Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
danke za to teraz kolejne mega szybkie
Korzystał ktoś z farb fluorescencyjnych (no jakoś tak się to pisze ^^)
chodzi mi o te vallejo http://www.mojehobby.pl/katalog.php?gru ... d=86931410 jaki dają efekt (wiem co robią chyba ^^ chodzi o efekt tego co mają robić )
Korzystał ktoś z farb fluorescencyjnych (no jakoś tak się to pisze ^^)
chodzi mi o te vallejo http://www.mojehobby.pl/katalog.php?gru ... d=86931410 jaki dają efekt (wiem co robią chyba ^^ chodzi o efekt tego co mają robić )
Gdzie można kupić takie drzewka (suche badyle) ciemno brązowe?
Bitspudlo?
- Na moim sihillu - warknął Zoltan, obnażając miecz - wyryte jest starodawnymi krasnoludzkimi runami prastare krasnoludzkie zaklęcie(..).
- Ha - zaciekawił się Jaskier, który właśnie zbliżył się do nich. - Więc to są słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis?
- "Na pohybel elfimsynom!"
- Ha - zaciekawił się Jaskier, który właśnie zbliżył się do nich. - Więc to są słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis?
laserunek (ang. glaze) - polega na nałożeniu na model cienkiej, bardzo rozrzedzonej farby (przez co jest półprzezroczysta) zmieniającej zabarwienie, odcień warstwy znajdującej się pod nią. używana najczęsciej w celu dodania kolorom głębi, do wszelkiej maści przebarwień i przybrudzeń, różnej maści efektów świetlnych (np. kolorowe źródło światła).goboss pisze:Co to jest lasrunek? Gdzieś styknąłem się z tym pojęciem i nie wiem co to Chyba jakaś technika malarska?
W lesie . Serio, nie wygląda mi to na coś kupionego w sklepie...Voodoo pisze:Gdzie można kupić takie drzewka (suche badyle) ciemno brązowe?
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim
Można kupić w sklepach modelarskich. Nie wszystkich oczywiście. Kupuje sie tego cały wór i klei korony drzew. nastpnie opkleja takim szajstwem co imituje liscie.Voodoo pisze:
Gdzie można kupić takie drzewka (suche badyle) ciemno brązowe?
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.
- Jan z Czarnolasu
- Mudżahedin
potrzebuje szybkiej odpowiedzi
Chcę osiągnąć efekt stali mieniącej się błękitem. Mam pewną idee, ale wolę się skosultować zanim skopie ludzika.
Najpierw planowałem maznąc standardowy metal bez żadnych kolorków więc dałem cienką warstwę boltgun metal + chaos black (1:1). Po tym zabiegu szedłem dalej starą koncepcją i dałem lekkiego washa chaos black, ale sie rozmyśliłem, chwyciłem midnight blue i dałem dwa washe. Na obecną chwilę mam ten przyciemniony metalik wycieniowany na midnihta. . . pytanie. Co robić dalej ? Myślę, że będę brushował boltgunem i chainmailem, a potem highlight mithrilem, ale w międzyczasie muszę pchnąc w tą stal trochę koloru, ale zastanawiam sie jakimi washami. .. do dyspozycji mam wszystkie odcienie niebieskiego + nowy wash.
Chcę osiągnąć efekt stali mieniącej się błękitem. Mam pewną idee, ale wolę się skosultować zanim skopie ludzika.
Najpierw planowałem maznąc standardowy metal bez żadnych kolorków więc dałem cienką warstwę boltgun metal + chaos black (1:1). Po tym zabiegu szedłem dalej starą koncepcją i dałem lekkiego washa chaos black, ale sie rozmyśliłem, chwyciłem midnight blue i dałem dwa washe. Na obecną chwilę mam ten przyciemniony metalik wycieniowany na midnihta. . . pytanie. Co robić dalej ? Myślę, że będę brushował boltgunem i chainmailem, a potem highlight mithrilem, ale w międzyczasie muszę pchnąc w tą stal trochę koloru, ale zastanawiam sie jakimi washami. .. do dyspozycji mam wszystkie odcienie niebieskiego + nowy wash.
Coś a'la Hammerersi w środku strony? http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=11061
- Na moim sihillu - warknął Zoltan, obnażając miecz - wyryte jest starodawnymi krasnoludzkimi runami prastare krasnoludzkie zaklęcie(..).