Skaveny Szarego
Moderator: Hoax
Plague Monki są super (reszta też). Bardzo podoba mi się kolorystyka i na moich szczurach bym coś podobnego chciał. Pytanie mam takie. Czy myslisz, że kolorystyka plague monków, którą Ty zastosowałeś sprawdziłaby się też na nowoedycyjnych mnichach? Zielony mi się nie podoba za bardzo i chciałem zrobić coś na wzór Twojego regimentu (który zobaczyłem na coolmini) albo taki pseudo pustynny szary, podobny do tego, który masz na globadierach tylko z dodaną szarą zebrą (Kurde ciężko to opisać:P ale wygląda powalająco). Problem w tym, że oba kolorki, które widziałem były na starych plague monkach 
Z góry dziękuje za odpowiedź

Oczywiście, czemu nie?:) Sam mam regiment nowych Plague Monków (które są brzydsze wg mnie) i mam zamiar je dopasować do motywu przewodniego swojej armii.Lazur pisze:Plague Monki są super (reszta też). Bardzo podoba mi się kolorystyka i na moich szczurach bym coś podobnego chciał. Pytanie mam takie. Czy myslisz, że kolorystyka plague monków, którą Ty zastosowałeś sprawdziłaby się też na nowoedycyjnych mnichach?
W zasadzie to nie ma większego znaczenia, czy widziałeś to na Plague Monkach z starych, nowych, czy Chaos Warriorach czy Elfach. Tu chodzi o efekt draperii na szacie, sprawienia wrażenia wypłowiałego koloru, czy zabrudzeń. Nowe Monki dlatego że są z plastiku sprawiają wrażenie bardzo "obłych" w kształcie i trudniej na nich zastosować takie efekty jak na starych metalowych Monkach, które po prostu są ciekawsze do malowania. Oczywiście wszystko da się przenieść. Na Twoim miejscu bym się nie ograniczał, bo każdy kolor ma wiele odcieni, nie tylko te w pojemniczkach. Zrób sobie też testy na pojedynczych modelach albo samych częściach, to bardzo pomaga - ja pomalowałem z 10 główek szczurzych zanim osiągnąłem odpowiedni dla mnie kolor skóry.Lazur pisze:Zielony mi się nie podoba za bardzo i chciałem zrobić coś na wzór Twojego regimentu (który zobaczyłem na coolmini) albo taki pseudo pustynny szary, podobny do tego, który masz na globadierach tylko z dodaną szarą zebrą (Kurde ciężko to opisać:P ale wygląda powalająco). Problem w tym, że oba kolorki, które widziałem były na starych plague monkach
A nawiasem mówiąc, ostatnio wczytuję się w końcu w nowy podręcznik Skaveński, więc niechybnie odświeżę ten temat nowymi szczurkami z mojej hodowli

Doszedłem do tego samego wniosku. Pomaluje sobie 3ech mnichów na różne kolorki i poeksperymentuje. Fajnie by było gdybyś pomalował choć jednego nowego mnicha i wrzucił fotkę porównawczą starego mnicha z nowym
Miło by było gdybyś zdradził Twoją technike malowania szczurzej skóry o ile to nie tajemnica:P

Miło by było gdybyś zdradził Twoją technike malowania szczurzej skóry o ile to nie tajemnica:P

Bo zostały wrzucone 4 lata temu, a Ty odkopałeś bardzo stary wątekRyba pisze:Ej, czemu te zdjęcia się nie otwierają??

Wisła Kraków.