Demony i Vampiry zalewające Polską ligę WFB

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Handełek pisze:
Taki jest obecny metagame i trzeba to przełknąć.
.
Łykaj.
Ja wolę bardziej aktywne podejście do sprawy.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

to co mowisz jest bez sensu tych armii nie da sie ograc moze niektore maja latwiej ze startu ale to co prezntuje gw robiac kolejne podreczniki jest chore

wedlug mnie powinno sie cofnac demony i wampiry do 6 ed

i zeby potem sie odrazu nie okazalo ze imperium wrocilo z przegietymi czolgami to je zbanowac do 0-1

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

Oskar pisze:Na arenie nie gralem , nie wiem czy przyjade na stratega , ogólnie ta gra nie ma sensu . Czekam na noowy book wh40k space marines :P
Mam identyczne odczucie. Po prostu nie jadę już na żaden turniej z czystym limited, bo on w chwili obecnej nie przystaje do realiów turnieju. Czasami, ktoś, gdzieś zrobi tura ze scenariuszami przycinającymi to i owo i chętnie się wybiorę.

Ronin
Pseudoklimaciarz

Post autor: Ronin »

Witam!

A jak wygladala sytuacja na ostatnich 5-10 turniejach? Chetnie zobaczylbym troche wieksza probe statystyczna niz lista 12 graczy na jednym turnieju. Ot tak, z ciekawosci.

Jason
Mudżahedin

Post autor: Jason »

Moim zdaniem nie ma co banować Demonów i VC z turniejów bo to będzie tylko naprawianie błędów kolejnymi błędami. Ja zagłosuję nogami i przestane chodzić na turnieje, kiedyś nie chodziłem i nic mi się nie stało. Zawsze grałem w WFB dla zabawy i dalej moge sobie tak pograć w domu albo w klubie w jakiejś kampanii czy coś. Poczekam aż GW ogłosi powrót do korzeni i zbalansowanie wszystkiego z jednoczesnym osłabieniem, bo zanim to nastąpi to chodzenie na turnieje jest sponsorowaniem komuś figurek.

WFB nigdy nie był systemem dobrym na turnieje ale teraz to jest chyba jasne jak nigdy. A powergamerów chyba trzeba zostawić samym sobie. Może jak na którymś turnieju będą same Demony to coś się zmieni.
The most important rule!
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Lizardmen, Bretonnia, High Elves

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

mam tez ciekawe rzecz dla demonow zeby

za kazdy oddzial special trzeba miec 1 oddzial odpowiedni do tego boga

tak samo z rarami tylko ze po 2 cory

czyli

1 oddzial blood leterow daje mozliwosc wystawienia jednych psow

2 oddzialy horrorow daja mozliwosc wystawienia jednego flamerow

oprocz ego zrobilbym z jugera bestie z 3 woundami 4 tafa i 4+ save

a jedczowi dawala +2 do sava

i dodac minimalnie drozsza syrene bo nie moze ona kosztowac wiecej niez dworficka i byc wiele lepsza

kasowac warda na magiczne ataki

a co wampirow
mysle ze nie powinno sie savowac sypania warddem i regena

i dac wszystkim wampirom po 50 pkt na bloodliny

nie wiele zmian a efekt znaczny

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

a i zrobic to zeby byl tylko jeden recast

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Master Blaster

1 Mariusz Kiliszek VC
2 Jurek Brzozowski VC
3 Robert Mrozek DL
4 Karol Pietrowicz TK
5 Damian Drzystek WE
6 Michał Konieczny ESHIN
7 Zbyszek Łobocki VC
8 Michał Kołakowski O&G
9 Michał Jędrzejak WE
10 Tomek Szwedow VC

Wielki Dracon

1.Robert Mrozek Demony
2.Karol Malinowski Demony
3.Łukasz Łuczyński Mortale
4.Piotr Panufnik Demony
5.Michał Wojtkowiak VC
6.Maciej Dziopak Demony
7.Karol Pietrowicz Tk
8.Paweł Koszowski Lizardmen
9.Łukasz Jagalski Bretonnia
10.Jacek Grotha High Elves

Arena

1 Tomek Hądzlik Demony
2 Dariusz Butanowicz VC
3 Darek Polit Demony
4 Filip Górecki Skaven
5 Piotr Dębkowski Bretonnia
6 Adam Lewański Demony
7 Piotr Holanowski VC
8 Sebastian Daszkiewicz Demony
9 Tomasz Szwedow VC
10 Wojciech Łubkowski
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

I wedlug mnie nie powino sie cofac armii do 6 ed mimo ze mi sie to podoba
ale nie bedac samolubny pomyslcie o ilosc ghuli jakie ludzie muszieli kupic albo psow czy wrathow troche to kosztuje nie mowiac o dryadach czy 2 steam tankach albo wogle alterze ktory chyba by znikl wogle z gry

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Ronin pisze:Witam!

A jak wygladala sytuacja na ostatnich 5-10 turniejach? Chetnie zobaczylbym troche wieksza probe statystyczna niz lista 12 graczy na jednym turnieju. Ot tak, z ciekawosci.
O właśnie, z checią teżzobacze ile to nowych osób gra demonami i jak często.
Bo to że jest moze paru stałych graczy którzy jeżdżą i wygrywają w to uwierzę :P
Bo po jednym turnieju to nie ma co udziwniać.
Dla mnia chaos nowy to też moze byc mała wyginka.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Jest po prostu paru graczy z gotowymi armiami demonow, na drakonie jeszcze po prostu nie mieli figurek ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Ronin
Pseudoklimaciarz

Post autor: Ronin »

Dzieki GreenKnight!

Rzeczywiscie wydaje sie, sadzac po tym, jakimi armiami grali gracze w najlepszej dziesiatce 4 turniejow, ze znakomita wiekszosc wystawila albo demony, albo wampiry.

Moze wiec warto, przed kolejna impreza, pocwiczyc przeciwko tym konkretnym armiom i odpowiednio zoptymalizowac rozpiske? Za przyklad moze posluzyc tegoroczny zwyciesca GT w Anglii. Z bardzo podobna armia pojechal do Las Vegas, gdzie grajac glownie przeciw demonom i elfom mrocznym, znowu siegnal po trofeum. A z tego co twierdzil, nie byly to wcale grzeczne armie.

Czytalem tez, ze na Giant Fanatic w najelepszej dziesiatce bylo sporo mrocznych elfow. Czy mozliwe jest, ze gdyby nie dopuscic armii demonow i wampirow, by to wlasnie elfy zdominowaly wtedy impreze?

Awatar użytkownika
Rzymek
Kretozord

Post autor: Rzymek »

nie
DE są dobrze ustabilizowaną armia i nie mają nieprzepychalnych klocków, mają normalnie psychologię i breaki. Wg. mnie wystarczy zabrac VC recast'a i zrobic nakaz jednolicenia armii w DL i mamy głowne problemy z głowy

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Duke miał teraz prawie jednolite demony, a patrz który był ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

zejdzcie ze mnie kacper bo to sie nudne robi.
Na ostatnich szambernastu masterach trafialem non stop na vc i demony.Chcialem sobie udowonic ze gra tymi armiami a szczegolnie demonami nie wymaga dobrej taktyka.Zagrałem sobie demonami i mi starczy-fajnie jakbys sie nie podniecał że dasz mi 20,udławie sie satysfakcją itp.Mnie to nie bierze bo nie zbieram demonów :wink: i to było raczej jednorazowe.Uważam jednak że banowanie demonów i vc to beznadziejny pomysł bo wtedy nie gramy de facto w battla tylko w polish strategy games.O wiele lepiej połączyć CS'a (nawet prostego) z hardcorowymi scenariuszami i nowymi terenami.W przeciwnym wypadku skonczy sie tak że zbanujecie sobie całą nową edycje...
Na najbliższym masterze nie gram bretką bo ją rzuciłem(do szafy) i tym bardziej demonami :D

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

BOGINS pisze: Dla mnia chaos nowy to też moze byc mała wyginka.
chyba za duzo wypiles ;)

p.s.
musza byc az 4 tematy o demoanch i VC, ja juz powoli przestaje to ogarniac.. polaczcie moze te wszystkie biadolenia z dyskusji ogolnej z tym w jeden temat.. ? ?

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Post autor: Kosmo »

Jak dla mnie za dużo płaczu, jęku i lamentu. Po 6 stronach czytania tekstów "Demony i VC są złe, obetnijcie im recasta a demonom zróbcie mono god" człowiek chce sobie strzelić w łeb.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Śmiało. Wolny kraj, można zarówno narzekać, jak i w łeb sobie strzelać. Chyba widać, które tematy są o tym biadoleniu właśnie, jak kogoś to nie rusza to czytać nie musi.
Uerph.

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Na najbliższym masterze nie gram bretką bo ją rzuciłem(do szafy) i tym bardziej demonami
to czym, ogrami? :wink:

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

panowie zobaczcie jak sie teraz gra w w40k

ODPOWIEDZ