Za przeproszeniem. TO JA ZAŁOŻYŁEM TEN TEMAT!!!! Wydzieliłem go z innego, a post Barba uznałem za pierwszy który zdecydowanie odbiegł od tematu głównego.mdłości pisze:... tylko tak troszkę śmieszy mnie to dbanie o te 70% graczy i zakładanie tematu o zalewie polskiej ligi przez demony i VC, przez kogoś kto właśnie w takiej parze (VC + DL) wygrywa turniej.
Demony i Vampiry zalewające Polską ligę WFB
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.
Albo przyjdź do Wrocławia gdzie DL i VC spotyka się sporadycznie
Tniemy DL i VC i polepszamy słabe armie , albo nic. Ma być fair !
Takie ogry , przed wyjściem nowych DL i VC, były słabe , teraz też są .
Jak ma nie być przegiętych armii , to czemu mają być słabe ?

Tniemy DL i VC i polepszamy słabe armie , albo nic. Ma być fair !
Takie ogry , przed wyjściem nowych DL i VC, były słabe , teraz też są .
Jak ma nie być przegiętych armii , to czemu mają być słabe ?
1 Dariusz Butanowicz VC
2 Darek Polit Demony
3 Tomek Hądzlik Demony
4 Adam Lewański Demony
5 Tomasz Szwedow VC
6 Maciej Dziopak Demony
7 Sebastian Daszkiewicz Demony
8 Bartłomiej Fedyczak VC
9 Kuba Jankowski DE
10 Piotr Holanowski VC
11 Michał Szczepaniak DE
12 Tomasz Miszta WE
13 Bartosz Białowąs Demony
czy ktos z tej grupy ktora tutaj byla wymieniona wypowiedzial sie w temacie?
moze poprostu zbanowac ludzi ktorzy kupili VC czy demony po wydaniu nowych bookow Smile
dalmar (tylko przyklad) jak pamietam od zawsze cisnal WE, to niech gra dalej WE
szwedow od zawsze mial VC, trudno zeby jemu to zabrac Smile
ps. gram VC od zawsze. nigdy na turze nie gralem inna armia. ale w 99% popieram barba w jego checi czynienia "dobra"
5 Tomasz Szwedow VC
6 Maciej Dziopak Demony
7 Sebastian Daszkiewicz Demony
8 Bartłomiej Fedyczak VC
9 Kuba Jankowski DE
10 Piotr Holanowski VC
11 Michał Szczepaniak DE
12 Tomasz Miszta WE
13 Bartosz Białowąs Demony
czy ktos z tej grupy ktora tutaj byla wymieniona wypowiedzial sie w temacie?
moze poprostu zbanowac ludzi ktorzy kupili VC czy demony po wydaniu nowych bookow Smile
dalmar (tylko przyklad) jak pamietam od zawsze cisnal WE, to niech gra dalej WE
szwedow od zawsze mial VC, trudno zeby jemu to zabrac Smile
ps. gram VC od zawsze. nigdy na turze nie gralem inna armia. ale w 99% popieram barba w jego checi czynienia "dobra"

to, że cenzura od rzeczy... sytuacja jest chora tak jak te demony i VC i niech mi nikt nie mówi, że są ładną, fajną armią, z która można wygrać...BOGINS pisze: A ot tak sobie wymyśliłem. Jedni chcą zbanować demony vc,czołgi, a ja chcę zbanować figurki które nie są GW. Co jest logiczniejsze?
Proszę o stonowanie twych wypowiedzi. Jeszcze raz i dostajesz ostrzeżenie. GK
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2008, o 18:38 przez Leszczu, łącznie zmieniany 1 raz.
Szczurza - w dziale bestii się z tobą zgadzam. Mówisz o changbringerach? nie niestety nie mam. 90% figurek z dlu było kiepskimi żalkonwersjami, tak jak jako sędzia na Polconie widziałem - wiele było takich.
A co do orków. Nie miałem przyjemności gry nią vs demony. Wiem że jak widzę bolca albo armatę to sikam po gaciach moją wroną i szukam lasu za którym mógłbym się schować..
A co do orków. Nie miałem przyjemności gry nią vs demony. Wiem że jak widzę bolca albo armatę to sikam po gaciach moją wroną i szukam lasu za którym mógłbym się schować..
mdłości pisze:sorry green, nie widziałem, ale może ty też grasz demonami
Tak. Też gram demonami. Ale nie kupiłem sobie armii po wyjściu kodeksu. Demonami grałem jeszcze jakieś 2 lata przed kodexem.
A wiesz czemu nie pojechałem na Arene... Bo gram demonami. Już po Draconie powiedziałem ze ta armia jest przewalona i obiecałem sobie ze nie zagram już na żadnym masterze tą armią. Na DMP niestety zostałem zmuszony.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.
- Jacek_Azael
- Masakrator
Ja jestem za tym, żeby grać na jednym bogu, ale to tylko moje zdanie ( i Drakkara zdaje sięA ot tak sobie wymyśliłem. Jedni chcą zbanować demony vc,czołgi, a ja chcę zbanować figurki które nie są GW. Co jest logiczniejsze?

Bogins. . . napisz wyraźnie i dużymi literami o co ci chodzi.
Ja czekałem kilka lat na nowe DE, miałem dużą przerwę w graniu. Po wyjściu AB zaczynam poważniej dziubać armię żeby się przygotować na PGA. Nie narzekam na wyniki, nawet na 6ed nie szło źle i na każdym lokalu na którym się zjawiłem wygrywałem 2 bitwy na 3. I nigdy podczas 6ed nie przyszło mi do głowy aby sprzedać armię i olać battla. A odkąd wyszedł 7ed ab i zacząłem więcej grać coraz częsciej chodzi mi to po głowie i to mimo tego, ze w sumie na 3 rozegrane dotychczas bitwy z DL wycisnąłem 39 pkt (słabi przeciwnicy i dużo farta
), mimo to że mam całkiem niezłe wyniki. . . po prostu sram na battla w takiej postaci. Przecież to co się obecnie dzieje jest żałosne.
Ja czekałem kilka lat na nowe DE, miałem dużą przerwę w graniu. Po wyjściu AB zaczynam poważniej dziubać armię żeby się przygotować na PGA. Nie narzekam na wyniki, nawet na 6ed nie szło źle i na każdym lokalu na którym się zjawiłem wygrywałem 2 bitwy na 3. I nigdy podczas 6ed nie przyszło mi do głowy aby sprzedać armię i olać battla. A odkąd wyszedł 7ed ab i zacząłem więcej grać coraz częsciej chodzi mi to po głowie i to mimo tego, ze w sumie na 3 rozegrane dotychczas bitwy z DL wycisnąłem 39 pkt (słabi przeciwnicy i dużo farta

"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
-
- Mudżahedin
Powiedzcie mi panowie co sie ztało z innymi Armiami z 7 ed?
Krasnale ? zawsze były silne czy w 7 ed dostały jeszcze wiekszego kopa ?? raczej watpie
Orki ? masakra praktycznie zrobili z nich armie ważywo :/
Imperium dośc silne ale tylko na standardzie dez niego zero szans :/
He (armia po strnie dobra ...) ASF chociaż jedna armia która reprezentuje powiedzmy dobro w wfb STAR DRAGONY niezła maszyna i chyba od tej armi zaczoł sie dopakowanie armi :/
VC (armia po stronie zła że tak powiem) masakra chyba najsilniejsza armia w WFB recast masakta
DL (armia po stronie zła .......) przegięta na max 2 miejsce w klasyfikacji
DE ludzie kto wymyslił ta Hydre taki koszt punktowy zblizony do wargulfa a takie umiejetności :/
Każda nastepna armia staje sie coraz silniejsza choc spadek przy nowym DE co sie dzieje ? czy stanie sie tak jak z konfrontacja gdzie przy armi nieumarłych wezmiemy 1 fiurke DIABŁA i możemy nia wygrac cała bitwe ??
Krasnale ? zawsze były silne czy w 7 ed dostały jeszcze wiekszego kopa ?? raczej watpie
Orki ? masakra praktycznie zrobili z nich armie ważywo :/
Imperium dośc silne ale tylko na standardzie dez niego zero szans :/
He (armia po strnie dobra ...) ASF chociaż jedna armia która reprezentuje powiedzmy dobro w wfb STAR DRAGONY niezła maszyna i chyba od tej armi zaczoł sie dopakowanie armi :/
VC (armia po stronie zła że tak powiem) masakra chyba najsilniejsza armia w WFB recast masakta
DL (armia po stronie zła .......) przegięta na max 2 miejsce w klasyfikacji
DE ludzie kto wymyslił ta Hydre taki koszt punktowy zblizony do wargulfa a takie umiejetności :/
Każda nastepna armia staje sie coraz silniejsza choc spadek przy nowym DE co sie dzieje ? czy stanie sie tak jak z konfrontacja gdzie przy armi nieumarłych wezmiemy 1 fiurke DIABŁA i możemy nia wygrac cała bitwe ??
Twierdzenie , ze jak są demonami to muszą być super jest twierdzeniem błędnym . To HE i Lizaki powinni mieć najlepszą magię , (chociaz DL też , ale one takową mają a HE i Lizzaki nie ) itp.itd.Jacek_Azael pisze:Ja jestem za tym, żeby grać na jednym bogu, ale to tylko moje zdanie ( i Drakkara zdaje sięA ot tak sobie wymyśliłem. Jedni chcą zbanować demony vc,czołgi, a ja chcę zbanować figurki które nie są GW. Co jest logiczniejsze?) to jest lekarstwo jak dla mnie. Demony i tak będą dobre, muszą być bo to demony, a nie banda pesantów czy czegoś podobnego. A konwersje, to jak dla mnie nieodłączna część tego hobby.
Ja oponuje za tym , żeby przyciąć te armie , ale z drugiej strony to nie fair wobec starych graczy DL .... Ahh , nie dogodzisz każdemu .
Jak wyszły nowe krasie to graczy od krasnali przybyło
Jak były nowe HE to było głośno jakie to ASF jest przegięte. Jeśli chodzi o VC i DL trzeba się do nich przyzwyczaić i nauczyć z nimi grać. Zdziwiłem się pomysłem osłabienia armii imperium i obcięciu ich do jednego czołgu. Ja myślałem że w dzisiejszych czasach już każdy umie usypiać czołg:D

czolgi mozna wylaczyc... ale zniszczyc przy debilnym faqu o braku polowy pkt i o podstawce 50x100 mm jest naprawde niezlywkle trudno... niektore armie zwyczajnie nie maja jak, hellblaster tez slaby nie jest, a mimo wszystko mniej prostacki...Arbaal pisze:Ja myślałem że w dzisiejszych czasach już każdy umie usypiać czołg:D
Ritchie, mi o nic nie chodzi, tylko o absurdalność tych postów.
Wywalmy nowy kodeks, wywalmy nowe jednostki, w ogóle rozwalmy turnieje bo są bez sensu! PO co ludziom te współzawodnictwo? Zostańmy może przy domowych gierkach...
Ritchie mój post z wywaleniem konwersji był równie absurdalny co wywalenie nowych kodeksów. Chciałem to tylko wam uzmysłowić.
To nie moja wina że do/w Krakowie jest tylu graczy VC/Dl
To nie moja wina że w Lubuskim jest ich może około 7 razem, naprawdę!Mój przekaz jest taki. Weźcie się ludzie do pracy. nie bójcie się wydawać kasy na figsy, tracić czasu na malowanie i poznawanie zasad oraz strategii, wtedy takiego biadolenie nie będzie. Buu przegrałem itd.
Wywalmy nowy kodeks, wywalmy nowe jednostki, w ogóle rozwalmy turnieje bo są bez sensu! PO co ludziom te współzawodnictwo? Zostańmy może przy domowych gierkach...
Ritchie mój post z wywaleniem konwersji był równie absurdalny co wywalenie nowych kodeksów. Chciałem to tylko wam uzmysłowić.
To nie moja wina że do/w Krakowie jest tylu graczy VC/Dl
To nie moja wina że w Lubuskim jest ich może około 7 razem, naprawdę!Mój przekaz jest taki. Weźcie się ludzie do pracy. nie bójcie się wydawać kasy na figsy, tracić czasu na malowanie i poznawanie zasad oraz strategii, wtedy takiego biadolenie nie będzie. Buu przegrałem itd.
No tak, tylko ludzie ponarzekali, ponarzekali, i okazało się to fałszem. Żaden master chyba nie miał na 10 pierwszych miejsc miał 5x HE?Jak były nowe HE to było głośno jakie to ASF jest przegięte.
Przy aktualnej supremacji VC i DoCH turnieje rzeczywiście jakby mniej sensu mają, bo co to za współzawodnictwo, jak stoisz na gorszej pozycji?Wywalmy nowy kodeks, wywalmy nowe jednostki, w ogóle rozwalmy turnieje bo są bez sensu! PO co ludziom te współzawodnictwo? Zostańmy może przy domowych gierkach...
Uerph.
Bogins
w końcu coś sensownego napisałeś. Turnieje są bez sensu. Po co komu takie współzawodnictwo gdzie na top 10, 7 armii do DL i VC z czego top3 obsadzają w 100%. . . lepiej chyba zostać przy domowych gierkach gdzie umawiam się z przeciwnikiem, że nie biorę inverta i dobieram wroga tak by bitwa była wyrównana.
Wydaje mi się, ze jedyne co jest Ci w stanie uzmysłowić absurdalność Twojego rozumowania to sytuacja w której przychodzisz na turniej w którym na 100 miejsc, 80 jest obsadzone przez VC i DL. . . bo argumenty i statystyki odbijają się jak od ściany.
w końcu coś sensownego napisałeś. Turnieje są bez sensu. Po co komu takie współzawodnictwo gdzie na top 10, 7 armii do DL i VC z czego top3 obsadzają w 100%. . . lepiej chyba zostać przy domowych gierkach gdzie umawiam się z przeciwnikiem, że nie biorę inverta i dobieram wroga tak by bitwa była wyrównana.
Wydaje mi się, ze jedyne co jest Ci w stanie uzmysłowić absurdalność Twojego rozumowania to sytuacja w której przychodzisz na turniej w którym na 100 miejsc, 80 jest obsadzone przez VC i DL. . . bo argumenty i statystyki odbijają się jak od ściany.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
To prawda, kiedy grałem hordami musiałem conieco poświęcić żeby czołg przestał jeździć ale kiedy gram he(moja druga armia) spokojnie można go wybolcować. Tak jak już mówiłeś, zależy kto z kim graczolgi mozna wylaczyc... ale zniszczyc przy debilnym faqu o braku polowy pkt i o podstawce 50x100 mm jest naprawde niezlywkle trudno... niektore armie zwyczajnie nie maja jak

Poczekajcie jak wyjdą nowe lizaki, szczury i bestie to będziecie mieli więcej tematów do dyskusji o przegiętości niektórych armii i co poniektórzy zejdą z VC i DL. Może żadna a może wszystkie trzy armie które wymieniłem będą przegięte lub nie:roll:
-
- Powergamer Rozpiskowy
A może tak podsumować.
Powergaming żywi się powergamową pożywką i możliwościami powergamerskich zasad.
Jak Stary Świat znany GW zawsze dopakowywało nowe armie - bo z tego żyją - i żadne biadolenia tego nie nie zmienią. Więc VC i DoCh stały się taką pożywką. Wyjdą nowe skaveny i powitamy w tym gronie nową i odkurzoną twarz (na 4 i 5 edycjach królowały skaveny, undeadzi i O&G, potem Wampiry)
Ktoś kiedyś na tym forum napisał, "że on przyjeżdża na turniej by wygrać, bo po to są". Pewno tak i jak chce to proszę.
Ja pojechałem na Arenę by sobie pograć, bo normalnie pracuję i na co dzień nie mam czasu (chyba, że trafi się okazja) i mimo, że dostałem straszny łomot się ciskać nie będę.
Ograniczanie komuś armii do wcześniejszych edycji to pomysł żaden, by nie powiedzieć głupi
Może inaczej?
Zrobić turniej - Mastera oczywiście, gdzie organizatorzy przygotowują dla konkretnych armii rozpiski standardowe. Wszyscy uczestnicy mają to samo. Z góry wiadomo co w nich jest, wiadomo jakie regimenty mam ze sobą przywieźć itd. Zgodnie z wojskowym powiedzeniem - "ch...wo ale jednakowo". Wtedy być może, w pełni.. w pełni podkreślam, by mi nikt nie zarzucał - zadecydują umiejętności.
Może by tak nie przesadzić - niech tylko dwie z bitew będzie na takich warunkach a punkty w nich podwójne.
Bez myków, haków kombosów itp....
Litości tylko nie piszcie, że umiejętność złożenia rozpiski jest przejawem skilla - takie powiedzenie może kogoś zemdlić. Wystarczy wejść na forum BP i znaleźć najbardziej wymaksowaną rozpę stworzoną przez uwagi forumowiczów. Kopiuj wklej.
Powergaming żywi się powergamową pożywką i możliwościami powergamerskich zasad.
Jak Stary Świat znany GW zawsze dopakowywało nowe armie - bo z tego żyją - i żadne biadolenia tego nie nie zmienią. Więc VC i DoCh stały się taką pożywką. Wyjdą nowe skaveny i powitamy w tym gronie nową i odkurzoną twarz (na 4 i 5 edycjach królowały skaveny, undeadzi i O&G, potem Wampiry)
Ktoś kiedyś na tym forum napisał, "że on przyjeżdża na turniej by wygrać, bo po to są". Pewno tak i jak chce to proszę.
Ja pojechałem na Arenę by sobie pograć, bo normalnie pracuję i na co dzień nie mam czasu (chyba, że trafi się okazja) i mimo, że dostałem straszny łomot się ciskać nie będę.
Ograniczanie komuś armii do wcześniejszych edycji to pomysł żaden, by nie powiedzieć głupi
Może inaczej?
Zrobić turniej - Mastera oczywiście, gdzie organizatorzy przygotowują dla konkretnych armii rozpiski standardowe. Wszyscy uczestnicy mają to samo. Z góry wiadomo co w nich jest, wiadomo jakie regimenty mam ze sobą przywieźć itd. Zgodnie z wojskowym powiedzeniem - "ch...wo ale jednakowo". Wtedy być może, w pełni.. w pełni podkreślam, by mi nikt nie zarzucał - zadecydują umiejętności.
Może by tak nie przesadzić - niech tylko dwie z bitew będzie na takich warunkach a punkty w nich podwójne.
Bez myków, haków kombosów itp....
Litości tylko nie piszcie, że umiejętność złożenia rozpiski jest przejawem skilla - takie powiedzenie może kogoś zemdlić. Wystarczy wejść na forum BP i znaleźć najbardziej wymaksowaną rozpę stworzoną przez uwagi forumowiczów. Kopiuj wklej.
rany, kolejny beznadziejny nic nie wnoszący post. ..