 10 jezzailami dostaną podwojony strzał to ja nie wiem kto do nich dojedzie. W zasadzie to szczurki mają ten scenariusz wygrany na starcie.
dojedzie np 5 screamerow :P czyli 10 latjacych ran z T5 w skirmishu :wink:

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Macie jakies patenty na dojazd z Warszawy? Jak daleko jest miejsce turniej od dworca pkp? A moze lepiej jechac tymi prywatnymi busami?

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

thurion pisze:
dojedzie np 5 screamerow :P czyli 10 latjacych ran z T5 w skirmishu :wink:
No wiesz, zawsze koledzy elektrycy mogą się zająć screamerami, lub innymi rzeczami które zagrażają jezzailą.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Mysle ze dwa razy strzelajacy oddzial salek, albo changebringersow, tudziez dwa razy strzelajace krasnoludzkie organki (choc nie jestem pewien czy maszyna moze to wziasc - nie pamietam) byloby jeszcze bardziej dewastujace niz 10 jezzaili (ktorych w takiej ilosci w jednym unicie jeszcze nie widzialem - tak swoja droga) 8)

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

czytac dokladnie scenariusze
salki, maszyny itp, nie mogą

jesli uwazacie że coś jest przegięte to wykozystajcie to, zmieńcie armie którą gracie na codzień, wprowadzi to troche sprawiedliwego osłabienia wyjadaczy i power gamerów, wszystko jednak zalerzy od twórców scenariuszy, może jednak zagramy 6x pitchet battle? (chociaz w zwyklej bitwie bretka jest przegieta a storm banner zabójczy, ble, ble ,b le.,..,,.)

Ważne jest tylko jedno: Krasie muszą zwyciężyć :!:

:wink: :twisted:

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

thurion pisze:no to tyle by mnie bylo w Lublinie na turnieju :twisted:

ale zescie dali ciala... przynajmniej w mojej opinii... wybrednego Pomorzanina :P

1500... mialo byc 1666, na 1500 to mi nic nie wchodzi fajnego w chaosie... 1500 promuje gej party HElifckie i Skavenskie technikum duzo bardziej niz 1666.. 2gie PGA (to Masterowe) :lol: ciekaw jestem ile szczurow bedzie w 1szej 10tce...

dalej... 6 bitew.. dla mnie tez idiotyzm :) w wolnym skrocie myslowym: trace 4 dni zeby zagrac na masterze... bo zeby byc w sobote u Was, musze ruszyc w pt.. a koniec turu ok 19 w Niedziel powoduje ze wracam w pon. rano... i mam 4 ty dzien w plecy...

podsumowujac... tym razem nawet nie bede pisal ze przyjade na tego mastera... bo i tak mnie nie bedzie :roll: a mocno chcialem... :( tyle ze od poczatku kierujac sie plotkami myslalem ze 1666 i 5 bitew.. a tu taki psikus...

no nic, posmecilem troche...

howgh !!
thurion pisze: wlasnie poszla rozpa

pzdr
teraz juz wiem, że nie trzeba cię brac na poważnie ;p

Awatar użytkownika
Kowal
Mudżahedin

Post autor: Kowal »

Supeł pisze:jesli uwazacie że coś jest przegięte to wykozystajcie to, zmieńcie armie którą gracie na codzień, wprowadzi to troche sprawiedliwego osłabienia wyjadaczy i power gamerów, wszystko jednak zalerzy od twórców scenariuszy, może jednak zagramy 6x pitchet battle? (chociaz w zwyklej bitwie bretka jest przegieta a storm banner zabójczy, ble, ble ,b le.,..,,.)
To może według Ciebie danie T5 pegazom złagodzi przegiętość bretonii ?? :P

W pełni popieram 6 pitchek, nie będzie potem żalenia się na scenariusze przekręcające wynik. Ale to sprawa organizatorów...

Pozdrawiam,
Kowal

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

W pełni popieram 6 pitchek, nie będzie potem żalenia się na scenariusze przekręcające wynik.

:shock: :? no tak... własnie o to chodzi żeby wypaczały i żeby było ciekawie :twisted: niah niah niah

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Błażej pisze:
thurion pisze:no to tyle by mnie bylo w Lublinie na turnieju :twisted:

ale zescie dali ciala... przynajmniej w mojej opinii... wybrednego Pomorzanina :P

1500... mialo byc 1666, na 1500 to mi nic nie wchodzi fajnego w chaosie... 1500 promuje gej party HElifckie i Skavenskie technikum duzo bardziej niz 1666.. 2gie PGA (to Masterowe) :lol: ciekaw jestem ile szczurow bedzie w 1szej 10tce...

dalej... 6 bitew.. dla mnie tez idiotyzm :) w wolnym skrocie myslowym: trace 4 dni zeby zagrac na masterze... bo zeby byc w sobote u Was, musze ruszyc w pt.. a koniec turu ok 19 w Niedziel powoduje ze wracam w pon. rano... i mam 4 ty dzien w plecy...

podsumowujac... tym razem nawet nie bede pisal ze przyjade na tego mastera... bo i tak mnie nie bedzie :roll: a mocno chcialem... :( tyle ze od poczatku kierujac sie plotkami myslalem ze 1666 i 5 bitew.. a tu taki psikus...

no nic, posmecilem troche...

howgh !!
thurion pisze: wlasnie poszla rozpa

pzdr
teraz juz wiem, że nie trzeba cię brac na poważnie ;p
czuje sie zdemaskowany :P

a tak serio to chlopaki zmienili te 4 bitwy na sobote... a to byl glowny powod

pzdr

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

a tak serio to chlopaki zmienili te 4 bitwy na sobote... a to byl glowny powod

Dla Ciebie wszystko :oops: :wink:

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

W tym scenariuszu z heretykiem w jakiej fazie mogo go zlac i cos robic moim herosem (np warlockiem skavenskim)?.Jak odejde bohaterem to znika mi to -1 do casting value i -1ld dla calej mojej armii?A tak wogle ten scenariusz jest glupi :)

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Moze ktos pozyczyc/wziasc mi na turniej black knightow? Najlepiej 15, ale 7 juz bedzie liczba dosc satysfakcjonujaca ;)

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Post autor: Szczur6 »

Z tego co się orientuje to turniej jest rzut beretem od PKS, nie wiem natomiast czy prywatne busy jadące z wawy też się tam zatrzymują, nie mam też bladego pojęcia o jakich godzinach one jeżdżą 8) . Jednakże mam pytanko czy ktoś się również wybiera tym sposobem? No i drugie do organizatorów czy te busy zatrzymują się w Lublinie na tej byczej stacji PKS koło turnieju?

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

Tak, wysiadając z Big star Busa, Cottbusa, albo jakiegoś innego prywatnego relacji Wawa-Lublin będziesz miał 3 minuty spacerkiem do szkoły.
Obrazek

ODPOWIEDZ