Turniej w Lublinie by Kiełbasy -18. października - 700 pts
- Shakin' Dudi
- Masakrator
700- ok!
ale może z zamianą armii :> ? Naprawdę wam sie to spodoba bo już nikt nie przyjdzie z turbo przegietą rozpą która nie wymaga myślenia, a weźmie armię którą ma i umie grać. Sam wezme w tedy jak najładniejsze figurki zamiast wyciskania jak najmocniejszej rozpy. Można też zrobić poprostu ocene malowania jakąś wysoką aby nie opłacało się grać armią z pupy w stylu moje plemnikowe demony czy też wampiry z kopy.
ale może z zamianą armii :> ? Naprawdę wam sie to spodoba bo już nikt nie przyjdzie z turbo przegietą rozpą która nie wymaga myślenia, a weźmie armię którą ma i umie grać. Sam wezme w tedy jak najładniejsze figurki zamiast wyciskania jak najmocniejszej rozpy. Można też zrobić poprostu ocene malowania jakąś wysoką aby nie opłacało się grać armią z pupy w stylu moje plemnikowe demony czy też wampiry z kopy.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Duduś, przecież to Ty jestes znany z przynoszenia turbogiętych rozpisek na turnieje... chcesz sobie odebrać przyjemność ? :>Shakin' Dudi pisze:rNaprawdę wam sie to spodoba bo już nikt nie przyjdzie z turbo przegietą rozpą która nie wymaga myślenia, a weźmie armię którą ma i umie grać.
Za pomalowanie jakieś tam punkty będą, ale wysywig pełen i absolutny brak proxów - 700 pts to każdy początkujący gracz ma, nie musi grać kartonikami przedstawiającymi figsy, które chciałby mieć...Rakso_The_Slayer pisze:jestem za zamianą armii jak najbardziej i oceną malowania. Bo to są jednak najfajniejsze bitwy gdy sa dwie w pełni pomalowane armie na porządnych stołach i jeszcze gra sie bez napinek i przegiec.
Na zamiany armii nie wiem czy starczy czasu... przedsykutujemy w kiełbasianym gronie w weekend.
Podawajcie propozycje modyfikacji zasad BP dla poszczególnych armii, tak by wszystkim grało się przyjemnie na te punkty a nie tylko skavenom
- Shakin' Dudi
- Masakrator
Co musi zostać z Border Patrol:
heros do 125 pkt tnie wszystkie armie po za skavenami :
- wraithy bez popychającego ich wampira są słabe na WE/Skaveny/Nowy chaos
- w DL można co najwyżej dać gołego maga tzeentha + horrory co daje 5 kostek magii, jezeli ktos wstawi drugie horrory to bedzie miał 3x d z siłą d6 na ture
- do jednej maszyny i ratlingi liczone jako maszyny (bo inaczej taki np ja weźmie 4 ratlingi)
-limit wymaganego oddziału piechotnego 10+ jest niepotrzebny. Tnie kogokolwiek po za Bretonią?
- 1 special albo rare (szczególnie boli demony bo mogą mieć tylko jeden oddział przegiętych psów i nie mogą mieć fiendow slanesha jako rare)
- treemanom i tankom standardowe NIE w postacji limitu 200 pkt na model.
Co trzeba dodać:
- jakieś ograniczenie magii może, ale nie musi być
- ograniczenie kosztu oddziału do 225pkt, aby nie było 8xwrighty + banshee , albo oddziału 10 psów w DL których nikt nie ruszy...
- Nekromanta może być generałęm armii, albo leciutko zwiększyć limit dla wampirów
Może troche pomogłem
możesz to objaśnic bliżej?Shakin' Dudi pisze: - w DL można co najwyżej dać gołego maga tzeentha + horrory co daje 5 kostek magii, jezeli ktos wstawi drugie horrory to bedzie miał 3x d z siłą d6 na ture
wiadomo, że jedna maszyna max, ratlingi, helka itp liczone do tego- do jednej maszyny i ratlingi liczone jako maszyny (bo inaczej taki np ja weźmie 4 ratlingi)
zostaje, nie ma to tamto-limit wymaganego oddziału piechotnego 10+ jest niepotrzebny. Tnie kogokolwiek po za Bretonią?
1 special lub rare też zostaje- 1 special albo rare (szczególnie boli demony bo mogą mieć tylko jeden oddział przegiętych psów i nie mogą mieć fiendow slanesha jako rare)
a dlaczego 200 pts?- treemanom i tankom standardowe NIE w postacji limitu 200 pkt na model.
max 3 kostki na ture, boundy=1 kostka - obcina demonyCo trzeba dodać:
- jakieś ograniczenie magii może, ale nie musi być
jakieś ograniczenie na pewno będzie, ale znów - dlaczego 225 ?- ograniczenie kosztu oddziału do 225pkt, aby nie było 8xwrighty + banshee , albo oddziału 10 psów w DL których nikt nie ruszy...
myśle, że w ogóle przy 700 ptsach na armie można spokojnie zwiększyć limit na bohatera do 150 punktów z tym, że max 25 pts w przedmiotach/giftach/bloodline'ach ( czy jak to tam się zwie )/spite'ach/markach/spawningach itp- Nekromanta może być generałęm armii, albo leciutko zwiększyć limit dla wampirów
pomagaj dalej :]Może troche pomogłem
- Shakin' Dudi
- Masakrator
a dlaczego 200 pts?
może być inny aby ograniczał tanka i drzewo
jakieś ograniczenie na pewno będzie, ale znów - dlaczego 225?
bo 7 psów których już nijak sie nie da zabic kosztuje 245 , a tak mieści się ,,tylko 6'' no i mieszczą się ,,tylko'' 3 wrighty+ banshee
Chyba nie ogranicza to innych armii. Większość będzie się składała z małych oddziałów. A! zapomniałbym..ogranicza też horrory które mogą być maksymalnie 2 lvl magiem.
Mag tzeentha generuje 2 PDmożesz to objaśnic bliżej?- w DL można co najwyżej dać gołego maga tzeentha + horrory co daje 5 kostek magii, jezeli ktos wstawi drugie horrory to bedzie miał 3x d z siłą d6 na ture
- Shakin' Dudi napisał:
Horrory (aż będą miały więcej modeli niż 15 ) generują kostkę jako 1lvl mag i znają pierwszy czar z tzeentha
więc jak będzie mag tzeentha to będzie on mógł rzucić 2xczar 2 kostkami (jedynke z lore'a + cos jeszcze) + kazdy z oddziałów horrorow ze swojej kostki PD rzuca na 4+ jedynke z lore'a.
Tak więc czarów jest dużo.
Jeżeli będzie ograniczenie do 3 kostek na ture to spoko, i już coś takiego nie działa tak jak powinno.
no to będzie:a) herald khorne'a na jugerze z 0+ savemyśle, że w ogóle przy 700 ptsach na armie można spokojnie zwiększyć limit na bohatera do 150 punktów z tym, że max 25 pts w przedmiotach/giftach/bloodline'ach ( czy jak to tam się zwie )/spite'ach/markach/spawningach itp
b)siren song na heraldzie slanesha
obie opcje przegięte
- Shakin' Dudi
- Masakrator
Bober ? No i zawsze może jakiś warszawiak wpaść
- Shakin' Dudi
- Masakrator
...no i wykrakałem ...
Dzik się totalnie odciął batlowo
Dzik się totalnie odciął batlowo
krecik_77 pisze:A więc turniej odbędzie się 18 paździora, w MDK nr 2 na Bernardyńskiej. Szczegóły dotyczące zasad kompozycji armii wkrótce ( w weekend ) na pierwszej stronie tematu. Najprawdopodobniej 700 pts ze zmodyfikowanymi zasadami border patrol.
pzdr, krecik
- Shakin' Dudi
- Masakrator
hmm w sumie to przyszła mi do głowy inna opcja:
Pre Strategikon
sojusze 1350+1350 (z 4 hero które dowolnie rozdzielamy, tak aby byl generał w kazdej armii)
nie mozna robic sojuszu VC+DL.
do 6 poziomów magii.
fajne?
Pre Strategikon
sojusze 1350+1350 (z 4 hero które dowolnie rozdzielamy, tak aby byl generał w kazdej armii)
nie mozna robic sojuszu VC+DL.
do 6 poziomów magii.
fajne?