Mortals 2400

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Mortals 2400

Post autor: szafa@poznan »

Ot taki pomysl na 2400 na turniej...

Lord na smoku, gazy, słomka, enchant shield
Ex champion na demonic steedzie, regenka, flail, tarcza, kornik
Caddy na koniku

5 chosenów khorna, sztandar muzyk
5 rycerzy khorna, sztadar muzyk
5 maruderów, flail muzyk
5 kundli
5 kundli

3 minoski, undivided, GW
3 minoski, undivided, GW
6 furies
3 screamers

3 Dragon ogres, Gw, LA

Mam tylko jeden dylemat...czy nie lepiej zamienićskrimerki na nieduży herdzik do zadań specjalnych...

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Ja bym tam dwa spawny slanesza wstawił, ale to takie moje zboczenie. :)
A za co? Nie mam pojęcia. Ale bym wstawił :D
Uerph.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

standardzik z lekka wariacja na inny temat

mocne i fajne

screamerki sa super, nie warto

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

skrimerki, no coz...sa ok. Co prawda tylko jeden doleciał do organów i splewił, ale chyba je zostawie. Balem sie ze 3 szybciutko splyną - ale w sumie maja duzo wieksza zywotnosc niz 6 furii dzieki t4 i lepszemu Ld.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

no ba ;)

ja ostatnio biore 5 screamerkow i to jeden z oddzialow ktore najwiecej robia :P

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Post autor: Szczur6 »

Bardzo podobna rozpa do mojej, rózni się tylko tym że ja mam 1 oddział kawy więcej i nie daje sztandarów. No i nie mam Dragon ogrów :lol:
Fajnie się tym gra.
Zastanów się czy może nie lepiej wywalić wszystkich bohaterów i zostawić samego smoka, mi się sprawdza. Ale muszę za to brać kupe marków khorna żeby mieć jakiś dispel.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

przede wszystkim, nie wierzę w instytucję wujka dobrej rady i i tak nic nigdy nie zmieniam na podstawie sugestii z forum; ani nie sugeruję się innymi rozpami, chyba że coś wychodzi w praniu.

Po co patrzeć na czyjeś rozpiski skoro samemu robi sie lepsze, czyż nie?:P

@thurion - sam grałbym na czterech gdyby były punkty, ale cóż - wole 5 kundli niż kolejnego skrimera - i tak zazwyczaj są "one use only". A kolejnych 30 punktów zupełnie nie ma skąd ściąć.

@szczur - o ile bez smoka zdarza się grywać (np. na mniej niż 2k:P) o tyle luj na demonie to absolutny "must be" - od niego zawsze zaczynam rozpe. I na pewno nigdy nie złoże rozpiski bez niego - jest po prostu zbyt dobry :D Sztandary na kawalerii? Toż to elita, nie wypada by jechali bez sztandaru do walki :P

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

A Fuj! Khorne i Screamerki?? Tylko żebyś nie mówił później, że grasz klimatem :P

Ja bym się furii nie pozbywał. Mały herd bez ambusza jest mało skory do zadań specjalnych :wink: Chyba, że zamienisz caddego na shamana, wtedy z braku lasu i domków mógłbyś go tam na chwile kitrac (i znalazłyby się punkty na screamera).

Ogólnie fajna, ale nie wykorzystujesz mozliwości wystawienia mammotha, Giant Spined Chaos Beasta ani chaos spawna wg. forgeworlda. Troche szkoda ;)
przede wszystkim, nie wierzę w instytucję wujka dobrej rady i i tak nic nigdy nie zmieniam na podstawie sugestii z forum; ani nie sugeruję się innymi rozpami, chyba że coś wychodzi w praniu.

To po co generujesz posty spamozordzie :P :lol: :wink:oczywiście no offence

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

bo to moje hobby i lubię o tym pogadać :D

po przemysleniach ulepszona wersja wygląda tak:
- szaman zamiast konneog może być - i tak nikt do niego nie strzela. A jak jakiś fast/latacz będzie go gonił to tym lepiej, bo nie bedzie przeszkadzał reszcie armii :D 26 pts w przód.
- spiry zamiat flaili na maruderach- może ja nimi dziwnie gram, ale oni tylko sie wyginają na wszystkie strony screenujac, i nikt i tak nie przyjmuje ich szarzy slyszac 5 ataków s5. Więc spiry. No i mam figury ze spirami (półproks daje rade:P). kolejne 5 pts do przodu.
- i właśnie uciułałem punkty na kolejne 5 psów :D

Lord na smoku, standard
Ex na demonie, standard
Caddy szaman

5 psów
5 psów
5 psów
5 maruderów, muzyk spear
5 khorników, muzyk baner
5 chosen korników, muzyk baner

3 minoski GW
3 minoski GW
6 furii
3 skrimy

3 DRO full opcja

Pora na kolejny test :D Ataman - może ty luju, dawno nie graliśmy :D

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

no to juz bardziej ambitne :D i nadal wporzo, przynajmniej nie mam wrazenia 'kopiuj wklej' :P

nie zeby mi to przeszkadzalo :) nie jestem takim rozpiskowym ekstremistą jak Marios :P mi nie przeszkadza jak wzsyscy graja ta sama rozpa, i tak wiem ze mam ja najladniej zrobiona i umiem ja najlepiej grac i ze to ja pierwszy zlozylem pewne schematy :P :P :P ;) ;) ;) (ciekaw jestem kiedy Ziemko sie odezwie w tym temacie :p)

pzdr !! :P :P

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

Pora na kolejny test Ataman - może ty luju, dawno nie graliśmy
Takie wyzwanie!? I to na ogólnopolskim forum!? I jak tu sie wymigac :?: :wink:
Niech będzie ten piątek w Cube. Zobaczymy w ile tur poradzisz sobie z mamuciątkiem :P (rozpe zaraz wrzuce w temacie obok)
i tak wiem ze mam ja najladniej zrobiona i umiem ja najlepiej grac i ze to ja pierwszy zlozylem pewne schematy
thurion - prawie jak szósty bóg chaosu :shock: :wink:

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

ataman pisze: thurion - prawie jak szósty bóg chaosu :shock: :wink:
thurion, 712 km od Żywca :wink:

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

rozpy thuriona - prawie jak oryginalne :P

Hehe, jakie to genialne pomysły wyczaiłeś jakich nie było nigdy wcześniej:P?? No offence i full friendly, ale zwyczajnie grając chaosem dochodzi sie do pewnych wniosków - np. każdy zaczyna od armour of damnation i gazów na lordzie, by stwierdzić że armour to topienie punktów po kilku bitwach bo i tak nikt nie bije w lorda. Podobne wnioski np. w exaltedem (typu: lepiej demonic mount niz jugger).

A trójki minosów to ja wymysliłem a ty odemnie skopiuj-wklejowałeś :P

pozdro :D

Ataman - o 13 koncze wyklad jutro, na 15.30 do cube zdąze. I bez mamuta mi sie nie pojawiaj, moja rozpa powyżej :D

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

szafa@poznan pisze: A trójki minosów to ja wymysliłem a ty odemnie skopiuj-wklejowałeś :P
nom, ale godny patent :) naprawde :P

ale ja i tak mam wiecej patentow :P :wink: :wink:

ODPOWIEDZ