Chaos Warriors 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Chaos Warriors 2250

Post autor: ^Karpiu^ »

Wklejalem to juz wczesniej ale chce znac troche opinii na temat moich wypocinek. Niestety z powodu malego zapieprzu w robocie i poza jeszcze nie wyprobowalem rozpiski.

Chaos Lord 210
Chaos Dragon 360
Armour of Morrslieb (ward 4+) 35
Chaos Rune Sword ( +1 WS, + 1 S + 1 A) 50
Diabolic Splendor 35

Chaos Sorcerer 85
2 x DS. 50

BSB 135
Mark of Slanesh 5
War Banner 25
Steed of Slanesh 25
Soporific Musk (minus do ucieczki przeciwnika) 20

Core
Marauder Horsemen x5 +Flails 75
Chaos Warhounds x5 30
Chaos Warhounds x5 30
Chaos Warhounds x9 54

Special
Chaos Knights x5 + mark of Khorne 230
Chaos Knights x5 + mark of Khorne 230
Dragon Ogres x3 195

Rare
2x Spawn 110
2x Spawn 110

Suma
2249

O ile book mi dobrze podpowiada :]

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

czemu nie masz marka na lordzie i na maruderach? mysle ze warto szczegolnie w tzencha an lordize zainwestowac 5ptk... masz wtedy warda 3+...

ja oisobiscie bede bral maruderow khorna... beda wtedy dosc mocnym fastem za 111 pts ;]

reszta calkiem spoko ;D

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Będą fastem, który nie będzie spełniał roli fastów :)
Slaanesh for all.
Dziwne trochę to ułożenie lorda. Nie wiem czy Ci się sprawdzi.
Ogólnie wywaliłbym jednego spawna i za to powrzucał bonusy jak np. marki na lordzie i marauderach.

Awatar użytkownika
krecik_77
Mudżahedin

Post autor: krecik_77 »

Gdzie wsadzisz piechotnego maga? Sam będzie łakomym kąskiem. Mag z koniem ma sejwa 2+ - to wg. mnie doskonałe rozwiązanie.
Ten BSB to ma jakieś konkrete zadania, czy se tak samotnie, radośnie będzie biegiał 20 cali, aż dostanie salwe z czegokolwiek? MOże te 9 psów to dla niego zasób woundów?
Lord niegłupi, ale sejw na niemagiczne ataki jest lekko dziadowski w dobie powszechnej magiczności ataków zarówno wręcz jak i strzeleckich...

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Coz jak dla mnie ta rozpa ma spenic cel zasadniczy szybko do przoda.
Moze dam maruderom jakiegos warda albo cos takiego. Jakos wole nie dawac im marka Khorna bo szarzujacy 16 cali fast frenzy ktory w drugiej turze staje sie malo przewidywalny to maly fun :]

Odnosnie BSB tak psy sa screenem dla niego tak by mogl jeszcze cos pomoc i w razie wypadku w odpowiedniej chwili wyszarzowac.

Hmm mowicie Mag jakos malo kiedy Magus mi spadal nawet stojac samotnie pod reimentami wroga :) Trzeba tylko dobrze go poruszac i to cala sztuka.

Jesli chodzi o Lorda to w zasadzie jest moj standardowy lord do szybkiego ataku i jakos sie zawsze sprawdzal. Prawie co walke ( o ile nie zwial od muzyka ) to sie sprawdzal :]

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Lordowi tzeentch i albo eye albo talisman of protection.

3+warda na niemagiczne, 5+ na magiczne, imo warto. Pomyśl nad tym.

Spawny w armii do przodu są marne.
Imo Helka/shaggoth/warshrine, ale może rzucasz te dyszki.

Pomyślałbym jeszcze nad zmianą splendoura na word of agony by unikać challenge`y ew bić magow zanim coś zrobią, to zawsze 2 łatwe woundy do combata. Dire wolfy Cie nie łapią itp. Szczególnie, że na DoCH i VC Ci się nie przyda wogóle. A word przyda sie zawsze.
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Hmmm no jest to mozliwe :) Moze przerobie tego lorda zobacze tylko jak tym bedzie sie grac :)

ODPOWIEDZ