BSB - wszystko, co trzeba o nim wiedzieć
Moderator: Gremlin
- Temple Guard
- Falubaz
Ja nie gram WE, ale dawałbym BSB ten talizman dający warda 2+ na ostatnią ranę. BSB ma 2 rany, więc pierwszą wklepią mu łatwo, ale z drugą mogą mieć "mały" problem Czy też tak gracie?grzech76 pisze:a wg mnie największym walorem BSB jest przerzut break'a, a więc ten pan powinien jak najdłużej żyć. pakowanie się w jednostkę, gdzie ktoś odmówi pojedynku czy też szczęśliwie go ubije nie jest dobrym pomysłem wg mnie.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Przy WE to Ty powinieneś wybierać walki a nie przeciwnik. Z resztą... Obowiązkiem w tej kombinacji jest Bladesinger.
Oddział WD z champem, BSB z SoMem i AoNem może zdziałać naprawdę wiele (no... chyba, że ma się takie rzuty jak ja i z 15 ataków z KB szarżujących WD i 8 ataków S6 altera na bear's anger ginie tylko jeden Chosen Knight Khornea ).
Ten talisman to najgorszy przedmiot jaki istnieje
Oddział WD z champem, BSB z SoMem i AoNem może zdziałać naprawdę wiele (no... chyba, że ma się takie rzuty jak ja i z 15 ataków z KB szarżujących WD i 8 ataków S6 altera na bear's anger ginie tylko jeden Chosen Knight Khornea ).
a wiesz ze ten kamyk daje tylko raz 2+ warda?czyli zdasz (albo nie) i potem jesteś tak samo miękki jak przedtemTemple Guard pisze:Ja nie gram WE, ale dawałbym BSB ten talizman dający warda 2+ na ostatnią ranę. BSB ma 2 rany, więc pierwszą wklepią mu łatwo, ale z drugą mogą mieć "mały" problem Czy też tak gracie?grzech76 pisze:a wg mnie największym walorem BSB jest przerzut break'a, a więc ten pan powinien jak najdłużej żyć. pakowanie się w jednostkę, gdzie ktoś odmówi pojedynku czy też szczęśliwie go ubije nie jest dobrym pomysłem wg mnie.
- Temple Guard
- Falubaz
Jesteś absolutnie pewien? Jestem przekonany, że działa od momentu zostania na 1 ranie aż do śmierci. Ktoś wyjaśni jaka jest prawda?Urban pisze:a wiesz ze ten kamyk daje tylko raz 2+ warda?czyli zdasz (albo nie) i potem jesteś tak samo miękki jak przedtem
EDIT: Już wiem, że jest jednorazowy, musiałem nie doczytać. A więc przedmiot, który uważałem za świetny okazał się strasznym bzdetem.
Temple Guard pisze:A więc przedmiot, który uważałem za świetny okazał się strasznym bzdetem.Urban pisze:a wiesz ze ten kamyk daje tylko raz 2+ warda?czyli zdasz (albo nie) i potem jesteś tak samo miękki jak przedtem
Nie Ty jeden
Torres -
- Temple Guard
- Falubaz
Urban pisze:Temple Guard pisze:A więc przedmiot, który uważałem za świetny okazał się strasznym bzdetem.Urban pisze:a wiesz ze ten kamyk daje tylko raz 2+ warda?czyli zdasz (albo nie) i potem jesteś tak samo miękki jak przedtem
Nie Ty jeden
Torres -Ten talisman to najgorszy przedmiot jaki istnieje
Nie wiem jakim cudem nie doczytałem, że jest jednorazowy, zawsze zwracam uwagę na takie rzeczy.
Ja stosuje taką taktykę:
na duże pkt bsb śmiga w pobliżu treemków
na małe pkt bsb w tancerkach z HoADem
na duże pkt bsb śmiga w pobliżu treemków
na małe pkt bsb w tancerkach z HoADem
- Jacek_Azael
- Masakrator
Za 11 dni mam turniej na 1200 x 2 i mam zamiar wziąć bsbJa na małe punkty nie biore bsb.
Po co ładować w niego punkty dla zdania jednego breaka.
czasami jest kluczowy ale mimo wszystko...
Haila mu dam, łuk z przerzutami i będzie ok, tak myślę. Nie mogę sobie pozwolić żeby na tak małe punkty treeman został "zjedzony" przez nie zdanie breaka. Na turnieju z początku września na własne oczy widziałem, jak nieruszony treeman zostaje zagoniony CR-em w pierwszej rundzie i nie chcę aby coś takiego mi się trafiło.
Ostatnio zastanawiałem się nad BSB z OakenArmour i zamierzam niedługo coś takiego przetestować.
Może to być trochę dziwne zestawienie ale według mnie daje lepszą przeżywalność na polu bitwy niż ward z kamienia.
EDIT
Od kilku turniejów BSB zawsze ratuje siedzenie brokułowi więc owa para ma miejsce w każdej rozpisce
Może to być trochę dziwne zestawienie ale według mnie daje lepszą przeżywalność na polu bitwy niż ward z kamienia.
EDIT
Od kilku turniejów BSB zawsze ratuje siedzenie brokułowi więc owa para ma miejsce w każdej rozpisce
- Jacek_Azael
- Masakrator
A hail nie lepszy na małe pkt.? W 100% się zgadzam z Piotrasem, to co robią flamery w tej edycji to przeginka kompletna
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2008, o 19:57 przez Jacek_Azael, łącznie zmieniany 1 raz.
Czemu Jacku dałes Piotrasa w " " ?
Hoda jest git na małe pkt, ale gdy ma się np. biegacza z kopem, czyli pkt jakieś 1500 i w górę do 1999. To bardzo wporządku. Ale jak już bierzesz 100% bsb i caddiego zapewne, biegacza sie nie bierze (to w koncu jest 450 pkt na 1300 w herosach...). Dlatego bsb też musi umieć przywalić.
To jest oczywiście moje skromne zdanie...
Hoda jest git na małe pkt, ale gdy ma się np. biegacza z kopem, czyli pkt jakieś 1500 i w górę do 1999. To bardzo wporządku. Ale jak już bierzesz 100% bsb i caddiego zapewne, biegacza sie nie bierze (to w koncu jest 450 pkt na 1300 w herosach...). Dlatego bsb też musi umieć przywalić.
To jest oczywiście moje skromne zdanie...
- Jacek_Azael
- Masakrator
Sorry to mój głupi nawyk Już zmieniam. Może wezmę ze słomką i wardem, ale na wrighty (dużo bądzie VC) to hail robi im sieczkę, a bsb ze słomką.......ale przecież od czego jest treeman
Wiesz, nie każdy gra na duszkach Są tacy co grają na wargu, a mój kumpel np. grywa na couchu (wiem wiem klimaciarz ).
Weź na turniej co uważasz za słuszne, zobaczysz co Ci się sprawdzi Skoro będzie dużo wraithów to weź hodę, bo razem z szyszkowaniem to duchów nie będzie.
Pozdro
Weź na turniej co uważasz za słuszne, zobaczysz co Ci się sprawdzi Skoro będzie dużo wraithów to weź hodę, bo razem z szyszkowaniem to duchów nie będzie.
Pozdro