Vampire Lord 475
-nightmare
-sword of might
-flayed hauberk
-book of arkhan
-dispel scroll
-forbiden lore
-master of the black arts
-lord of the dead
Vampire 200
-dispel scroll
-dispel scroll
-dread knight
-walking death
Wight King 147
-BSB
-enchanted shield
-skeletal steed. barding
-lance, heavy armour
10x Skeleton Warriors 92
-champion, musican
10x Skeleton warriors 92
-champion, musican
10x Skeleton warriors 92
-champion, musican
9x Black Knights 337
-barding
-fcg
-banner of the barrows
9x Black Knights 317
-barding
-fcg
-war banner
9x Black Knights 327
-barding
-fcg
-royal standard of strigos
11x crossbowmen 88
11x crossbowmen 88
tzw. rozpiska klajmatyczna, ale wcale nie taka do dupy
Motywem przednim jest zakon krzyżacki, któy zmartwychwstal. Inaczej...
pewien diuk bretoński postanowil zrobić krucjate w samo serce chaosu. Zebral znakomitych rycerzy i powiódl ich ku Pustkowiom Chaosu.
Na ich drodze, w Kislevie stanela ogromna armia carycy, świecie przekonana, że rycerze chcą podbić jej kraj.
Bitwa byla wielka i straszna.
Rycerze przegrali, jednak ich generalowi udalo się uciec z pola bitwy.
Targany chęcią zemsty, oddal się w mroczne moce, stal się wampirem.
Posiadl potężną nekromancką moc, któej mial użyć jako narzędzie zemsty.
Po wielu dziesiątkach latach powrócil w owe pamiętne miejsce klęski już nie jako święty paladyn, ale jako mistrz mrocnzych sztuk. Rozpocząl mroczne rytualy, które mialy w celu wskrzesić jego dawniejszą armie i poprowadzić ją na samą stolice Kislevu aby wypelnić przysiega daną swym ludziom o zemscie...
pomysl zaczerpnięty od Smoka i jego konwersji, dzieki za natchnienie
chetnie bym pogral takimi vąpierzami.
BSB do BK z barrowsem.
general do tego z war bannerem.
vampir do hata.
Armia ma być zrobiona z gralowców malowanych na BK. Szkielety to nic innego jak chlopi bretońscy+szkielety
kusznicy podobnie.
Myśle też, aby wywalić jeden oddzial kusz i dać bombarde armate z DoW, a raczej figurke mortala z imp. oczywiscie konwersje w styl armi, tylko, ze armaty nikt nie pozwoli wziaśc ;( ale dwa razy kusze to też fajne, może jakoś uda się troszke odgonić od fastów
Jakieś sugestie? Oczywisćie nie zmieniające koncepcji armi krzyżaków.
Ulrich znowu prowadzi swych rycerzy (VC2250)
nie wiem na le to punktó sumie - ale poecam wywalic po 1 kuszniku i dodac sword of the kings dla krola.
Ja bym zamiast tych kuszy wstawił wrathy, jako szlachte ktora cos tam osiagneła. Napewno lepiej sie wkomponują niz Ci kusznicy.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
na 2250, pomysl jak najbardziej ok ale coś i tak jeszcze musze uciąc a nie wiem co.Furion pisze:nie wiem na le to punktó sumie - ale poecam wywalic po 1 kuszniku i dodac sword of the kings dla krola.
ee, wiesz co to byli krzyzacy? albo mozę chociaż czytaleś sienkiewicza albo oglaaleś film?Ja bym zamiast tych kuszy wstawił wrathy, jako szlachte ktora cos tam osiagneła. Napewno lepiej sie wkomponują niz Ci kusznicy.
wraty w ogóle tutaj nie pasują, a tacy kusznicy to jak najbardziej wkomponowują sie w armie i nie wyobrażam sobie tej armi bez nich.
swoją drogą zajebista planszówka.
http://www.m-model.pl/sredniowiecze/32103.jpg[/img]
heh, ale czy on tu pasuje?
a jeśli tak to co to jest?
a jeśli już wszystko wiadomo to za co?
mi osobiscie couch też nie pasuje, z resztą za co go wepchać jakby już coś...
a jeśli tak to co to jest?
a jeśli już wszystko wiadomo to za co?
mi osobiscie couch też nie pasuje, z resztą za co go wepchać jakby już coś...
Kosa chyba jednak znam Zapomniałes ze z Krzyzakami była szlachta z Całej europy która walczyła przeciwko "poganom" Wiec pasują
P.S a w tą planszówke grałem.
P.S a w tą planszówke grałem.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
2x1 kusznik + 3x muzyk na szkieletach.Kosa pisze:na 2250, pomysl jak najbardziej ok ale coś i tak jeszcze musze uciąc a nie wiem co.Furion pisze:nie wiem na le to punktó sumie - ale poecam wywalic po 1 kuszniku i dodac sword of the kings dla krola.
Ponadto lanca u Króla kosztuje 12pkt.Furion pisze:2x1 kusznik + 3x muzyk na szkieletach.Kosa pisze:na 2250, pomysl jak najbardziej ok ale coś i tak jeszcze musze uciąc a nie wiem co.Furion pisze:nie wiem na le to punktó sumie - ale poecam wywalic po 1 kuszniku i dodac sword of the kings dla krola.