Ubodzy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
DrętWy 40% pisze:Gdyby zrobili u nas jak w Chinach, że nie zarobisz to nie zjesz i byłoby dobrze i wszystkie te nieroby wzięły by się do pracy
Świetny pomysł. tylko żeby zarobić musisz pracować 14 godzin i dostaniesz za to na jedzenie i to w nie największych ilościach.
Napisze może jeszcze raz bo nie każdy widać o tym wie że socjalizm to nie tylko komunizm. To także m.in. Marksizm, Anarchokolewktywizm, anarchokomunizm czy socjalliberalizm. A to co było w ZSRR to leninizm i stalinizm, komunizmu to w praktyce tam nigdy nie było.
P.S. Niech ktoś spróbuje powiedzieć ubogim w Ameryce Południowej /Afryce że skoro nic nie robią to niech są biedni.
Pracują po kilkanaście godzin dziennie a korporacje które rozrosły się dzięki KAPITALIZMOWI (np. Nestle, Coca cola itp.) płacą im 10 centów za godzine pracy. To ich wina?
Biedni są ale nie przez to że nie pracują ale ze politycy (i wszyscy co mają wpływ) gówno robią dla innych
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
Twierdzisz, ze np. wśród afrykańskiej biedoty praca po kilkanaście godzin dziennie jest powszechna? Odważna teza.Stix pisze: P.S. Niech ktoś spróbuje powiedzieć ubogim w Ameryce Południowej /Afryce że skoro nic nie robią to niech są biedni.
LOL. Tekst miesiąca.karl1299 pisze:Biedni są ale nie przez to że nie pracują ale ze politycy (i wszyscy co mają wpływ) gówno robią dla innych
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
nieprawda, bo to jest text miesiąca...Szczurza Jucha pisze:Afrykańska biedota zajmuje się głównie strzelaniem do siebie z kałaszy.
a co do biedy i bycia ubogim, to radzę się przyzwyczajać, bo na całym świecie widać zanik tzw klasy średniej i podział społeczeństw będzie coraz mniejszy, pozostaną bogaci i biedni, jedyne co możemy zrobić to zatroszczyć się o to by być w tej 1 grupie...