Banda nieumarłych (Mordheim)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Banda nieumarłych (Mordheim)

Post autor: Marko »

Nareszcie! Walcząc z choróbskiem, dokończyłem kilka figurek, które pozostały mi z bandy i otóż i cała banda, w całej krasie swej.

Zdjęcie rodzinne (I link do coolmini):
Obrazek

Ghoule: modele firmy Heresy - genialne figurki.
Obrazek Obrazek

Dire wolves: nieco przerobione psy chaosu - ucięte rogi, dorobione futro i uszy. Niestety figurki do bandy kupowałem przed pojawieniem sie nowych psów z GZ:) coolmini
Obrazek Obrazek

Pierwszego najemnika - zabójcę już pokazywałem, dawno dawno temu: tutaj

Drugi najemnik - ogr. Nieco przerobiony ze zwykłego plastikowego ogra, pomalowany tak, żeby sprawiał wrażenie martwego. Że nie tylko jest najemnikiem w bandzie nieumarłych, ale sam nim jest. coolmini
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Bohatery.
Pierwsze - dregi. Proste posklejanie flagellantów, zombi i chyba jeszcze kilku części + trochę modelowania. W malowaniu skóry chodziło mi o to, żeby pokazać, że całe życie siedzieli gdzieś w lochach. Stąd niezdrowy wygląd.
Obrazek Obrazek

Nekromantę już pokazywałem, dla przypomnienia: link

Na koniec wampir. Również model Heresy, spodobał mi się od razu, ale potem okazało się, że figurka jest nieco mniej poważna niż reszta bandy (chociażby znak batmana przy pasie:D), w związku z czym wymyśliłem, że chłopaczyna nigdy w życiu mordowaniem się nie parał, siedział w zamczysku, a w Mordheim jest od niedawna i jeszcze nie zdążył się zaaklimatyzować. Nie wiem, czy to działa, ale z całą bandą jakoś sie komponuje.
Obrazek Obrazek

No i to tyle. Póki co:) W przyszłości planuję zakup jeszcze kilku ghouli, dorobienie kilku zombi (najlepiej po jednym dla każdej rasy) i być może wymianę wampira na jakąś fajną laskę z Freebootera.

pzd

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Wspaniała banda. Gratuluje :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Profeska :O

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

zarąbista ,choć ten ogr wygląda tak troche jak ten z warcrafta :)

bagu82
Warzywo

Post autor: bagu82 »

bardzo mi sie podobaja, gitesik - tylko ogr wyglada bardziej jakby wlasnie wyszedl z jakiegos baru po niezlej bijatyce..na martwego nie wygląda imho (co nie przeszkadza mu byc swietnie pomalowanym!)

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

bagu82 pisze:tylko ogr wyglada bardziej jakby wlasnie wyszedl z jakiegos baru po niezlej bijatyce..na martwego nie wygląda imho
Ekhem, a ta dziura w plecach :roll: ?? Z resztą wg zasad to najemnik i nie musi być martwy.
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim

bagu82
Warzywo

Post autor: bagu82 »

;] oj no niby jest, ale z przodu wyglądała by lepiej ;] a ze nie musi byc martwy to wiadomo, tak czy siak malowanie naprawdę bardzo ładne

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Bardzo fajne :) masz styl który mi się bardzo podoba :) Proszę o przepis KREW bo jest supcio :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

Przepis na krew na pewno już gdzieś się pojawił... Ja robię mniej więcej tak, z tym, że bez purpurowego inka. http://warhammer.org.uk/PhP/viewtopic.php?t=23644. Tzn robię tak jak tam, tylko zazwyczaj więcej, to zależy zresztą ile chcę mieć krwi na modelu:)

pzd

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Bardzo ladna banda. Ogr mi sie najbardziej podoba. Za to dreg, pierwszy z lewej, wyglada troche silly z ta wielka glowa ;)

ODPOWIEDZ