Coś za coś... w VC i Demonach teraz tego nie ma.
Sorry ale tracąc generala w VC sypiesz się aż miło.Coedil pisze:Były bardzo przegięteScrolle i prawdziwy banner of hidden death. Z drugiej strony po zabiciu generała ściągałeś od razu regimenty (bez championa) ze stołu
![]()
Coś za coś... w VC i Demonach teraz tego nie ma.
Masz 2 W a ja jednego, czyli jest cie jakby powiedzmy 1,5x tyle. Mogę mieć sztandar i warbanner za 45 pkt czyli przekraczam twoj koszt o 70 pkt, czyli 5 knightów bez muzyka z WB kontra 7 psów. Nie wiem czy znowu wyjde w tej batalii tak zwycięsko....kis1 pisze:Zapomniałeś dodać , że mają 5 inicjatywy , więc walą przed psami, no i jakimś dziwnym trafem na każdego przeciwnika, który ma mniej niż 7 S masz lepszego save-a więc nie narzekajno i możesz mieć sztandar z Warbannerem albo inną rzeczą, której psy nie mają :] o ile oczywiście nie śmiga w nich herald śmierci
Release the Przemcio!
Strzel w klocek z 3 wampirami z klopy z ognistymi atakami - rzuc 1 na LOS i masz po wampach - proste.Chory pisze:Jak to wg Ciebie jest ograniczenie to gratulacje.Draken tylko dla Kinga i do piechoty.![]()
Wyjeb klocek GG z 3 wampirami i BSB kingiem z regenka w oddziale.Do tego GG wstaja po D6, żeby było łatwiej.
eeee...nie wiem czy zauwazyłes ale tak własnie sie gra na przegiecie wampirów i dodatkowo gratuluje taktyki ktora zakłada ze przeciwnik rzuci 1;)Aro pisze:Strzel w klocek z 3 wampirami z klopy z ognistymi atakami - rzuc 1 na LOS i masz po wampach - proste.Chory pisze:Jak to wg Ciebie jest ograniczenie to gratulacje.Draken tylko dla Kinga i do piechoty.![]()
Wyjeb klocek GG z 3 wampirami i BSB kingiem z regenka w oddziale.Do tego GG wstaja po D6, żeby było łatwiej.
Zresztą 1000 pkt w jednym oddziale który można wymanewrować to nie dla mnie. Chyba, że Ty tak lubisz to gratuluje
Rzymek no super - ja chcę zobaczyć jak 3/4 armii VC ma kloc gg po 25 + 3 wampiry w środku...Rzymek pisze:eeee...nie wiem czy zauwazyłes ale tak własnie sie gra na przegiecie wampirów i dodatkowo gratuluje taktyki ktora zakłada ze przeciwnik rzuci 1;)Aro pisze:Strzel w klocek z 3 wampirami z klopy z ognistymi atakami - rzuc 1 na LOS i masz po wampach - proste.Chory pisze: Jak to wg Ciebie jest ograniczenie to gratulacje.![]()
Zresztą 1000 pkt w jednym oddziale który można wymanewrować to nie dla mnie. Chyba, że Ty tak lubisz to gratuluje
No ale czyż ja nie napisałem że kurde psy są ekstra w tej armii? W porównaniu jakoś/cena są znakomite i nie będę tego ukrywał, ale niech mi ludzie nie tłumaczą że wszystkie unity Dlu są znakomite i w kosmos. Zważ na czym oni grają. To prawie taki standard jak imperium. Bloodek, czasem jakaś wrona albo keeper, a ostatnio nawet i bez dużych...bo niby ostrzał na silny. Do tego regiment 10 bloodków na herosa, z 10 furii, jakieś flamerki/fiendy, psy pewnie z 10, 20 horrorów, bsb khorna i magik czasem dwóch ze scrolem.... gdzie tu mocna magia? około 8 kości...to średnio 4k6, dla porównania 3 elektryków odpala...średnio 7k6(w tym bound) łot da fak.....trikk pisze:Jak mają być twardsi to git, ale niech kurwa kosztują coś za tę twardość. Jakby psy były po 30 z 1W albo po 45 z 2W to nikt by się nie burzył na 3x6 \=
Rzymek pisze:Widać ze kolega nie bardzo wie co mowi jesli twierdzi ze mozna komus lancą po magach w lesie przejechac ...vex pisze:ale sie marud wysyp tu zrobildobrze ze panowie w 40k nie grali jak sie nagle duuuzo Tyranidow pojawilo - wtedy to byscie mieli stron a stro na forum zajetych nazekaniem ...
Powiem ze nie boje sie jakos specjalnie VC bo lance swietnie sobie radza a juz najfajniejsza jest mina przeciwnika jak mu lanca z twilight banerem przejezdza po ukrytych w lasku magach ... z Demonami jeszcze nie mialem mozliwosci zagrac no i fakt ze gram moja ukochana bretka moze wplywac na moje do VC podejscie
a propo t bretka tez ma calkiem sporo wkurzajacych mozliwosci i tez ja coponiektorzy chca ograniczac
![]()
![]()
Dla przykładu kolega gra bretonią wpakował 4 lance z róznych stron klocka Grave guardów i grac VC miał zagwostke który oddział gonić;)
bez kitu Bogins chlopie, jestes wporzo gosciem, grasz w ta gre pare ladnych lat... a piszesz takie rzeczy po ktorych nie wiem czy smiac sie czy plakacBOGINS pisze:No ale czyż ja nie napisałem że kurde psy są ekstra w tej armii? W porównaniu jakoś/cena są znakomite i nie będę tego ukrywał, ale niech mi ludzie nie tłumaczą że wszystkie unity Dlu są znakomite i w kosmos. Zważ na czym oni grają. To prawie taki standard jak imperium. Bloodek, czasem jakaś wrona albo keeper, a ostatnio nawet i bez dużych...bo niby ostrzał na silny. Do tego regiment 10 bloodków na herosa, z 10 furii, jakieś flamerki/fiendy, psy pewnie z 10, 20 horrorów, bsb khorna i magik czasem dwóch ze scrolem.... gdzie tu mocna magia? około 8 kości...to średnio 4k6, dla porównania 3 elektryków odpala...średnio 7k6(w tym bound) łot da fak.....trikk pisze:Jak mają być twardsi to git, ale niech kurwa kosztują coś za tę twardość. Jakby psy były po 30 z 1W albo po 45 z 2W to nikt by się nie burzył na 3x6 \=
Dlatego ja się pytam jeśli tu jest mocna magia to czy czasem ktoś nie przesadza.