Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Nie mozesz uzywac dwóch arkane items w jednej postaci. I to sie dotyczy wszystkich przedmiotów. np. 2 broni itd.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Mam dwa pytanka dotczace Assasina:
1. Czy posiadajac 2 x bronie reczne, wykupujac Czarny Lotos, Assasin posiada obie trucizny z kotrych moze korzystac naraz ?
2. Czy posiadajac KB moze zadeklarowac iz nie chce sie korzystac z Zatrutych Atakow - czy one dzialaja ZAWSZE ?
1. Czy posiadajac 2 x bronie reczne, wykupujac Czarny Lotos, Assasin posiada obie trucizny z kotrych moze korzystac naraz ?
2. Czy posiadajac KB moze zadeklarowac iz nie chce sie korzystac z Zatrutych Atakow - czy one dzialaja ZAWSZE ?
1: Mozesz uzywac tylko 1 trucizny
2: Masz zatrute ataki to znaczy ze je masz nie wybierasz sobie.
2: Masz zatrute ataki to znaczy ze je masz nie wybierasz sobie.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Mam kolejne 2 pytania dotyczące DE (posiadam polski podrecznik)
1. Czy przy opisie Lokhir-a zapomniano napisc w opisie rynsztunku ze posiada dwie bronie ręczne ? Jest korsażem w opisie szczegółowe jest opisane ze posiada bronie reczne magincze i użyta jest liczba mnoga. Zmierzam do tego czy posiada bazowo 3 ataki czy 4 (3 + 1 za dwie bronie reczne) nie licze przy tym jego właściwości broni magicznej ?
2. Władcy Zwierząt posiadają Bicz (trakrowany jako broń ręczna) oraz bron reczna. Wiec pytanie czy maja dodatkowy atak ?
1. Czy przy opisie Lokhir-a zapomniano napisc w opisie rynsztunku ze posiada dwie bronie ręczne ? Jest korsażem w opisie szczegółowe jest opisane ze posiada bronie reczne magincze i użyta jest liczba mnoga. Zmierzam do tego czy posiada bazowo 3 ataki czy 4 (3 + 1 za dwie bronie reczne) nie licze przy tym jego właściwości broni magicznej ?
2. Władcy Zwierząt posiadają Bicz (trakrowany jako broń ręczna) oraz bron reczna. Wiec pytanie czy maja dodatkowy atak ?
2. z ap
Bardziej opłaca się dać lasce na koniku z ( chillwild ) poto żeby strzeleckie jednostki nie mogły strzelać i tylko poto , płaszcz dodający 1 kostkę mocy , czy oko co daje 6cali odległości ( co daje fakt ,ż ewiększośc łuczników niw ma zasięgu i ,że mogę sie zhować gdzieś i nawalać , co powiecie?
Szykuje oddzial exeków i chce im dac baner ASF.
Problem w tym ,ze są Khainite i normalny BSB nie moze się do nich przyłączyć.
Wymyslilem, że death Hag zrobie BSB dam jej baner ASF i Witchbrew.
Jest Khainite więc będzie mogla dołączyć do exekow. Czy mogę tak zrobić?
I teraz kolejne pytanie czy Witchbre też zadziala na exeków. W opisie ma "enemies fighting this unit". Więc niby tak....
Dzięki za pomoc
Problem w tym ,ze są Khainite i normalny BSB nie moze się do nich przyłączyć.
Wymyslilem, że death Hag zrobie BSB dam jej baner ASF i Witchbrew.
Jest Khainite więc będzie mogla dołączyć do exekow. Czy mogę tak zrobić?
I teraz kolejne pytanie czy Witchbre też zadziala na exeków. W opisie ma "enemies fighting this unit". Więc niby tak....
Dzięki za pomoc
a) Moze dołączyc nie tylko do ExE ale także do kazdego innego odziału.
b) Jak sama nazwa wskazuje to jest przeznaczony tylko dla wiedzm. Wiec nie działa.
b) Jak sama nazwa wskazuje to jest przeznaczony tylko dla wiedzm. Wiec nie działa.
g ... prawdaGarG pisze:b) Jak sama nazwa wskazuje to jest przeznaczony tylko dla wiedzm. Wiec nie działa.
Nie wiem gdzie tam znalazłeś że witch elves only, więc zadziała on na każdą jednostkę w której wystawimy hag.AB pisze:Witchbrew affects the Hag's unit for the entrie battle.