O&G na Masterach

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kis1
Mudżahedin

Post autor: kis1 »

No nie wiem. Podejrzewam, że pewno łapią orki jako niewolników :] już masz swoje zaczepienie do zielonego koloru ;p

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Koncept całkiem ciekawy, takie orcze MSU, ale szczerze mówiąc ciężko by mi było się do czegoś takiego przekonać bo po pierwsze to już nie są O&G na dobrą sprawę, a po drugie ta armia daje radę na armie, w których masz z 1-2 mocne oddziały, które można nakarmić śmieciem, ale nie widzę jej już tak dobrze w momencie gdy przeciwnik wystawi inne MSU bo wtedy się nagle okazuje, że ma on tyle samo oddziałów, ale jego są z każdej strony lepsze.
Jest to na pewno jakiś sposób na zrewitalizowanie armii O&G, ale boję się, że może się skończyć na pięciu wynikach w granicach 13:7-7:13.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Dostajesz WE i... Płyniesz?:)

blady da'Rasta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: blady da'Rasta »

IMHO zasadniczy problem jest fakt ze nie ma gdzie tych magow trzymac :( przez co sa wrazliwi na magie i ostrzal przeciwnika; rozumiem ze sa mobilni i skacza miedzy snotami a chukkami ale obawiam sie ze to nie wystarczy :(
menigile sa tu jak najbardziej na miejscu - na pewno beda tu dawac rade;
mag na rydwanie jest dla mnie pomylka; smieci tez nie ma za duzo by spowalniac wroga - tak jak juz ktos pisal - starczy na 1 mocny oddzial wroga, ale jak juz bedzie ich kilka to jest duzy problem

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Chłopaki, nie ma co gdybac. Dopiero 2 bitwy za mna. VC i Demony. Takze niewile na razie można powiedziec. Podałem tylko zamysł, nową koncepcję którą chce testowac. Tyle :)

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

kis1 pisze:A tak właściwie co daje ta trucizna co oni ją mają na broni ? Bo mam nadzieje, że nie to co w tej edycji ;P
Ja też miałbym taką nadzieję, ale patrząc na to jak głosowali ludzie z LS, to jednak pozostanie tak jak za dawnych czasów, czyli zwykła trucizna.
Kubunio pisze:
kis1 napisał:
http://uk.games-workshop.com/dogsofwar/manflayers/1/

Jak to mówią, jest taka opcja jak www.google.pl Razz

A tak na serio to taki oddział Dark Elfów, a dokładniej taki RoR
Mam z nimi zasadniczy problem: z żadnej strony nie są "zieloni".
Są obcy
To najemnicy.

blady da'Rasta
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: blady da'Rasta »

wiadomo, kolata, zycze powodzenia! i czekam na relacje :D
u nas na druzynowych mistrzostwach wielkopolski brelat doskonale sobie radzil na 15 mengilach, magach pokitranych w czukach i przy 6 skorlach :D wiec moze to jest dobry kierunek - choc to defens straszliwy i jako takim mocno sie nim brzydze:P

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Blady, ofensem pogrywam na klimatycznych bitwach. Na turnieje jeżdże wygrywac, więc biorę co IMO najlepsze.
Mengili przydałoby sie wiecej, ale nie ma skad pts brac. I tak w tej rozpie niewiele jest ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Kołata pisze:Ok. Moja nowa rozpa opiera się na nastepujacych założeniach wynikajacych z ostatnich doswiadczen masterowych:
to moze jakis sparing iedlugo? z checia bym zobaczyl co taka rozpa jest w stanie wyciagnac :)

Awatar użytkownika
Kubunio
Wałkarz

Post autor: Kubunio »

Kołata pisze:Chłopaki, nie ma co gdybac. Dopiero 2 bitwy za mna. VC i Demony. Takze niewile na razie można powiedziec. Podałem tylko zamysł, nową koncepcję którą chce testowac. Tyle :)
I za to Cię Kołata cenię, a zdanie moje (i kilku innych malkontentów) jest tylko głosem na puszczy.
Pewnie, że powodzenia, ale jak to ktoś już napisał, a ja dawałem delikatnie do zrozumienia, to nie są już O&G.
Przykre jest to (znowu zasieję defetyzm), że jak wchodził nasz AB, byliśmy zadowoleni/zachwyceni. Po pojawieniu się kilku kolejnych AB okazało się, że dupa zbita. Tak na dobrą sprawę gdyby nasz AB okroić 2krotnie (do maszyn, i 2 rodzajów klocków i herosów) nic by się nie stało - cała reszta nie istnieje lub, jak to powiedział Quas, w miejscach gdzie ta reszta występuje są białe plamy.

Awatar użytkownika
qlpin
Chuck Norris

Post autor: qlpin »

a mi się rozpa podoba, mnóóóóóstwo kombinowania i shamani na wilkach rzeczywiście zagranie conajmniej niekonwencjonalne, tylko taki koleś może maksymalnie 3 kości zużyć czyli taka stopa nie zawsze wyjdzie, ale ogólnie cud miód malinka, aż zaczne kombinować coś w ten deseń...

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Kołata pisze:Chłopaki, nie ma co gdybac. Dopiero 2 bitwy za mna. VC i Demony. Takze niewile na razie można powiedziec. Podałem tylko zamysł, nową koncepcję którą chce testowac. Tyle :)
koncepcja na playtesty i chyba do zmian ewolucyjnych. nie bardzo jest gdzie skitrac magow jak sie zagra z blogoslawiona dywizja/cyrkiem
jak kazda rozpiska ma swoje wady-ale moze niwelowac najwieksze syfy wystepujace u przeciwnika

mengili sam bym chcial potestowac->ale nie mam figsow

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

aj przez kolate sie zastanawiam jeszcze... :/ moze to nie koniec Zielonych

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

Kołata....twoja rozpa jest naprawde dziwaczna...ALE....;]....ja widzę jej ogromny potencjał...z tego co widze to naprawde da sie tym grać....;]...
Co do orków na dzikach to chętnie skozystam z propozycji kołaty i charkiego ale to przed areną bedzemy sie jeszcze dogadywać....;]....

Ghost_Master1
Mudżahedin

Post autor: Ghost_Master1 »

Jak widzicie ta armie w spotkaniu typowo skirmishowych armii ?
lizaki? tu chy
ba najgożej bo jako tako save to ty nie masz ? WE? Bestie?

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

na skirmish kluczowymi moga okazac sie mengile i doom diver

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Będzie ciężko. Ale ze skirmishem zawsze było najciężej. Więc to w sumie żadna nowość.

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

@Kołota

Rozpiska fajna, Mengile to raczej dobry wybór. Dzięki nim będziesz mógł nabić sporo punktów. A to jak wiemy może zadecydować czy będzie remis bądź inny o wiele lepszy wynik.

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Kto pożyczy Wywernę i gobliński rydwan na Arene ? Dzięki temu koeljny masakrator O&G pojawi się by siać waaagh:)

Byłby to mój debiut na Masterze:) i chętnie posieję zamęt i zniszczenie:)

Awatar użytkownika
Undead
Falubaz

Post autor: Undead »

o Wrone zapytaj w imperium Gier w krakowie.....stoi tam jedna na wystawie....;]...a rydwan to wes sobie z balsy na szybkosci zrób

ODPOWIEDZ