kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
To była armata.Semi pisze:jada za dyskowcem i jesli inna jednostka worga bedzie w 16" ich szarzy to moga w niego wpasc albo zatrzymac sie 1" przed...
a tym bolcem to czy nie zatrzyma sie na 1 psie jesli go nie zabije?
Release the Przemcio!
Nie w takiej sytuacji że nim rozwaliłem star dragona (mam daemonsword), goniłem (przegoniłem) i na 1 ranie przed nich wyjechałem Ja przynajmniej się bałem.trikk pisze:P.S. 2x Dragon Princeów to się przyjmuje i gwałci
A tymi marudami moge reakcje na szarże dawać? Czy musze stać?
Dyskowiec jak się zbierze, nie może polecieć, nie?
Ok to kilka pytań po bitwie
1) Czy kula armatnia wbija się w wzgórze czy wtacza się pod górke. Analogicznie czy się z niej stacza (trafia w to co za wzgórzem).
2) Katapulta TK ginie od strzalu z armaty. Moge ją wskrzesić w fazie magii? I jeśli tak to czymoge strzelić w fazie strzelania?
3) I ciąg dalszy pytań o te inkantacje, bo znowu nie wiem czy nie wałuje.
Rzucam kingiem inkantacje na niego samego (dodatkowy atak) przeciwnik skutecznie rozprasza. Moge rzucić ją ponownie znowu na kinga?
1) Czy kula armatnia wbija się w wzgórze czy wtacza się pod górke. Analogicznie czy się z niej stacza (trafia w to co za wzgórzem).
2) Katapulta TK ginie od strzalu z armaty. Moge ją wskrzesić w fazie magii? I jeśli tak to czymoge strzelić w fazie strzelania?
3) I ciąg dalszy pytań o te inkantacje, bo znowu nie wiem czy nie wałuje.
Rzucam kingiem inkantacje na niego samego (dodatkowy atak) przeciwnik skutecznie rozprasza. Moge rzucić ją ponownie znowu na kinga?
no.. jakby mój lord miał tą glizde to by przeżył bo by zwiał, ale za to nie latałby nad laskiem i nie miał 5+ wardathurion pisze:nie dlatego warto dawac steedy slaanesha ktore sa fast cavalry i sa przegiete
ad1.)Kula leci i pod górke i z górki
ad3.)Można rzucać kilka inkantacji na ten sam unit.
Dzięki zasadzie Stubborn break testy zdajesz na niemodyfikowanym LD.
W polskim podręczniku tłumaczone to jest (chyba) jako "upartość".
- Temple Guard
- Falubaz
Nie "upartość", tylko "determinacja".Krassus pisze:Dzięki zasadzie Stubborn break testy zdajesz na niemodyfikowanym LD.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Zdecydowanie lepiej to brzmi.Temple Guard pisze: Nie "upartość", tylko "determinacja".
1) Jedyne charioty, które są Large Targetami to Imperialny War Altar i Skaveński Dzwon (więcej nie kojarzę)
2) Oczywiście.
3) Jak zadasz połowę ran na rydwanie, to masz za niego połowę punktów.
2) Oczywiście.
3) Jak zadasz połowę ran na rydwanie, to masz za niego połowę punktów.
Black Coach nie jest już Large Targetem.
Tzn jest tak:
Elfy zaczynają: rydwan goni kuszników którzy przed nim spanikowali, uciekli.
Dalej moja tura: mobilizacja nieudana, uciekam dalej.
Początek nowej tury: Rydwan szarżuje i doszarżowuje, mogę uciekać dalej czy mój oddział zostaje zniszczony, czy może rzucam na mobilizacje.
Elfy zaczynają: rydwan goni kuszników którzy przed nim spanikowali, uciekli.
Dalej moja tura: mobilizacja nieudana, uciekam dalej.
Początek nowej tury: Rydwan szarżuje i doszarżowuje, mogę uciekać dalej czy mój oddział zostaje zniszczony, czy może rzucam na mobilizacje.