kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
dzięki i mam pytanie nasuwające się po ostatniej bitwie ze szczurami
salamandry gdy wejdą do walkki wręcz muszą się dostawić możzbą modeli(jak to jest opisane w zasadach skirmishu) czyli wtedy walczą po środku same skiny a na krawędziach salki
czy
dostawiają sie najpierw salki(czyli potwory) a potem skiny tam gdzie jest wolne miejsce?
salamandry gdy wejdą do walkki wręcz muszą się dostawić możzbą modeli(jak to jest opisane w zasadach skirmishu) czyli wtedy walczą po środku same skiny a na krawędziach salki
czy
dostawiają sie najpierw salki(czyli potwory) a potem skiny tam gdzie jest wolne miejsce?
Galahar, zastanowiłeś się w ogóle na co konkretnie odpisujesz, czy pisałeś posta tylko po to, żeby coś napisać?
RB, str. 41
The only exception to this is that units that breaks and flee from multiple combat are allowed to move through any of the enemy units they were fighting (as in the case of a unit defeated by two enemies, one to its front and one to its rear), in the same way as descibed above.
Wolfgar, generalnie tak, ale Twoja sytuacja jest wyjątkiem. Masz tu cytat:Wolfgar pisze:Zaraz zaraz to wpadając na wrogą jednostkę w ucieczce, jednostka uciekająca nie zostaje automatycznie zniszczona?
RB, str. 41
The only exception to this is that units that breaks and flee from multiple combat are allowed to move through any of the enemy units they were fighting (as in the case of a unit defeated by two enemies, one to its front and one to its rear), in the same way as descibed above.
Jeżeli podczas kombatu moje jednostki mają styk tylko z wrogim czempionem, to niezależnie od liczby zadanych przeze mnie ran, przeciwnik ściąga tylko czempiona. To wszyscy wiemy. Ale gdzie jest zapisek dotyczący tej sytuacji, bo nie mogę znaleźć?
Mam. Spasiba.
Jeżeli na break test rzucisz dwie jedynki, to niezależnie od wyniku przegranej walki zawsze stoisz.