Magnesy, blaszka, movement tray - jak zrobic blaszke?
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Magnesy, blaszka, movement tray - jak zrobic blaszke?
Witam wszystkich
po ostatniej bitwie stracilem cierpliwosc - wykladanie i wyjmowanie 200 skavenow z przegrodek, potem chowanie ich przyprawilo mnie o nerwy. Przypomnialem sobie wtedy o patencie polegajacym na zrobieniu movement trayu z blaszki (o odpowiednich rozmiarach). Figurki w regimencie maja magnesy neodymowe w podstawkach. Dzięki temu nie ześlizgują sie z movement trayu, i mozna je w ten spsob transportowac, szybko ukladac na stole.
Magnesy i ich przymocowanie do figurek nie stanowią problemu. Najtrudniejszym dla mnie elementem do wykonania sa wlasnie blaszki. Na co dzien nie mam nic wspolnego z elementami metalowymi, wiec nawet nie wiem gdzie mozna takowe kupic, i jak przyciac do odpowiedniego rozmiaru (100 x 100 mm i 120 x 120 mm).
Jeżeli ktoś z was ma za sobą jakieś praktyczne doświadczenia z takim rozwiązaniem, to proszę o wskazówki.
po ostatniej bitwie stracilem cierpliwosc - wykladanie i wyjmowanie 200 skavenow z przegrodek, potem chowanie ich przyprawilo mnie o nerwy. Przypomnialem sobie wtedy o patencie polegajacym na zrobieniu movement trayu z blaszki (o odpowiednich rozmiarach). Figurki w regimencie maja magnesy neodymowe w podstawkach. Dzięki temu nie ześlizgują sie z movement trayu, i mozna je w ten spsob transportowac, szybko ukladac na stole.
Magnesy i ich przymocowanie do figurek nie stanowią problemu. Najtrudniejszym dla mnie elementem do wykonania sa wlasnie blaszki. Na co dzien nie mam nic wspolnego z elementami metalowymi, wiec nawet nie wiem gdzie mozna takowe kupic, i jak przyciac do odpowiedniego rozmiaru (100 x 100 mm i 120 x 120 mm).
Jeżeli ktoś z was ma za sobą jakieś praktyczne doświadczenia z takim rozwiązaniem, to proszę o wskazówki.
(reklama mode on)
http://bitspudlo.com
Jedyny znany mi sklep w PL z blaszkami ciętymi pod traye
(reklama mode off)
http://bitspudlo.com
Jedyny znany mi sklep w PL z blaszkami ciętymi pod traye

(reklama mode off)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
http://www.netgips.pl/index.php?cat_id=69
Montujesz to na suficie i posadzce i przykręcasz do tego karton-gips
Montujesz to na suficie i posadzce i przykręcasz do tego karton-gips

Za sztukę.

Tak tylko trzeba kupować na spółkę bo:
"Minimalna kwota
zamówienia na magnesy
to tylko 36,60 zł brutto."
Czyli 366 magnesów neodymowych o wymiarach 5x2

Ale takiego treja potem nie ponosisz w walizce magnetycznej 

Fajny pomysl z ta guma, ale nie moge znaleźć takiej w sprzedaży. Poza tym nie wiem, jak to wyjdzie cenowo. Z tego co widzę na allegro, to niestety blaszki wydaja sie tańsze (ale na allegro jest juz guma obcieta, z nadrukiem)
A co do walizek magnetycznych- nie mam takiej i nie mam zamiaru mieć, więc guma może być dobrym rozwiązaniem.
A co do walizek magnetycznych- nie mam takiej i nie mam zamiaru mieć, więc guma może być dobrym rozwiązaniem.
Działa działa, dziś odpiszę na wszystkie zaległe maile sklepowe 

Nie dostałem nic na bitspudlo@bitspudlo.com z pytaniem o gumę magnetyczną
Weź wyślij ponownie albo mi zapuść na PM ewentualnie.