wrocławski ,,MASTER"
Słyszałem, my mielismy tylko 6ste miesjce
ale jak na Team wapniaków i Slazaków do tego (Slask górny i dolny średnia rozegranych bitew na 7ed/nowymi armiami 3ch zawodników w teamie = sie mniej wiecej ilosci zagranch Twoich bitew wampirami) to niezły wynik osiągnelismy
Demony/imperium - mnie obojętne w sumie.
Ja i moje DE uniwersalni/elastyczni jesteśmy.
ale jak na Team wapniaków i Slazaków do tego (Slask górny i dolny średnia rozegranych bitew na 7ed/nowymi armiami 3ch zawodników w teamie = sie mniej wiecej ilosci zagranch Twoich bitew wampirami) to niezły wynik osiągnelismy
Demony/imperium - mnie obojętne w sumie.
Ja i moje DE uniwersalni/elastyczni jesteśmy.
Witam!
Proszę nie używać nazwy Strategicon informując o własnej imprezie.
Wasz turniej nie ma ze Strategiconem nic wspólnego.
To, że chcecie zabrać mastera tej imprezie jest sprawą, którą będę z szacownym gremium sędziowskim wyjaśniał (o tym dalej).
Strategicon ma się dobrze, jesienią pojawi się najprawdopodobniej jako jednodniowa edycja, a wiosną, w odświeżonej, nowej formie przygotowujemy dużą weekendową imprezę w atrakcyjnym miejscu.
Co do waszego mastera.
Moim zdaniem master sie Wam nie należy
Nie macie doświadczenia w organizowaniu dużych imprez, ani bazy turniejowej - odpowiedniej ilości i jakości makiet oraz blatów, nie mówiąc o zapleczu logistycznym – sprawdzonym miejscu imprezy.
Chcecie grac na pożyczonych blatach, które, paradoksalnie, nasza ekipa robiła. Reklamujecie własną imprezę, wykorzystując w tytule posta nazwę naszego konwentu.
Biorąc pod uwagę wieloletnią tradycje masterów na wrocławskim Strategiconie wypadałoby chociaż przyjść do mnie nie mówiąc,” ej stary, jestescie tacy owacy, robimy mastera bez Was.
To ze XXX chciał robić imprezę pod nazwa Strategicon to już w ogóle kuriozum.
Uważam, że powinniście na robienie mastera „zasłużyć”.
My parę lat robiliśmy przygotowania do zorganizowania mastera, pamiętam jak kiedyś nawet blaty musieliśmy z Warszawy pożyczać bo swoich nie mieliśmy;)
Jak gremium sędziowskie nam mówiło, ej, za wcześnie jeszcze na Was. Ale zrobienie mastera stało sie wyzwaniem dla Squorella i dla mnie. I po kilku latach podchodów i wytężonej pracy udało się.
Popracujcie sami na rangę turnieju.
Zróbcie najpierw duży turniej, pokażcie ludziom ze jesteście w stanie spełnić masterowe wymagania.
I dopiero wtedy zorganizujcie turniej tej rangi.
Zgłaszam oficjalna prośbę do gremium sędziowskiego ligi WFB.
Proszę o nie przyznawanie mastera Wrocławiowi w tym sezonie ligowym. Turniej Morroka jest nową imprezą nie mającą ze Strategiconem nic wspólnego.
Kto zrobi lepszy turniej WFB - Morrok na jesień czy Pawkens STrategicon na wiosnę niech dostanie mastera na przyszły sezon
Tak będzie uczciwie.
PS: Przypomnę, iż STrategicon powstał jedenaście lat temu jako pierwszy konwent poświęcony grom bitewnym. W czasach przedligowych, zanim jeszcze powstały takie kluby jak Inkwizytor czy Legion, oraz takie imprezy jak Arena czy Bazyliszek.
Parę lat wysiłków już w czasach ligowych zajęło nam zanim po raz pierwszy pojawił się na Strategiconie turniej WFB klasy master.
Poza masterem WFB na Strategiconie odbywają sie także inne turnieje – np. mastery W40K, turnieje Warmachines, LOTRa, oraz pojawiają się gry planszowe, historyczne, strategicznie, okazyjnie nawet MTG, itp.iItd.
STrategicon jest pomysłem moim i grona moich przyjaciół, zrobiliśmy już 10 jego edycji i następnych 10 też zrobimy.
I WFB na Strategiconie będzie dopóki w Polsce będą gracze.
PS II: Proszę natychmiast usunąć z podtytułu posta informującego o turnieju nazwę Strategicon.
PSIII . Strategicon ma się dobrze i i śle pozdrawienia
Proszę nie używać nazwy Strategicon informując o własnej imprezie.
Wasz turniej nie ma ze Strategiconem nic wspólnego.
To, że chcecie zabrać mastera tej imprezie jest sprawą, którą będę z szacownym gremium sędziowskim wyjaśniał (o tym dalej).
Strategicon ma się dobrze, jesienią pojawi się najprawdopodobniej jako jednodniowa edycja, a wiosną, w odświeżonej, nowej formie przygotowujemy dużą weekendową imprezę w atrakcyjnym miejscu.
Co do waszego mastera.
Moim zdaniem master sie Wam nie należy
Nie macie doświadczenia w organizowaniu dużych imprez, ani bazy turniejowej - odpowiedniej ilości i jakości makiet oraz blatów, nie mówiąc o zapleczu logistycznym – sprawdzonym miejscu imprezy.
Chcecie grac na pożyczonych blatach, które, paradoksalnie, nasza ekipa robiła. Reklamujecie własną imprezę, wykorzystując w tytule posta nazwę naszego konwentu.
Biorąc pod uwagę wieloletnią tradycje masterów na wrocławskim Strategiconie wypadałoby chociaż przyjść do mnie nie mówiąc,” ej stary, jestescie tacy owacy, robimy mastera bez Was.
To ze XXX chciał robić imprezę pod nazwa Strategicon to już w ogóle kuriozum.
Uważam, że powinniście na robienie mastera „zasłużyć”.
My parę lat robiliśmy przygotowania do zorganizowania mastera, pamiętam jak kiedyś nawet blaty musieliśmy z Warszawy pożyczać bo swoich nie mieliśmy;)
Jak gremium sędziowskie nam mówiło, ej, za wcześnie jeszcze na Was. Ale zrobienie mastera stało sie wyzwaniem dla Squorella i dla mnie. I po kilku latach podchodów i wytężonej pracy udało się.
Popracujcie sami na rangę turnieju.
Zróbcie najpierw duży turniej, pokażcie ludziom ze jesteście w stanie spełnić masterowe wymagania.
I dopiero wtedy zorganizujcie turniej tej rangi.
Zgłaszam oficjalna prośbę do gremium sędziowskiego ligi WFB.
Proszę o nie przyznawanie mastera Wrocławiowi w tym sezonie ligowym. Turniej Morroka jest nową imprezą nie mającą ze Strategiconem nic wspólnego.
Kto zrobi lepszy turniej WFB - Morrok na jesień czy Pawkens STrategicon na wiosnę niech dostanie mastera na przyszły sezon
Tak będzie uczciwie.
PS: Przypomnę, iż STrategicon powstał jedenaście lat temu jako pierwszy konwent poświęcony grom bitewnym. W czasach przedligowych, zanim jeszcze powstały takie kluby jak Inkwizytor czy Legion, oraz takie imprezy jak Arena czy Bazyliszek.
Parę lat wysiłków już w czasach ligowych zajęło nam zanim po raz pierwszy pojawił się na Strategiconie turniej WFB klasy master.
Poza masterem WFB na Strategiconie odbywają sie także inne turnieje – np. mastery W40K, turnieje Warmachines, LOTRa, oraz pojawiają się gry planszowe, historyczne, strategicznie, okazyjnie nawet MTG, itp.iItd.
STrategicon jest pomysłem moim i grona moich przyjaciół, zrobiliśmy już 10 jego edycji i następnych 10 też zrobimy.
I WFB na Strategiconie będzie dopóki w Polsce będą gracze.
PS II: Proszę natychmiast usunąć z podtytułu posta informującego o turnieju nazwę Strategicon.
PSIII . Strategicon ma się dobrze i i śle pozdrawienia
- Shakin' Dudi
- Masakrator
...szkoda że wczęśniej tego nie powiedziałeś Pawkens...teraz to juz chyba musztarda po obiedzie...
A moim zdaniem, to Wasz problem, że nie potraficie się dogadać i ustalić, pod czyim szyldem robicie mastera. Nie wciągajcie LL w swoje przepychanki.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Z jednej strony to niby tylko ich problem ale nie do końca. Nie wiem i nie chcę osadzać kto i ile zrobił, żeby Master pod taką a nie inną nazwą odbył się we Wrocku ale wiem jedno: czytając ogłoszenie o "Strategiconie" nikt nie powinien miec watpliwości, że jedzie na turniej organizowany/współorganizowany przez Pałkensa. Pałkensa znam od pierwszego strategiconu i ta impreza mi się zawsze kojarzyła z nim oraz starą gwardią wrocławską a obecnie też "Sfanową" ekipą. I wiem, że jak pojade na Strategicon to będę grał z ludźmi z całej Polski, którzy jak zawsze zjadą do Wro.Jankiel pisze:A moim zdaniem, to Wasz problem, że nie potraficie się dogadać i ustalić, pod czyim szyldem robicie mastera. Nie wciągajcie LL w swoje przepychanki.
Niestety dzisiaj się dowiedziałem w pracowni "Sfan", że jadąc na turniej Master ogłaszany jako "zamiast Strategiconu" pojechałbym na zupełnie inną imprezę i że Strategicon jako taki i tak ma się odbyć (ale juz nie jako master-przynajmniej narazie).
Ktoś mógłby pomyślec, że to nie ma znaczenia ale dla mnie np. ma - do kogo jadę, żeby pograc na turnieju przez niego zorganizowanym (bo liczą sie ludzie przecież). I wcale nie twierdzę, że Morrok nie zrobi świetnej imprezy, chciałbym tylko żeby jakoś to środowisku wytłumaczyli:
Pałkens - czemu wiedząc że nie będzie miał nic wspólnego z Masterem rezerwowanym pod nazwą strategicon już od wiosny nie zareagował,
Morrok/organizatorzy "Mastera" - z jakiej racji piszecie, że wasz turniej kiedys nazwyał sie Strategicon skoro jego twórcy twierdzą, że istnieje i ma się dobrze?
Do nikogo nie mam oczywiście pretensji i no offence, nie chciałbym poprostu zapisać się na Pałkensowy Strategicon i zagrać z piątka osób, bo cała reszta będzie grała u Morroka myśląc że sa na Strategiconie.
Pozdrawiam.
mnie, szarego potencjalnego uczestnika strategikonu obchodzi tylko:
- czy bedzie wygodna sala nie oddalona o kij wie ile od centrum
- czy bedzie dostepny nocleg na sali (najlepiej w przydzielanych salkach)
- czy beda... stoly i tereny, nie kawal niepomalowanego blatu i wyciete na swiezo ze styropianiu tereny tylko taki przynajmniej z wykladzina ala Poznanskie albo pomalowane ala Gorzów
- czy bedzie tych stolow i terenow wystarczjaaca ilosc
jezeli chlopaki sa w stanie to zapewnic, to nic mi do tego kto ten turniej organizuje... jezeli nie sa w stanie zapewnic to niech sobie lepiej odpuszcza bo jedynym skutkiem konfliktu bedzie prawie pewna utrata przez Wrocław mastera
krotko mowiac, jezeli bedzie dobra organizacja to nie boje sie o turniej, jezeli natomiast ma byc zenujaco... to lepiej sobie odpuscic, takie jest moje zdanie, pozbawione pobudek osobistych
pzdr
- czy bedzie wygodna sala nie oddalona o kij wie ile od centrum
- czy bedzie dostepny nocleg na sali (najlepiej w przydzielanych salkach)
- czy beda... stoly i tereny, nie kawal niepomalowanego blatu i wyciete na swiezo ze styropianiu tereny tylko taki przynajmniej z wykladzina ala Poznanskie albo pomalowane ala Gorzów
- czy bedzie tych stolow i terenow wystarczjaaca ilosc
jezeli chlopaki sa w stanie to zapewnic, to nic mi do tego kto ten turniej organizuje... jezeli nie sa w stanie zapewnic to niech sobie lepiej odpuszcza bo jedynym skutkiem konfliktu bedzie prawie pewna utrata przez Wrocław mastera
krotko mowiac, jezeli bedzie dobra organizacja to nie boje sie o turniej, jezeli natomiast ma byc zenujaco... to lepiej sobie odpuscic, takie jest moje zdanie, pozbawione pobudek osobistych
pzdr
o.0
^
Naprawde nie wiem, co mam o tym myśleć.
Zająłem sobie dni wolne w pracy, umawiam sie z dziewczyną.
Ba nawet znalałem osobę do pary.
Na pewno nie jestem jedyny...
Takie sprawy załatwia sie miedzy sobą lub na wokandzie przynajmniej 2miesiace przed - przynajmniej
A nie na za pięć przed gwizdkiem - IMO teraz jest już na to o wiele za późno
^
Naprawde nie wiem, co mam o tym myśleć.
Zająłem sobie dni wolne w pracy, umawiam sie z dziewczyną.
Ba nawet znalałem osobę do pary.
Na pewno nie jestem jedyny...
Takie sprawy załatwia sie miedzy sobą lub na wokandzie przynajmniej 2miesiace przed - przynajmniej
A nie na za pięć przed gwizdkiem - IMO teraz jest już na to o wiele za późno
Turniej klasy master się odbędzie. W imieniu organizatorów przepraszam za niefortunnie sformułowany podtytuł tego tematu. Oczywiście turniej Master nie jest zamiast Strategiconu. NIe mamy zamiaru zabierać nikomu graczy i pewnie sami licznie pojawimy się na konwencie strategicon. Sprawa jest bardzo prosta. Od przynajmniej 3 lat na konwencie o nazwie Strategicon organizowany był turniej wfb klasy master. Za format turnieju, sędziowanie odpowiadali członkowie klubu Skaven Blade: Squorel, Malal i Paweł Koszowski. W tym sezonie gracze, którzy zajmowali się turniejem wfb od strony merytorycznej postanowili się usamodzielnić. Baza terenowa do której prawo rości sobie Pawkens jest przez nas wypożyczana za pieniądze od strony trzeciej. Mamy salę na której pomieszczą się wszyscy gracze, zapewnione są noclegi i dostęp do łazienek. Dokładamy wszelkich starań, by na uczestników turnieju czekał gorący posiłek i fajne nagrody nie tylko dla zwycięzców. Tym którzy nie są z Wrocławia pragnę wyjaśnić, że tak zwana stara gwardia Sfanowa nie funkcjonuje na wrocławskiej arenie WFB od dawna. Na koniec zapewniam, że nikogo nie chcieliśmy wprowadzić w błąd i jeśli tak się stało to bardzo przepraszamy. Warto jednak zauważyć, że organizatorami turnieju są osoby które na mastery w Polsce jeżdżą i które dobrze znacie. Mam nadzieję, że nie zawiedziemy was i turniej zadowoli nawet tych sceptycznie nastawionych.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
No i wreszcie jakiś konkret.
Mam takie same zdanie jak Thurion - nie interesują mnie wrocławskie przepychanki, a to czy będą godne warunki na turniej.
jeśli to będzie spełnione to przyjadę
Mam takie same zdanie jak Thurion - nie interesują mnie wrocławskie przepychanki, a to czy będą godne warunki na turniej.
jeśli to będzie spełnione to przyjadę
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Są wrocławskie przepychanki. Są animozje między graczami i orgnizatorami. Z niejaką chlubą mogę powiedzieć, że jestem jednym z tych organizatorów, którzy ze wszystkimi robią turnieje.
Z Andrzejem Pałkensem już sobie wszystko wyjasniłem. Zainteresowanych odsyłam na forum LL, gdzie wszystko opisałem.
Już przeprosilem za swój błąd, gdzie w podtytule walnąłem gafę. Sam miesiąc temu rozmawiałem z Andrzejem, gdzie mu wyjaśniłem, że jest grupa graczy, której pomogę zorganizować mastera bez konwentu Strategikon. Oczywiście wszystko bylo ok, jedyny warunek to było nieprzypisanie TEGO turnieju pod Strategikon. Na Andrzeja Pałkensa wyraźną prośbę, proszę aby turniej ,,MASTER" nie uznawać za nową odsłonę Stategikonu. To SĄ zupełnie 2 oddzielne imprezy, które nie mają ze sobą nic wspólnego.
Jak ktoś jeszcze chce si o coś spytać w tej kwestii, to prosze na PW. Myślę, ze wszystko juz wyjasnilem.
Przepraszam Andrzeju, że tak wyszło, chociaż od dawna staralem się, aby nasz turniej nie utożsamiano ze Strategikonem, jak się umawialiśmy. Nie do końca wyszlo. Zapraszam na nasz turniej, a i na pewno zawitam na Stratega.
Z Andrzejem Pałkensem już sobie wszystko wyjasniłem. Zainteresowanych odsyłam na forum LL, gdzie wszystko opisałem.
Już przeprosilem za swój błąd, gdzie w podtytule walnąłem gafę. Sam miesiąc temu rozmawiałem z Andrzejem, gdzie mu wyjaśniłem, że jest grupa graczy, której pomogę zorganizować mastera bez konwentu Strategikon. Oczywiście wszystko bylo ok, jedyny warunek to było nieprzypisanie TEGO turnieju pod Strategikon. Na Andrzeja Pałkensa wyraźną prośbę, proszę aby turniej ,,MASTER" nie uznawać za nową odsłonę Stategikonu. To SĄ zupełnie 2 oddzielne imprezy, które nie mają ze sobą nic wspólnego.
Jak ktoś jeszcze chce si o coś spytać w tej kwestii, to prosze na PW. Myślę, ze wszystko juz wyjasnilem.
Przepraszam Andrzeju, że tak wyszło, chociaż od dawna staralem się, aby nasz turniej nie utożsamiano ze Strategikonem, jak się umawialiśmy. Nie do końca wyszlo. Zapraszam na nasz turniej, a i na pewno zawitam na Stratega.
sorry, ze drugi post pod rząd, ale jest on inny, węc
@ Thurionie i reszta! Przygotujcie nowych WoC na nasz turniej! na 95% ustalę to jutro z resztą organizatorów i będzie mozna grać u nas tą armią
@ 2 sprawa. najprawdopodobniej będą ograniczena slotowe na armię. max. 3 takie same core'y, max. 2 takie same speciale. Kto chciałby grać z 8 oddziałami driad, czy 3 oddziałami psów Khorne'a... prawda?
@ Thurionie i reszta! Przygotujcie nowych WoC na nasz turniej! na 95% ustalę to jutro z resztą organizatorów i będzie mozna grać u nas tą armią
@ 2 sprawa. najprawdopodobniej będą ograniczena slotowe na armię. max. 3 takie same core'y, max. 2 takie same speciale. Kto chciałby grać z 8 oddziałami driad, czy 3 oddziałami psów Khorne'a... prawda?
A niestrzelającą piechotę rankową z tych ograniczeń dla core wyłączycie?
A licky boom boom down!!!
thurionowi wypadl Chory z pary i bedzie mial o ile dotrze do Wrocka same demony w mega przegietym sojusz z mega przegietymi DE ScimiegoMorrok pisze:
pzdr