![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Shadow warriors??
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Szrederator
- Chuck Norris
Shadow warriors??
w początkowych bitwach z orks&goblins niezbyt się sprawdzają ![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Za to w Mordheim są super ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Szrederator
- Chuck Norris
to co Mordheim??Nilgar pisze:Za to w Mordheim są super
to wszystko w co gramy to "system"
tak jak WH40 lub Lort
to są jeszcze mniejsze, nieznane
a do shadowsów to jak grasz przeciwko O&G i fanol ci nie doleci do twoich jednostek to oni są po to żeby go zabić, zmiażdżyć.
Możesz wystawić ich gdzieś do lasu a potem d razu na ngoblińskiego maga
tak jak WH40 lub Lort
to są jeszcze mniejsze, nieznane
a do shadowsów to jak grasz przeciwko O&G i fanol ci nie doleci do twoich jednostek to oni są po to żeby go zabić, zmiażdżyć.
Możesz wystawić ich gdzieś do lasu a potem d razu na ngoblińskiego maga
Jak dla mnie SW są bardzo przydatni. Polowanie na zostawionego maga bez opieki (choć tacy strasznie żadko się zdarzają). Bardo fajnie spowalniają przeciwnika, choć w 7ed. przez utratę zasady możności ruchu w 8" od wrogiej jednodtki bardzo utracili (zresztą jak każdy skirmish), nie mniej jednak gdyby nie ta zasada WE prawie nie dałoby się powstrzymać.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$
temat odnosnie mordheima jest gdzie indizej i prosze tam zadawać swoje pytania i uwagi...
Co do samych SW, wydaje mi się, że jest to jednsotka dobra i dalej przydatna, aczkolwiek nie zawsze opłaca się jej brac. Powiedzmy jak mamy nawet te 2 orły to już aż tacy dobrzy nie są, zaś sprawa zmienia się gdy mamy 4 bolce, wtedy są wręcz niezbędni. Jednostka do defensu, aby spowalniać wroga, ewentualnie zwiażać walka jakąś armate coby nam bolców nie porozpierdzielała. No i zawsze mają te longbowy, tylko nie wiem po jaka cholere im LA, mogliby być za to tańsi o ten 1pkt. Chcoiaż marzy mi się dla nich dodatkowa broń ręczna
Wtedy oddział godny uwagiby był
Co do samych SW, wydaje mi się, że jest to jednsotka dobra i dalej przydatna, aczkolwiek nie zawsze opłaca się jej brac. Powiedzmy jak mamy nawet te 2 orły to już aż tacy dobrzy nie są, zaś sprawa zmienia się gdy mamy 4 bolce, wtedy są wręcz niezbędni. Jednostka do defensu, aby spowalniać wroga, ewentualnie zwiażać walka jakąś armate coby nam bolców nie porozpierdzielała. No i zawsze mają te longbowy, tylko nie wiem po jaka cholere im LA, mogliby być za to tańsi o ten 1pkt. Chcoiaż marzy mi się dla nich dodatkowa broń ręczna
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
moim zdaniem nie sprawdzają sie ajko trzyamcze amgów, tylko jako oddział ze scoutem do zadań specjalnych. Jedna piąteczka spokojnie wystarczy
mozesz to uzasadnić??Belaner7 pisze:Plewy straszne,niewystawiać i tyle!
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
- Szrederator
- Chuck Norris
jak gram na 1000pkt. między innymi z dwoma magami i dwoma bolcami to ich brać??
No ja bym nie wystawial szkoda pkt. lepszy jest rydwan. Pozatym wiecie jak to jest ze scutem w nowej edycji ?? Słyszałem, że muszą być wystawienie w trudnym ternenie gdzie wróg ich by nie widzial, pozatym teraz jednostki nie widza 360 tylko 90 . Jak to jest ??
to znaczy tyle co, że mozesz wystawić shadowoów zaraz za jednostka wroga, na jego bocznej\tylnej steefie ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
@Szederator, na 1k mogą sie nie zmieścić, ale jeśli grasz na 4 bolcach i magii to warto ich wstawić.
@Szederator, na 1k mogą sie nie zmieścić, ale jeśli grasz na 4 bolcach i magii to warto ich wstawić.
Ja gram cultem slaanesha. Shadow warriorsi to nieodlaczna czesc mojej rozpiski, i spisuja sie swietnie. Zwykle biegna gdzies rozwalac a hth jakies maszyny wojenne, spowalniaja marsza, a i ustrzelic jakiegos fasta potrafia ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
No trzeba przyznac ze są ciut za drodzy. Ale to też zależy czy się gra. Czasami są dobrym wyborem a czasami jak juz to wspomniano lepiej za te pkt chariot wystawić. Nie mniej jednak o wiele częściej gościliby na stołach gdyby mieli additional hand weapon. A skoro nie mają to lipa.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$