"NU MAGIC"- Gdańsk Morena 24.02.07

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Czy miałby ktoś pozyczyć 2 rydwany?

Awatar użytkownika
nightclower16
Mudżahedin

Post autor: nightclower16 »

Jeśli byle jakie to ja mam jeden orkowy i jeden gobliński których nie używam ... ;)

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

Post autor: badyl »

panowie, tylko bez proxow... prosze!!
ja rozumiem jak sie jest poczatkujacym i sie nie ma, ale pozniej to juz zenada na maxa!!

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

badyl pisze:panowie, tylko bez proxow... prosze!!
ja rozumiem jak sie jest poczatkujacym i sie nie ma, ale pozniej to juz zenada na maxa!!
dokladnie... ja np biore rozpe taka zeby miec wszsytko ladnie zrobione pomalowane i wysiwygowe, czytaj na 12 pkt :) mimo ze nie jest to najmocniejsza rozpa jaka zrobilem... troche powagi, nie mam ochoty grac z podstawkami, karteczkami czy stertami kij wie jakichs figsow reprezentejuacych cos tam... (patrz Wackowa armia Khorna...)

troche szacunku dla graczy ceniacych walory estetyczne figurek a nie tylko suche turlanie kostkami ;)

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

@Witek:dam znac za 2-3 godziny.

Ja tez jestem przeciwny proxom.Granie takimi armiami jak w Avatarze jest malo zabawe :)
Przegrywanie z armiami bo np. nie zauwazylem ze ta kupa to spawn to juz jest bardzo malo zabawne.Niestety wielu osobom sie kompeltnie nie chce i nic nie robia zeby nie draznic innych.Nie mowiac o wydrukowanej czy czytelnej rozpie co jest podstawa gracza.

A i Młody jak mi cos wspominales o zmianie przedziałow to je zmien bo zmienianie przedziałow wdniu turnieju jest niezbyt powazne(jezeli je chcesz jeszcze zmienic).

Awatar użytkownika
Skolim
Mudżahedin

Post autor: Skolim »

Jeżeli brak proxów to prosiłbym bardzo o pożyczenie 1 treemana (z góry dziękuje za okazaną łaskę)
"Athel Loren nie ścierpi bytności no Człowieka, ni Orka, ni Krasnoluda, ni Zwierzoczłeka. Pierwszy krok wroga na świętej ziemi, będzie jego ostatnim"
Scarloc, Kroczący Śród Mgły z Athel Loren

Mam magiczne kamyczki ze Słowacji przynoszące szczęcie :P

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

nie chodzi o brak proxow totalny, bo to lokal i wiadomo ze nie da sie, ale jak ktos przychodzi z armia wygladajaca jak gowno, nawet do konca niesklejona, lub nawet nie istniejaca, no to bez przesady...

Adrian napisal to bardzo obrazowo :) wiec nie ma nic wiecej do dodania...

no moze tyle ze teksty w stylu, 'przegrales ze mna/ przegralbys ze mna, rozklepal bym cie na miazge' slyszane z ust osoby wyjmujacej wlasnie podstawki z siatki oraz koniki reprezenetujace pol armii jest conajmniej smieszne... jesli nie powiedziec ze taki koles wydaje sie byc tycim tyc gownem w moich oczach :P

dobrym pomyslem mysle byloby dodanie np 2pkt za 'przygotowanie do turnieju', czyli ktos ma rozpe, kostki, miarke, figurki jak nalezy bardziej lub mniej... mysle ze ludzi sumiennych i pozadnych nalezy docenic

jak komus zalezy tylko na przestawianiu 'znacznikow' reprezentujacych jego armie i kulganiu kostkami to niech sobie gra w chinczyka albo odpali cos na kompie, a nie przylazi na turniej...

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

zgadzam się.. jak widzę czołg czy smoka w wersji 'vitrual' to aż mnie ściska.

rozumiem, że przed zakupem każdy chce potestować... ale można to zrobić grając towarzysko a nie na turnieju.

sam nie jestem idealny i zdarzało mi się grać na proxach... ale na turniejach staram się zastępować konia koniem, piechotę inna piechotą... a nie karteczkami/podstawkami :) Oczywiście w grach towarzyskich (z Chorym w domu) używaliśmy przeróżnych proxów... karteczki/gąbeczki i inne takie ;p

3-4 lata temu jak zajmowałem się jeszcze organizacją turniejów w Snocie, przyszedł na turniej koleś co nie miał ani jednej figurki... wszystko to były podstawki i kartki... z przykrością musiałem go wyprosić za drzwi i zapewniam, że nie było mi z tym dobrze... ale są jakieś granice...

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

No tak ale ja bede proxował rhinoxy tymi rydwanami bo chcem je wypróbować 8) a nie sądze żeby ktoś je miał więc proszę tylko o rydwany

@ servi to weź proszę pożycz mi te rydwany. Moge na ciebie liczyc że je przyniesiesz?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Drwal pisze:
No tak ale ja bede proxował rhinoxy tymi rydwanami bo chcem je wypróbować 8) a nie sądze żeby ktoś je miał więc proszę tylko o rydwany

@ servi to weź proszę pożycz mi te rydwany. Moge na ciebie liczyc że je przyniesiesz?
zawsze ktos moze miec scraplaunchera, np guzka czy Pająk, mozna sie wysilic ;)

ale te twoje charioty to nie jest jakas tragedia.. ja nawiazywalem do pamietnego chaosu khorna by Wacek..byc 2gim genralem i zajac chyba 4 czy 5 miejsce na turnieju podstawkami, konikami i totalnymi proxami to jest IMO niedpuszczalne...

:wink:
Ostatnio zmieniony 23 lut 2007, o 18:39 przez thurion, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Hehe słyszałem o steam tanku zrobionym z kartona oraz o damselce na koniu, zrobionym z zapałek:)

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Błażej pisze:
3-4 lata temu jak zajmowałem się jeszcze organizacją turniejów w Snocie, przyszedł na turniej koleś co nie miał ani jednej figurki... wszystko to były podstawki i kartki... z przykrością musiałem go wyprosić za drzwi i zapewniam, że nie było mi z tym dobrze... ale są jakieś granice...
Ja to pamiętam. Ale ten koleś widziałem że grał (no może poza turniejem) ale grał. Nie wiem czy o tego samego nam chodzi.

A jeszcze się wypowiem o tych proxach. Ja myślę że prox typu 2 rydwany na 2 rhinoxy to jest jakiś prox do zniesienia. Gorzej jakbym wystawił np 4 konie 2x2 :D
Ogółem mówiąc to ważne jest żeby bbyły jakieś tam figsy. Może być jakiś szkielet za swordmana ale same podstawki to rzeczywiście nie powinny być dopuszczone

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Nijlor pisze:Hehe słyszałem o steam tanku zrobionym z kartona oraz o damselce na koniu, zrobionym z zapałek:)
A ja słyszałem i nawet widziałem treemana zrobionego z drutu i oblepionego korą ale on juz podchodzi pod konwersje :D

Awatar użytkownika
bigees
Mudżahedin

Post autor: bigees »

i pewnie wszyscy (albo wiekszosc) widziala male kulki z modeliny, ktore p o d o b n o sa squiggami...
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".

Awatar użytkownika
nightclower16
Mudżahedin

Post autor: nightclower16 »

Kulki z modeliny + snotlingi na górze wyglądają nie najgorzej ... trzeba zważyć na to, że ósemka kosztuje koło 200 zł i nie każdy na takie coś małego ma tyle kasy (w szczególności, że są grywalne od tej edycji)

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Ja niestety bede miał mały prox ;). Ale to będą stormvermini, także się pewnie nie obrazicie, ( mogłem wziąc 8 jezzaili więcej, ale byłyby nie pomalowane, a tak wszystko bedzie pomalowane :))
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

bigees pisze:i pewnie wszyscy (albo wiekszosc) widziala male kulki z modeliny, ktore p o d o b n o sa squiggami...
Są zajebiste :D:D:D mam z nich niezłą bekę, akurat nich się nie powinno czepiać tylko za konwersje maxa dawać ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Młody pisze:Ja niestety bede miał mały prox ;). Ale to będą stormvermini, także się pewnie nie obrazicie, ( mogłem wziąc 8 jezzaili więcej, ale byłyby nie pomalowane, a tak wszystko bedzie pomalowane :))
a jednak szczurki Mlody :P hehe

tylko tym razem miej na uwadze wiecej czynnikow przy ocenie malowania niz ostatnio 8) :twisted: albo daj mi zrobic ocene swojej armii :p

pzdr :wink:

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Dobra ale najpierw ty oceniasz moja a potem ja twoją :D
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Młody pisze:Dobra ale najpierw ty oceniasz moja a potem ja twoją :D
na odwrót :P

:P

a tak serio to i tak zalezy od punktu odniesienia... bo w skali ogolnej twoja armia mimo wszsytko te 2 pkt za moja byc powinna, ale odnoszac to do ogolnego poziomu armii ludzi na turniejah to twoja na te 11 zasluguje.. z tym ze wtedy moja powinna miec 13 tak zeby rozncice 2pkt zachowac :P

skomplikowane to ;)

:wink: :wink: :wink:

ODPOWIEDZ