Malowanie Drewna
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Malowanie Drewna
Jestem w trakcie tworzenia z GS'u drzewoludzia. Projekt jest już na ukończeniu ale zupełnie nie mogę sobie poradzic z malowaniem. Zrobiłem już kilka kawałków kory, które próbowałem malowac na różne sposoby - efekt jest jednak niezadowalający i mizerny. Nie chciałbym zepsuc tylu dni pracy mojej i mojego kolegi, więc zapytam:
W jaki sposób malujecie korę i ogólnie drewno, bardziej i mniej Wood-elficcy gracze? Czy macie jakieś zdjęcia jak to wychodzi?
Z góry dziękuję za pomoc.
W jaki sposób malujecie korę i ogólnie drewno, bardziej i mniej Wood-elficcy gracze? Czy macie jakieś zdjęcia jak to wychodzi?
Z góry dziękuję za pomoc.
Ja ostatnio robię tak: scorched brown, potem baski bestialem, i za każdym następnym razem bestial + bleached
Wychodzi to mniej więcej tak:
http://s129.photobucket.com/albums/p224 ... rent=3.jpg
Wychodzi to mniej więcej tak:
http://s129.photobucket.com/albums/p224 ... rent=3.jpg
Bardzo ładne drewienko Ruy.
Jeśli chcecie przepis na moją korę brzozową to nic prostszego. Podstawowy kolor to Codex Grey sukcesywnie rozjaśniany białym aż do czystego Skull White'a. Na koniec czarne kreseczki i gotowe.
Jeśli chcecie przepis na moją korę brzozową to nic prostszego. Podstawowy kolor to Codex Grey sukcesywnie rozjaśniany białym aż do czystego Skull White'a. Na koniec czarne kreseczki i gotowe.
moje idzie scorched, snakebit i bubonic... efekt calkiem calkiem...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
-
- Pseudoklimaciarz
mam pytanie macie jakis link jak pomalowac drewno z goblin doom diver bardzo mi zalezy pozdro
Ja osobiście robię drewno Scorched, Bestial, Sneakebite, Bleached Bone i na samym końcu rozwodniony Chestnut. Efekty widać na moich kraśkowych maszynach w galerii...
Zależy czy ten doom diver ma iść na showcase czy na stół. Jak na stół to ja bym sie nie wysilał - i tak nie raz i nie dwa spadnie niechcący na glebeLordEmpire pisze:mam pytanie macie jakis link jak pomalowac drewno z goblin doom diver bardzo mi zalezy pozdro
Doom diver dla leniwych: czarny spray na podkład, drybrush Dark Flesh, drybrush Snakebite Leather. Koniec.
http://img174.imageshack.us/my.php?imag ... verpe9.jpg
Zrobiony w nocy na dzień przed turniejem w niecałe 2h (obsługa to na razie podkład + 1 warstwa, padłem na pysk i nie zdążyłem dokończyć).
Marna fotka, bo i marny aparat. Na stole prezentuje się przyzwoicie.
- misiekbeer
- Warzywo
Czarny podkład -> mocny drybrush schorched brown -> lekki drybrusch desert yellow + wyciągnięcie krawędzi.
Ładne, proste, "ciepłe" drewno dla goblińskich machin.
Można ewentualnie poeksperymentować z płukanką z ciemnego brązu, ale komu by się chciało
Ładne, proste, "ciepłe" drewno dla goblińskich machin.
Można ewentualnie poeksperymentować z płukanką z ciemnego brązu, ale komu by się chciało