Nadciągają Hordy Chaosu :)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

Zablokowany
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

thurion pisze: w polaczeniu z testami od helki moze byc fajne combo... pytanie co to zmienia vs armie z ktorymi beda najwieksze problemy... czyli demony, wampiry, imperium... zmienia praktycznie nic :) (chyba ze na imm to psych tez bedzie dzialal, wtedy przydatne na demony)
chodzi ci o panike?

raczej nie bedzie dzialala na vc i demony

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Jak wygląda deamonic mount undivided? Bo lord jest na koniu a kosztuje tyle kasy co ziomek na bloodcrusherze no i ma podstawkę kwadratową .

No ciekawe co z tą helką , bo fajne to . Dobrze że potanieje bo zdeka droga była.

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Można normalnie kupić helke czy trzeba jakoś drogo przez MO?

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Ja swoja wymaluje na picuś glancuś i opchne na allegro albo ebayu :lol2:

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Shino pisze:
thurion pisze: w polaczeniu z testami od helki moze byc fajne combo... pytanie co to zmienia vs armie z ktorymi beda najwieksze problemy... czyli demony, wampiry, imperium... zmienia praktycznie nic :) (chyba ze na imm to psych tez bedzie dzialal, wtedy przydatne na demony)
chodzi ci o panike?

chodzilo o sztandar :) -1 do LD na calej armii demonow to nie jest glupia opcja... wampirom to niestety rybka :wink:
Arbaal pisze:Można normalnie kupić helke czy trzeba jakoś drogo przez MO?
jakis czas temu chadzaly na ebayu za grosze.. od paru dni nie ma zadnej :) generalnie GW napewno zrobi re-release... zreszta na stronie GW helka jest w normalnym sklepie nie na direct only

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Lasti pisze:Ja swoja wymaluje na picuś glancuś i opchne na allegro albo ebayu :lol2:
No daj na allegro bo będzie mie łatwiej kupić jak będę potrzebował do pary <3 8)

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

mnie najbardziej boli brak rr scaterki

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

thurion pisze:zreszta na stronie GW helka jest w normalnym sklepie nie na direct only
to jest i bedzie direct only
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

thurion pisze:
Shino pisze:
chodzi ci o panike?

chodzilo o sztandar :) -1 do LD na calej armii demonow to nie jest glupia opcja... wampirom to niestety rybka :wink:
mi o dzialanie helki ;)

Awatar użytkownika
Marios
Mudżahedin

Post autor: Marios »

thurion pisze:na chwile obecna wchodzi mi exalted bsb, sorcerer, demon prince, 2 helki, 2x5 rycerzy, 4 dragon ogry, 3x maruderzy konni 2-3x psy... calkiem przyjemnie :)
Tzn na 3k?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Marios pisze:
thurion pisze:na chwile obecna wchodzi mi exalted bsb, sorcerer, demon prince, 2 helki, 2x5 rycerzy, 4 dragon ogry, 3x maruderzy konni 2-3x psy... calkiem przyjemnie :)
Tzn na 3k?
naprawde az tak zle :roll: ?

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Nie pamiętam kosztów poszczególnych jednostek więc będę tak mniej więcej.
jeden pies to 4pkt - 15 psów to 60pkt
maruder z flailem to 14 pkt - 15 maruderów to 210pkt
rycerz 40 pkt wiec 10 rycerzy to 400pkt
nie wime po ile są DO ale jesli 70 to 4 ogry = 280 pkt
Hellka chyba 210 więc 420pkt za dwie helleny.
bohaterów nie liczę bo to zbyt skomplikowane :P
Dużo tu pewnie błędów to chętni niech wprowadzą zmiany :)
Układ bardzo dobry lecz na pewno kosztowny :(

Awatar użytkownika
Marios
Mudżahedin

Arbaal pisze:Nie pamiętam kosztów poszczególnych jednostek więc będę tak mniej więcej.
jeden pies to 4pkt - 15 psów to 60pkt
maruder z flailem to 14 pkt - 15 maruderów to 210pkt
rycerz 40 pkt wiec 10 rycerzy to 400pkt
nie wime po ile są DO ale jesli 70 to 4 ogry = 280 pkt
Hellka chyba 210 więc 420pkt za dwie helleny.
bohaterów nie liczę bo to zbyt skomplikowane :P
Dużo tu pewnie błędów to chętni niech wprowadzą zmiany :)
Układ bardzo dobry lecz na pewno kosztowny :(
Nie wiem skąd Ty bierzesz te koszty punktowe. Pies za 4pkt? Chyba w Tesco :roll: . Reszty też nie skomentuję bo to raczej myślenie życzeniowe.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

psy 6 pkt, czyli 90 pkt..
maruderzy podejrzewam ze za tyle co sa, czyli 240
rycerze z commandem jakims i bannerem ze 250, czyli 500
dogry, no te 280 chyba ok..
helki 420 bez giftow...

czyli w sumie 1530... zostaje 700 na bohaterow :) faktycznie przymalo...
ale zenada sie szykuje :) to co napisalem sie nie miesci a to nie jest jakies super mocne i super duzo...
pewnie skonczy sie na 1 helce i spawnach... samymi helkami bitwy sie z kims kto umie grac nie wygra... a trzymanie pkt bez mozliwosci zawalczenia o nie... to troche :roll:

nie widze tej armii w konfrontacji z imperium, vc czy demonami...

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Marios pisze: Nie wiem skąd Ty bierzesz te koszty punktowe. Pies za 4pkt? Chyba w Tesco :roll: . Reszty też nie skomentuję bo to raczej myślenie życzeniowe.
Jak byś czytał ten temat od początku, każdą kartkę to byś pewnie wiedział że takie rzeczy tylko w erze a nie tesco :lol2:
Nie pamiętam która to strona ale gdzieś były psy za 4pkt + 3pkt poison(drogi ten poison).
Reszta jednostek też gdzieś była. Jedyny kompletny i pewnie chybiony strzał to są na pewno DO, podałem cenę starych.

@edit:
Może będą jakieś fajne marki dla spawnów typu... mark of slaanesh = fiend of slaanesh M10 :wink:

Awatar użytkownika
Marios
Mudżahedin

Arbaal pisze:
Marios pisze: Nie wiem skąd Ty bierzesz te koszty punktowe. Pies za 4pkt? Chyba w Tesco :roll: . Reszty też nie skomentuję bo to raczej myślenie życzeniowe.
Jak byś czytał ten temat od początku, każdą kartkę to byś pewnie wiedział że takie rzeczy tylko w erze a nie tesco :lol2:
Nie pamiętam która to strona ale gdzieś były psy za 4pkt + 3pkt poison(drogi ten poison).
Reszta jednostek też gdzieś była. Jedyny kompletny i pewnie chybiony strzał to są na pewno DO, podałem cenę starych.
Stare Dogry były za 79 pkt z LA i Great Weaponem. Chyba, że wystawiałeś takie za 70 bez LA i GW ;)
Thurion pisze:nie widze tej armii w konfrontacji z imperium, vc czy demonami...
Ja też tego nie widzę. Z plotek widać, że szykuje się sporo rzeczy z kombami na liderkę, czyli bretoni powinniśmy dać łupna, ale na VC, czy demony to nie widzę jakoś potencjału.
Do tego dochodzi Imperium na 3/4 działach i 2óch czołgach. Tego to już w ogóle nie widzę.
Prince sobie za bardzo nie polata, Koleś na smoku będzie sprawdzał, czy za lasem w swoim deployu nie ma przypadkiem jakiegoś piwa przez całą bitwę. Do łapania maszyn będziemy mieli psy i konnych marauderów, którzy będą spadali z kuszników/magii/Outriderów i od kontry w postaci rycerzy. Ok może będzie dyskowiec z jakimś wardem na 3+, ale co z tego jak oberwie z kilku z w sumie 6 armat. Do tego czołgi po prostu rozjadą konnicę bo same nie będą musiały wjeżdżać w zasięg szarży rycerzy tylko poczeka aż to rycerze sami wjadą im w zasięg. Do tego nawet jeśli konnica gdzieś się przeciśnie to zaszarżuje w nich altar i po zawodach- w kolejnej turze dostaniemy szarżę rycerzy imperialnych na bok.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Marios pisze: Prince sobie za bardzo nie polata, Koleś na smoku będzie sprawdzał, czy za lasem w swoim deployu nie ma przypadkiem jakiegoś piwa przez całą bitwę.
moze stol sie trafi normalny... moze ;)
Marios pisze:Do łapania maszyn będziemy mieli psy i konnych marauderów, którzy będą spadali z kuszników/magii/Outriderów i od kontry w postaci rycerzy. Ok może będzie dyskowiec z jakimś wardem na 3+, ale co z tego jak oberwie z kilku z w sumie 6 armat.
do tego dochodzi pytanie jak wyluskac np krasnoludzka maszyne gracza takiego jak np Ty :) czyli takiego ktory umie je sobie poblokowac i pozastawiac.. latajacy skirmish czy 20 calowo ruchowy model na 40x40 da jakos rade.. ale oddzial? i co z tego ze wpadne w maszye krasnoludzka skoro zalogantow nie ubije a maszynka ma stubborna... nie rozumiem GW, Chaos to armia stricte ofensywna, ofens powinien miec czym sie bronic przed defensem, Warriorow tego pozbawiono...
Marios pisze: Do tego czołgi po prostu rozjadą konnicę bo same nie będą musiały wjeżdżać w zasięg szarży rycerzy tylko poczeka aż to rycerze sami wjadą
im w zasięg.
czolg akurat mozna sprobowac zaszarzowac... podstawic psy, liczyc ze zdadza terror na generalskiej... i w swojej wpasc rycerzami, ew koles nie szarzuje i ma zblokowany czolg cala bitwe... pytanie co zrobia tacy rycerze czolgowi... wklepia 2W :D a potem z 2 hull pointow zostana zmasakrowani...
Marios pisze: Do tego nawet jeśli konnica gdzieś się przeciśnie to zaszarżuje w nich altar i po zawodach- w kolejnej turze dostaniemy szarżę rycerzy imperialnych na bok.
dwie trojki dragon ogrow moga byc mile... tylko niestety punkty punkty i jeszcze raz punkty...

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Juz dajcie spokój z tym defetyzmem. Przy dobrej taktyce i szczęściu będzie dobrze. Trzeba myśleć pozytywnie. Począwszy od HE każda kolejna armia dostaje niezłego kopa. Wątpię, żeby firma GW podcinała sobie konar na którym siedzi wydając słabą armię przez co nie zwiększyła by się sprzedaż.

Have faith!

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Grand Admiral Thrawn pisze:Juz dajcie spokój z tym defetyzmem. Przy dobrej taktyce i szczęściu będzie dobrze. Trzeba myśleć pozytywnie. Począwszy od HE każda kolejna armia dostaje niezłego kopa. Wątpię, żeby firma GW podcinała sobie konar na którym siedzi wydając słabą armię przez co nie zwiększyła by się sprzedaż.

Have faith!
na zachodzie spredaz sie zwiekszy, widziales rozpy anglikow czy amerykanow? takie normalnych ludzi... tam beda mieli 70 piechociarzy itp itd... w Polsce sprzedaz napewno nie wzrosnie...

taktyke to ja caly czas rozpatruje gracza na rowni lub lepszego, i jesli zagram z graczem na rowni prowadzacego kilka w.w. armii to nie mam najmniejszych szans...

szczescie? nie kazdy jest takim farciarzem zeby taktyke bazowac na wykulaniu IFki czy pietnastu wardow ;)

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Widziałem rozpy angoli i jankesów. Szkoda, że u nas nie ma takiego podejścia, chociaż czynnik ekonomiczny robi swoje.

Zablokowany