"CS-czyli critical shot" 11.10.2008 Warszawa
9 PD u VC to nie 9 PD u innych armii.wskrzeszanie z recastem rzucają na jednej kości - a dispelowac trzeba na 2 (żeby mieć pewność). utnijcie recast i ward na sypanie sie i styknie. demony cofnijcie w czasie do 6 edycji
, empire 1 czołg, a DE zabierzcie invert warda oraz hoteka

grałeś kiedyś przeciwko changbringerom tak ok 10sztuk bo chyba niewiesz co piszeszHurtmaker pisze:9 PD u VC to nie 9 PD u innych armii.wskrzeszanie z recastem rzucają na jednej kości - a dispelowac trzeba na 2 (żeby mieć pewność). utnijcie recast i ward na sypanie sie i styknie. demony cofnijcie w czasie do 6 edycji, empire 1 czołg, a DE zabierzcie invert warda oraz hoteka
9PD u wampirów to nie to samo co 13 a armia oriera sie na recascie
Po Twojej poprzedniej propozycji juz miałem jechać jako słabej. Tą uważam za dużo lepszą i bardziej wyważoną. 3ciopoziomowca z +2PD blokuje dość skutecznie przy popychaczkach, a jak chce się mieć 4ty poziom i +2 PD to trzeba losować czary i można nie trafić vanhela (a całkowite zakazywanie recasta na vanhelu to moim zdaniem przegiecie w drugą stronę - zupełnie podcina skrzydła armiom vc opierającym się na jednym tylko dużym magu i reszcie 1lvl, wtedy lepiej po prostu wziąść shadowa i liczyć na ifkę z 4/5 kości).nie mozna wiecej nekromantyczych czarow rzucic niz lv/2 +1 (zaokraglone w dol)
popychaczki nie mozna rzucic wiecej razy niz polowa recastowalnych czarow (zaokraglone w gore)
(czyli 1 level -> 1 czar nekromancki to moze byc popychaczka
2 level 2 czary nekromanckie 1 to moze byc popychaczka)
3 level 2 czary nekromanckie 1 to moze byc popychaczka
4 level 3 czary nekromanckie 2 to moga byc popychaczki)
co jak sie ograniczy ilosci leveli/kosci da efekty
Przy okazji rozważyłbym ogarniczenie blodline'ów przyzywających ghoule/nietoperze do max 2ch takich samych w armii, ale nie jestem pewien czy to w ogóle potrzebne.
Zgadzam się w sumie. Przy założeniu że czołg też 0-1.wraithy 0-1 jako, ze sa mega batem na niektore armie nie dawalbym 2 oddzialow. Smile na jeden mozna cos skombinowac Smile wziac oddzial z magicznymi atakami lub charactera do pozbycia sie ich Smile z 2 oddzialami juz jest bardzo ciezko i niektore armie sobie po prostu nie daja rady Smile
Problem z regenkami i wardami jest taki że wyłączenie ich z sypania to wylewanie dziecka z kąpielą. Jednostki typu varghulf, corpse cart czy właśnie coach są bez tego po prostu słabe a co więcej ich koszt jak najbardziej dla mnie uwzględnia ochronę przed sypaniem. Większość patrzy na drakenhofa a pośrednio uderza niepotrzebnie w 3 inne jednostki. Dlatego wyłączeniu regenki/warda przy sypaniu stanowcze NIE!jesli chcecie zabrac regenke z sypania to ok Smile ale wardy zostawcie Smile polepszy to w miare slabego kołcza i tyle Smile bo on jako jedyny ma warda Smile ward na samotnych characterach imo moze zostac Smile
Najlepiej po prostu zakazać brania obu na raz w jednej armii. Przy ograniczeniu wraithów do 0-1 nie ma sensu blokować nimi drugiego slotu rare. Może niech dodatkowo blokuja po slocie special (drakenhof dwa speciale ewentualnie -o ile chroni przed sypaniem- przy 2400 to i tak problem dla VC bo nic więcej mocnego w specialach nie wejdzie).jeszcze jakos obcialbym drakenhofa i hełm... opba przemioty sa strasznie wygiete i choc drakenhof nie jest juz taki super ja nie dziala na sypanie to nadal jest wart swoich punktow... ale nie wiem dokladnie jak zeby nie sciac ich za bardzo...
Chodzi o przycięcie tej armii zakładam, a nie sprowadzanie jej do poziomu "średniaka" i to powinno w tym celu starczyć. Jestem przekonany że da się większością armii z takimi VC grac i wygrać, trzeba tylko pomyśleć, odpowiednio złożyć armię. Nierówności armii i tak w młotku istniały i przycinanie samych demonów i vc nic tu nie zmieni.
Co do demonów znam się mniej ale komentarz do dwóch rzeczy:
zgadzam się. Można flamery dać 0-1 wtedy zdecydowanie hero.co do duzego demona nie wiem czy hero + rare jest ok Smile sam jeden z tych 2 slotow imo by wystarczyl Smile
W sumie to niegłupi pomysł. Można zamienić liczbe oddziałów corowej piechoty na liczbę jej typów wprawdzie ale nie wiem czy to potrzebne. Z drugiej strony przy tym formacie nie będzie problemu z wystawieniem furii nawet 4 razy. Ale inni znają się na demonach lepiej.wprowadzenie true core'a jak to zrobiliscie juz mniejszy liczbe ddkow lub psow Smile dajcie jeszcze ograniczenie, ze nie mozna miec wiecej oddzialow furii niz sie ma oddzialow piechoty corowej Smile
ale pamiętaj że na jednej kości jakaś 1/3 wskrzeszeń nie wchodzi. Przy ograniczeniu kości to spory problem dla vc.wskrzeszanie z recastem rzucają na jednej kości - a dispelowac trzeba na 2 (żeby mieć pewność)
Altar rare, maks 3 dziala, recast jak u shina, drakenhof nie dziala na regenke, wraithy za herosa to imperium i VC
Demony: GD slot rare+hero, bsb 2x slot hero, zakaz dublowania speciali i jest w miare dobrze, ew maks 2x taki sam special.
Jak będziecie chcieli to zrobię wam przed turniejem pliki do AB do tych 3 armii...
Demony: GD slot rare+hero, bsb 2x slot hero, zakaz dublowania speciali i jest w miare dobrze, ew maks 2x taki sam special.
Jak będziecie chcieli to zrobię wam przed turniejem pliki do AB do tych 3 armii...
Release the Przemcio!
hehe chyba o sypanie chodzicyryllo pisze:to na co działa?trikk pisze: drakenhof nie dziala na regenke

z drugiej strony drazni mnie to ze scina sie niektore armie, a inne sie pozostawia. fakt demony i wampiry potrzebuja korekty, ale mnie osobisnie zawsze najbardziej draznila bretka (tanie i dobre oddzialy)... jakies sugestie?
Czasami mysle ze Ewa w raju opieprzyla nie tylko jablko ale i weza.