Turniej w Lublinie by Kiełbasy -18. października - 700 pts

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arecki
Mudżahedin

Post autor: Arecki »

My chcemy pograć!!! ;p

Awatar użytkownika
Dispell
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dispell »

GRACI!!!! GRACI!!!!GRACI!!!! :!: :!: :?: :?:

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Wielki Głód :evil:

Awatar użytkownika
Arecki
Mudżahedin

Wiec jak wypali w ta sobote coś? Bo wszyscy maja wieeelki głód na gre :D

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

true xDDD ostatni tur chaosem to bedzie chyba:D starym chaosem*

Awatar użytkownika
Arecki
Mudżahedin

Dobra chyba nie wypali :(

Awatar użytkownika
krecik_77
Mudżahedin

Post autor: krecik_77 »

A więc turniej odbędzie się 18 paździora, w MDK nr 2 na Bernardyńskiej. Szczegóły dotyczące zasad kompozycji armii wkrótce ( w weekend ) na pierwszej stronie tematu. Najprawdopodobniej 700 pts ze zmodyfikowanymi zasadami border patrol.

pzdr, krecik

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

700- ok!
ale może z zamianą armii :> ? Naprawdę wam sie to spodoba bo już nikt nie przyjdzie z turbo przegietą rozpą która nie wymaga myślenia, a weźmie armię którą ma i umie grać. Sam wezme w tedy jak najładniejsze figurki zamiast wyciskania jak najmocniejszej rozpy. Można też zrobić poprostu ocene malowania jakąś wysoką aby nie opłacało się grać armią z pupy w stylu moje plemnikowe demony ;) czy też wampiry z kopy.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

jestem za zamianą armii jak najbardziej i oceną malowania. Bo to są jednak najfajniejsze bitwy gdy sa dwie w pełni pomalowane armie na porządnych stołach i jeszcze gra sie bez napinek i przegiec.
Obrazek

Awatar użytkownika
krecik_77
Mudżahedin

Shakin' Dudi pisze:rNaprawdę wam sie to spodoba bo już nikt nie przyjdzie z turbo przegietą rozpą która nie wymaga myślenia, a weźmie armię którą ma i umie grać.
Duduś, przecież to Ty jestes znany z przynoszenia turbogiętych rozpisek na turnieje... chcesz sobie odebrać przyjemność ? :>
Rakso_The_Slayer pisze:jestem za zamianą armii jak najbardziej i oceną malowania. Bo to są jednak najfajniejsze bitwy gdy sa dwie w pełni pomalowane armie na porządnych stołach i jeszcze gra sie bez napinek i przegiec.
Za pomalowanie jakieś tam punkty będą, ale wysywig pełen i absolutny brak proxów - 700 pts to każdy początkujący gracz ma, nie musi grać kartonikami przedstawiającymi figsy, które chciałby mieć...

Na zamiany armii nie wiem czy starczy czasu... przedsykutujemy w kiełbasianym gronie w weekend.

Podawajcie propozycje modyfikacji zasad BP dla poszczególnych armii, tak by wszystkim grało się przyjemnie na te punkty a nie tylko skavenom :)

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

:D

Co musi zostać z Border Patrol:
heros do 125 pkt tnie wszystkie armie po za skavenami :
- wraithy bez popychającego ich wampira są słabe na WE/Skaveny/Nowy chaos
- w DL można co najwyżej dać gołego maga tzeentha + horrory co daje 5 kostek magii, jezeli ktos wstawi drugie horrory to bedzie miał 3x d z siłą d6 na ture ;)
- do jednej maszyny i ratlingi liczone jako maszyny (bo inaczej taki np ja weźmie 4 ratlingi)
-limit wymaganego oddziału piechotnego 10+ jest niepotrzebny. Tnie kogokolwiek po za Bretonią?
- 1 special albo rare (szczególnie boli demony bo mogą mieć tylko jeden oddział przegiętych psów i nie mogą mieć fiendow slanesha jako rare)
- treemanom i tankom standardowe NIE w postacji limitu 200 pkt na model.

Co trzeba dodać:
- jakieś ograniczenie magii może, ale nie musi być
- ograniczenie kosztu oddziału do 225pkt, aby nie było 8xwrighty + banshee , albo oddziału 10 psów w DL :shock: których nikt nie ruszy...
- Nekromanta może być generałęm armii, albo leciutko zwiększyć limit dla wampirów

Może troche pomogłem ;)

Awatar użytkownika
krecik_77
Mudżahedin

Shakin' Dudi pisze: - w DL można co najwyżej dać gołego maga tzeentha + horrory co daje 5 kostek magii, jezeli ktos wstawi drugie horrory to bedzie miał 3x d z siłą d6 na ture ;)
możesz to objaśnic bliżej?
- do jednej maszyny i ratlingi liczone jako maszyny (bo inaczej taki np ja weźmie 4 ratlingi)
wiadomo, że jedna maszyna max, ratlingi, helka itp liczone do tego
-limit wymaganego oddziału piechotnego 10+ jest niepotrzebny. Tnie kogokolwiek po za Bretonią?
zostaje, nie ma to tamto
- 1 special albo rare (szczególnie boli demony bo mogą mieć tylko jeden oddział przegiętych psów i nie mogą mieć fiendow slanesha jako rare)
1 special lub rare też zostaje
- treemanom i tankom standardowe NIE w postacji limitu 200 pkt na model.
a dlaczego 200 pts?
Co trzeba dodać:
- jakieś ograniczenie magii może, ale nie musi być
max 3 kostki na ture, boundy=1 kostka - obcina demony
- ograniczenie kosztu oddziału do 225pkt, aby nie było 8xwrighty + banshee , albo oddziału 10 psów w DL :shock: których nikt nie ruszy...
jakieś ograniczenie na pewno będzie, ale znów - dlaczego 225 ?
- Nekromanta może być generałęm armii, albo leciutko zwiększyć limit dla wampirów
myśle, że w ogóle przy 700 ptsach na armie można spokojnie zwiększyć limit na bohatera do 150 punktów z tym, że max 25 pts w przedmiotach/giftach/bloodline'ach ( czy jak to tam się zwie )/spite'ach/markach/spawningach itp
Może troche pomogłem ;)
pomagaj dalej :]

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

a dlaczego 200 pts?

może być inny aby ograniczał tanka i drzewo ;)
jakieś ograniczenie na pewno będzie, ale znów - dlaczego 225?

bo 7 psów których już nijak sie nie da zabic kosztuje 245 ;) , a tak mieści się ,,tylko 6'' ;) no i mieszczą się ,,tylko'' 3 wrighty+ banshee
Chyba nie ogranicza to innych armii. Większość będzie się składała z małych oddziałów. A! zapomniałbym..ogranicza też horrory które mogą być maksymalnie 2 lvl magiem.
  • Shakin' Dudi napisał:
- w DL można co najwyżej dać gołego maga tzeentha + horrory co daje 5 kostek magii, jezeli ktos wstawi drugie horrory to bedzie miał 3x d z siłą d6 na ture
możesz to objaśnic bliżej?
Mag tzeentha generuje 2 PD
Horrory (aż będą miały więcej modeli niż 15 ) generują kostkę jako 1lvl mag i znają pierwszy czar z tzeentha
więc jak będzie mag tzeentha to będzie on mógł rzucić 2xczar 2 kostkami (jedynke z lore'a + cos jeszcze) + kazdy z oddziałów horrorow ze swojej kostki PD rzuca na 4+ jedynke z lore'a.
Tak więc czarów jest dużo.
Jeżeli będzie ograniczenie do 3 kostek na ture to spoko, i już coś takiego nie działa tak jak powinno.
myśle, że w ogóle przy 700 ptsach na armie można spokojnie zwiększyć limit na bohatera do 150 punktów z tym, że max 25 pts w przedmiotach/giftach/bloodline'ach ( czy jak to tam się zwie )/spite'ach/markach/spawningach itp
no to będzie:a) herald khorne'a na jugerze z 0+ save :)
b)siren song na heraldzie slanesha

obie opcje przegięte ;)

Awatar użytkownika
krecik_77
Mudżahedin

A ma ktoś niesproxowany model heralda khorna na juggerze w Lublinie i okolicach? :>

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Bober :) ? No i zawsze może jakiś warszawiak wpaść :)

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

A kiedy jest turniej??? Dawno waszych okolic nie widziałem.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

O, może bym się też wybrał.
Dzik tam jeszcze działa jakoś battlowo w Lublinie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

...no i wykrakałem ;) ...

Dzik się totalnie odciął batlowo :)

krecik_77 pisze:A więc turniej odbędzie się 18 paździora, w MDK nr 2 na Bernardyńskiej. Szczegóły dotyczące zasad kompozycji armii wkrótce ( w weekend ) na pierwszej stronie tematu. Najprawdopodobniej 700 pts ze zmodyfikowanymi zasadami border patrol.

pzdr, krecik

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

hmm w sumie to przyszła mi do głowy inna opcja:
Pre Strategikon
sojusze 1350+1350 (z 4 hero które dowolnie rozdzielamy, tak aby byl generał w kazdej armii)
nie mozna robic sojuszu VC+DL.
do 6 poziomów magii.

fajne? :)

Awatar użytkownika
krecik_77
Mudżahedin

niefajne :)

ODPOWIEDZ