Siemka jestem nowy i chyba chce sie zdecydować na armię chaosu ale na początek chę kupić se box 5 knight chaosu i zalezy mi jak ich od podastaw fajnie pomalowac jestem nowy więc sami wiecie (chodz coraz lepiej mi wychodzi malowanie ale nadal jest jak dla mnie beznadziejne wiec proszę was zebyscie napisali mi jak pomalowac tych gości na konikach i jakie farby bedą potzrebne a jak wam sie niechce pisać to podajcie mi z waszej dobroci jakis fajny link z nim
Pozdro
Wiesz, zależy jeszcze, czy chesz żeby byli chosen czy zwyklaki, no i czy undivided, czy też khorniacze, nurglowcy, czinczowcy czy slaneszowcy
Ja ostatnio się wziąłem za piątkę własną, i maluję ich w sposób następujący:
-na pancerz boltgun metal zmieszany z czarnym (1:2), na to wash z czarnego tuszu, rozjaśnienie drybrushem boltguna z czarnym (1:1), rozwodniony wash z czarnego tuszu, wreszcie boltgun na krawędzie, i na to bardzo rozwodniony wash z czarnego tuszu Potem na krawędzie (nie wszystkie, tylko te bardziej wyeksponowane) walę blood red zmieszany z czarnym i rozjaśniam do prawie czystego blood reda.
-na futro płaszcza od scorcheda do bleached bon'a, przy czym ostatnia warstwa farby powinna być minimalna. Podbicie podobnie jak krawędzie pancerza, na ciemnoczerwony, rozjaśniany do czerwieni.
-buciki, rękawiczki od scorcheda do vermin browna, przy czym rozjaśniane tak bardziej po krawędziach.
aha spoko kumam, chodzi mi o takich chaos knightów co sa na stronie GW jak nawet kupujesz pudło to taki jaki jest wygląd na zewnątrz ta zeby tacy byli tacze czarne wzorek złoty itp