Chaos kontra czołg

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Chaos kontra czołg

Post autor: szafa@poznan »

ot taki gupi myk - pewnie wiekszosc z was juz to zna, ale ja wyczailem to dopiero wczoraj (urok miesiecznej przerwy w graniu:P) - jako ze nowy tank duzo trudniejszy jest do skrzywdzenia w close combacie, czasami nie oplaca sie posyłać na niego DRO czy lorda na smoku - szarzujemy luja z boku 5 furiami, mikroherdem, czy psami - i stoimy do końca bitwy..; :D

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Ja, jako niereformowalny i aspołeczny futrzak, trochę nieobeznany w imperium, ale ten ST tak zupełnie absolutnie nic nie może zrobić takim śmiecuchom co w niego wpadają? Bo mi się coś kojarzy z grindowaniem, ale dokładnie to ja się nie znaju :P
Uerph.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

no cóż, grindowaniw tylko oddziałów w frontowej strefie. Przynajmniej tak twierdził na strategikonie niejaki Robson - nie sądzę żeby sam siebie wałował :P

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

nie jestem specjalistą ale uważam że jest inaczej, czyli robimy impacty i wybieramy w kogo idą jesli odzialów w styku jest więcej.
a tu dla odmiany jacys panowie sie kłócą czy aby to nie wszystkie unity w BtB dostawały impacty za grinda (swoja droga silne przegiecie w druga stronę) http://warhammer.org.uk/PhP/viewtopic.p ... 55dbade8c2
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

szafa@poznan pisze:no cóż, grindowaniw tylko oddziałów w frontowej strefie. Przynajmniej tak twierdził na strategikonie niejaki Robson - nie sądzę żeby sam siebie wałował :P
walowal :P bo niby jak juz tak doslownie brac grindowanie jako imacty to jest zaznaczony ten brak tylko w turze gdy przeciwnik szarzuje w rydwan ;)

a zasada grinda:

a steam tank engaged in close combat may grind its opponents by expending sp. each expended SP inflicts D3 impact hits. opponents in close combat automatically hit the steam tank, and roll to wound normally. a steam tank cannot overrun or pursue"

mowi, ze chyba wszyscy w base contacie dostaja grinding nezaleznie od umiejscowienia... ;)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

inflicts D3 impact hits
To nasuwa pewne wątpliwości ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

fakt... ale jestem sie w stanie z kazdym zalozyc, ze przy erracie to uscisla :P ;) i to na korzysc tanka ;) (bo pewnie na mysli mielio autohity + distribute as shooting)

Awatar użytkownika
Greyhawk
Wałkarz

Post autor: Greyhawk »

Heh, nowy ST ma tylko 10 woundów, 2-3 celne strzały (a w to wielkie żelazko raczej nie będzie jakoś super trudno trafić...) z Hellcannona i *do widzenia* ;)
Ewentualnie można dać Lordowi Bonecrusher Mace i próbować wbić się w niego *na chama*. Tyle, że wtedy może się okazać, że rzuty nam nie idą i Lord jest uziemiony...

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

ddziałanie bonekruszer mace przeciwko czołgowi w noej edycji jest co najmniej dwuznacznie wątpliwe.

Kieł
Wałkarz

Post autor: Kieł »

Dlaczego? Nie napisali że Bonecrusher ma siłe 10 przeciwko celom które nie mają woundów, ale że ma siłe 10 przeciwko Steam Tankowi i innym celom które nie mają woundów. To że teraz ST ma woundy niczego nie zmienia bo jest napisane że ta broń ma przeciw niemu siłę 10.

ODPOWIEDZ