lumpenliberałowie, łże elity , wykształciuchy, stojący gdzie

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

Ziemko, luzik...
PISiorom jeszcze sie ta władza przeje. Nie wiedzą że pewnego dnia spadną z wysokiego konia i już nigdy nie będą mieli władzy. i wtedy w Polsce dojdą do władzy ludzie normalni, pod warunkiem że wcześniej na zachód nie pojadą.... Drodzy przyjaciele, musimy teraz spokojnie uczyć sie i pracować żebyśmy to my za jakiś czas zaczęli rządzić....
pozdrawiam wszystkich trzeźwo myślących !!!!!

storyteller
Plewa

Post autor: storyteller »

Mnie bawi jak ktorykolwiek z koalicjantow zostaje pojechany przez kogokolwiek z SLD to pierwszy ich argument to komuchy... Nie umia nic odpowiedziec - tylko haslo , ze komuchy... Poza tym w szeregach Pisu , Samobrony i LPRu jest sporo tez ekskomunistow , ale o tym nikt nie mowi... Najlepszy ogolnie jest Giertych jak jezdzi po komunistach , a kim byl jego kretynski ojciec w czasie komuny Jestem ciekawe co beda mowili Ci idioci za jakies 20 lat , gdzie nie bedzie w SLD nikogo , kto zyl w czasach komuny... Jesli chodzi o sam ustroj - nie jestem zwolennikiem komuny , ale takze jakos ta forma demokracji jaka jest obecnie w Polsce do mnie nie przemawia - ogolnie to nie ma ustroju idealnego...
To jest rzecz, w sprawie której zawsze z Ziemkiem mam odmienną opinię ;) Tam PiSowcy to sobie mogą wyzywać od komuchów niech wyzywają, ale ja oczekuje od SLD 2 rzeczy:
Po 1) Uczciwego rozliczenia się ze swoją przeszłością aferalną, rządami Millera, aferami łapówkowymi etc.
2) Usunięcia i odcięcia się od tej całej bandy komuchów- Zemke, Szmajdziński, Miller, Oleksy etc.
Jak to zrobią, może zacznie się budowa nowej lewicy. Póki co, drzewo genealogiczne partii socjalistycznych(by nie powiedzieć prościej- komuchów ;)) wygląda następująco:

PZPR
|
SdRp
|
SLD
/ \
SdPl SLD
\ /
LiD

I niech mi ktoś powie że nie mówie prawdy ;)

Więc dopóki LiD jest lewicą postkomunistyczną, dopóki Miller, Oleksy, Szmajdziński etc. są w tej partii, dopóki Olejniczak nie zrobi porządku proces budowy nowej lewicy się nie rozpocznie. Za 20 lat jak już nie będzie komuchów- ok, bardzo dobrze ;) Z tym że SLD nawet za 20 lat, jak liderów PZPR już nie będzie, powinna uczciwie powiedzieć- tak w naszej partii były komuchy z PZPRu. Już tego nie ma i nie będzie, brzydzimy się tamtymi czasami, odcinamy się od Millera.
Ale póki co Olejniczak jest na tyle cienki że nawet go z partii nie wywalił. A Szamjdziński jest szefem KP!

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

ogolnie to nie ma ustroju idealnego...
moze inaczej ,nie ma ustroju ktory pasowal by wszystkim :D :roll:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Inkwizytor
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Inkwizytor »

Wiesz-może nawet nie tyle nie ma ustroju idealnego, nie tyle nie ma ustroju który by pasował wszystkim, ale ludzie mają tendencję do wypaczania wszelkich ideałów. Bo w sumie założenia socjalizmu, takie jak je stworzył Lenin były słuszne-wolność i równośćdla wszystkich. Ale paru cwaniaczków się dopadło do władzy i powstały takie twory jak stalinizm, gierkizm itp. Przecież podobnie jest z demokracją-Grecy mieli znakomity pomysł, ale obecnie tak został wypaczony, że demokracja to chyba jeden z najgorszych ustrojów. Z tym, że póki co lepszego nie wynaleziono :roll: W sumie chyba najlepszy obecnie dla Polski i Polaków ustrój to byłaby chyba tyrania ;) Moze co niektórzy by się opamiętali i ktoś normalny zacząłby rządzić tak, żeby obywatelom żyło się lepiej.
Niedługo zaatakuje nas kosmiczna lejąca się galaretka.

A i tak wszyscy zgnijemy w kobiałce ;)

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Hubi, ale Millera w SLD już nie ma :wink:

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Nehan pisze:Hubi, ale Millera w SLD już nie ma :wink:
Ale jego duch pozostał :wink: Tak swoją drogą to słyszałem, że cały czas do niego Olejniczak jeździ i konsultuję co robić. Czyli po staremu 8)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Tak swoją drogą to słyszałem, że cały czas do niego Olejniczak jeździ i konsultuję co robić. Czyli po staremu
wow to by bylo niezle ;) a gdzie to slyszales ?? pytam tak z ciekawosci :D
ale Millera w SLD już nie ma
moze i nie ma ale ciezko bedzie im odbudowac spoleczne zaufanie .Niesmak pozostaje :) :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Inkwizytor

To sięnazywa szara eminencja-niby nie ma, a jednak trzyma wszystko w garści ;)

Michaelius
Mudżahedin

Post autor: Michaelius »

Ziemko pisze:Mnie bawi jak ktorykolwiek z koalicjantow zostaje pojechany przez kogokolwiek z SLD to pierwszy ich argument to komuchy... Nie umia nic odpowiedziec - tylko haslo , ze komuchy... Poza tym w szeregach Pisu , Samobrony i LPRu jest sporo tez ekskomunistow , ale o tym nikt nie mowi... Najlepszy ogolnie jest Giertych jak jezdzi po komunistach , a kim byl jego kretynski ojciec w czasie komuny :D:D:D:D Jestem ciekawe co beda mowili Ci idioci za jakies 20 lat , gdzie nie bedzie w SLD nikogo , kto zyl w czasach komuny... Jesli chodzi o sam ustroj - nie jestem zwolennikiem komuny , ale takze jakos ta forma demokracji jaka jest obecnie w Polsce do mnie nie przemawia - ogolnie to nie ma ustroju idealnego...
To prawie tak zabawne jak SLDowcy krytykujacy Pis za zawlaszczanie telewizji i obsadzanie stolkow swoimi ludzmi :D

A giertych to generalnie pomylka jedna wielka jest :D
Ziemko pisze: Nie wiem o czym mowisz... Za czasow Kwacha polityka zagraniczna wygladala naprawde dobrze - nawet z Rosja ( do czasu poparcia przez Kwacha pomaranczowej rewolucji ) mielismy dobre uklady... Co mamy teraz ? Jak postrzegano Polske wczesniej jak postrzegaja teraz ?
Ta wygladala dobrze bo nikt na nas brudow nie wylewal. Bo i nie bylo za co jak sie potulnie na wszystko zgadzalismy :D

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

szczurek pisze:wow to by bylo niezle ;) a gdzie to slyszales ?? pytam tak z ciekawości :D
Nie pamiętam, chyba w jakiejś gazecie o tym czytałem. Ale to było już jakiś czas temu. Było tam napisane, że mimo, że Millera i innych prominentnych polityków SLD nie ma to kierownictwo SLD czyli Olejniczak i spółka jeżdżą bo Millera konsultować różne decyzje itp. I mimo, że nie ma ich w sejmie to dalej grzeją tyłki tam gdzie grzali czyli w swoich biurach blisko sejmu. Zresztą to samo tyczy się Kwacha, do niego też jeżdżą. Zresztą ani ciągle tylko szyld zmieniają z SDRP na SLD i niedługo na LiD i i tak siedzą tam te same typy. Pewnie dopiero zmiana pokoleniowa za jakieś 20 lat tych starych dziadów z PZPR wywieje i będzie spokój.

Awatar użytkownika
Inkwizytor

O ile SLD czy inne jego pomioty się utrzymają przy życiu tak długo :)

Michaelius
Mudżahedin

Post autor: Michaelius »

To zalezy albo uda im sie zmienic obraz partii i zdobeda zaufanie nowych wyborcow wtedy przetrwaja.
Albo wymra razem z partyjnych betonem tworzacym zelazny elektorat.
Albo przejda na niszowa pozycje naczelnych obroncow gejow i lesbijek wraz z zielonymi i utworza lewicowa wersje UPRu :D

Moim zdaniem najbardziej prawdopodobne jest opcja 3.

Awatar użytkownika
Inkwizytor

Niewykluczone, niewykluczone :roll:

Awatar użytkownika
Skolim
Mudżahedin

Post autor: Skolim »

W sumie dobrze że tylko gadają a nie działają bo bylo by znacznie gorzej... :roll:

Awatar użytkownika
Inkwizytor

Gorzej to już chyba być nie może niż kacza republika ;)

ODPOWIEDZ